icon

Váha 6 týždňového chlapčeka

betka269
10. okt 2016

Ahojte mamičky, koľko vážia vaše detičky v tomto období? My vraj rychlo priberame máme 5228g. Aako často a koľko papaju? Sme na UM od dvoch týždňov.

evittam
10. okt 2016

@betka269 Je zdravý, dobre spí, pekne papá, nemáte žiadne problémy? Ak áno tak sa vykašli na tvoju "tabuľkovú pediatričku" a vždy sa len spokojne usmej - prípadne sa jej spýtaj, či ak dieťa reve od hladu mu nemáš dať jesť?! Takéto múdre MUDr. mám najradšej. Mne tiež raz zastupujúca lekárka povedala, že nech neprekrmujem bábätko - krava (malý mal 5,5 mesiaca a 10,5 kg) - tak som jej dala presne tú otázku - tak mi "poradila", že mám bábätko oklamať čajíkom....tak som sa jej spýtala, že či ak je hladná tak sa napije vody- ledva sa zmestila na stoličku. Hlavne, že som sa ale nedozvedela žiadnu diagnózu a do ruky mi napchala 3 recepty - keď som jej to vytmavila, tak ju skoro porazilo..... 😅

betka269
autor
10. okt 2016

So spánkom je to všelijaké,máme skôr obrátený režim cez deň spime a v noci sme hore, ale to sa dúfam upraví ked ešte troška porastie. Hihi tak to si mala poriadneho chlapa, ja som mu dávala cajik lebo som nevedela čo, ale to mi dnes zakázali ze radšej mliecko

dominikav123
10. okt 2016

@betka269 nemyslím ze je to nejak veľa, moja dcéra mala v 6 týždňoch okolo 4800 gramov a to je plne kojená. Doktorka to určite nemyslela v zlom 🙂 lepsie ako keby nepriberal 🙂

evittam
10. okt 2016

@betka269 No a teraz mu môžeš rebra rátať. 😉 Normálne mu dávaj papať a kašli na to čo ti hovoria druhý. Kamarátka má 3-mesačného. Cca keď boli pred mesiacom na kontrolu tak jej tiež povedala, že nejak moc pribral a keď jej povedala, že jej v noci prespí aj 5 hodín tak jej zase povedala, že to je moc nech ho budí - tak sme sa len smiali, že ak by ho budila tak by zjedol ešte viac a pribral by viac.....no nevyhovieš... 😀 😀 😀
Proste sa riaď zdravým rozumom a bábätkom - nič nepokazíš pokiaľ je spokojné - a neboj, ten obrátený režim sa upraví. 😉

bielavila
10. okt 2016

vaha babatka je velmi velmi individualna, ked je dietatko zdrave a lekarka ti nic nevravela, nic neris, tes sa ze krasne papka a je zdravucky...len tak na porovnanie moj syn mal v 6 tt 2,5 kg 🙂 cize vidis ake je to rozne...teraz ma rok a 9 mesiacov a ma 10,5 kg, oproti jeho rovesnikom je maly a chudy, ale inak uplne zdravy...

timea7
10. okt 2016

@evittam aby ho budila? To čo bolo za trúbu? Môj prespal viac ako mesačný, bola by som na hlavu padnutá, keby som ho budila....nech to poradí mamičke dvojičiek, že ich má budiť ...to sa mi hádam zdá....
@betka269 môj mal v tom veku približne tak isto, plne kojený, dnes má takmer dva metre a obézny nie je ani náhodou. Buď rada, že je dieťa pokojné, spánok sa mu postupne upraví, dnes je to ešte v jeho réžii a užívaj si bábätko.

evittam
10. okt 2016

@timea7 No veď tiež som jej to povedala a sama povedala, že si len pomyslela svoje a usmievala sa - no keď sa "trúba" vydarí..... 😀 😉