icon

Vigantol - kŕče a bolesť bruška. Stretli ste sa s tým?

renatka100
29. jan 2011

Ahojte, doktorka nám naordinovala vitamin D - vigantol a po každom užiti je cca po pol hodine malá v kŕčoch a bolestiach bruška, stretli ste sa s tým aj Vy?

ingrid16
18. dec 2014

tak to som rada, ze som ho ani dcerke ani synovi nedavala 🙂 🙂 🙂

hikokk
18. dec 2014

My sme mali s vigantolom tiez problemy. Maly bol strasne nervozny, nespal.

persefona
8. jan 2015

Moja dcérka mala mesiac, čo sme vigantol brali, kŕče, nespala, bola nervózna, plačlivá. Až po mesiaci mi napadlo, či to nemôže byť práve z vigantolu. Začala som čítať články a diskusie na internete, dokonca som písala kamarátke do Španielska a tá mi povedala, že aj u nich deti majú užívať nejaké kvapky, no mamičky ich nedávajú, lebo majú bolesti. No lenže v Španielsku je oveľa viac slniečka ako u nás, úplne vysadenie vit. D by som neriskovala. Hľadala som alternatívu a našla som ju v podobe kvapiek s čistým vit. D od firmy Jamieson. LEkárka mi samozrejme povedala, že vyskúšať môžem, ale nepomôže to, lebo moja malinká nemôže mať bolesti z vigantolu. Omyl! Vymenila som kvapky a zmenila sa o 100ˇ%. Spinká, usmieva sa... z uplakaného bábätka sa zmenila sa šťastného smeja.

jvlo
8. jan 2015

Rozhodne prirodne D od Jamiesonu alebo Swansonu

fifinka84
8. jan 2015

mali sme ten insty problem, vigantol sme vysadili kupili swanson, len si niesom ista kolko kvapiek Decka od Swansonu mesacnemu babatku? mate skusenost?

nympha
12. jan 2015

Ahojte ľudia.. prečo som toto nenašla skôr.. máme také dobré bábatko.. od užívania Vigantolu nespíme, synček má kŕče.. žiadne koliky. prdká, kaká aj grgá.. prečo by mal kŕče.. vždy mu chutilo.. od kedy užívame Vigantol, tak stále sa zviera v kŕčoch, nič nespí, max hodinu, len na cecíku by bol nalepený.. raz som muVigantol zabudla dať, tak som mu ho dala o polnoci.. a celú noc sme nespali, malinký bol v obrovských kŕčoch. Keď sme si to s mužom spätne prehrali, tak nám všetko do seba časovo zapadlo a dnes vysádzame tieto hnusné kvapky.. ako to môžu detičkám odporúčať ??? fakt len o prachy už všetkým ide.. ideme kúpiť a skúsiť jamiejason prírodné a nie takýto humus.. Asi by mal niekto kontaktovať ŠÚKL, aby to preveril, veď nie je možné, aby bolo toľko prípadov a nikto to nerieši... ani pediatri !!!

evittam
12. jan 2015

@nympha Posledný kto to bude riešiť sú pediatri - bohužiaľ - majú z toho prachy - z toho odporúčania,ja som to pred 7.rokmi nedávala svojmu synovi a ani teraz dcérke - je to čisté svinstvo. Aj tak má najskôr dosť vitamínu D z tvojho mliečka alebo z UM a potom z príkrmov....Asi toľko k tejto problematike. Ale ak má človek pocit, že chce niečo dávať, tak určite nie Vigantol a Kanavit!!!

viki1072
11. feb 2015

Chcela by som sa opytat a s tych jamieson kvapiek treba kolko kvapiek davat? Aj moj maly zle znasal vigantol tak sme ho vysadili a skusime ten jamieson a uvidime.

andrejta
11. feb 2015

@fifinka84 ja dávam 1,5 ročnému 4 až 5 kvapiek, tak mesačnému daj 2 kvapky denne. nám aj vigantol tak kázala dávať, ale umelina sa mi nepáčila, tak som prešla na swanson

potvurkasvetluska
9. máj 2015

Maminky, taky teď řeším problém s Vigantolem. Mám pocit, že malý (má 4 měsíce) se mně po něm osypal kompletně po celém těle. Možná je to kombinace i s ATB,které měl lokálně do očiček, ale nevím. Máte s tím některá podobnou zkušenost? Říkám si, že když s tím půjdu k Mudr. že mi řekne, že jsem první.... Vyrážku jsem jí už byla ukázat a zatím mi na to dala Ovesnou koupel. Vigantol jako příčina mě vůbec nenapadl, až doma... Díky za vaše názory.

larra6
13. máj 2015

Baby ak mate niekoho v rakusku tam predavaju kvapky vitamin D na prirodnej baze vola sa to Oleovit, z toho deticky nemaju neziaduce ucinky a takisto su dobre aj pre deticky, ktore maju alergiu na mliecko.

konturka
26. máj 2015

Ja som davala vigantol len dva mesiace (december, januar) od vtedy nedavam vobec... Chodime vela po vonku a vzdy sa snazim aby bola aspon 20min denne na slniecku...dcerka napreduje aj v pohybe aj vo vsetkom a ma 6 mesiacikov...

lejjkaa
30. máj 2015

Tak dnes to vyskúšam že jej ho nedám. Lebo večer má problem zaspať. Crly den dobré,spinkame pekne a príde večer 19:00 kedy zvyknem dávať kvapky tak super,mala plače,mrnci,nevie zaspať. Hore sme do noci kým sq nám ju podarí uspať. Dnes večer teda nejdú kvapky. Ešte som o tom nepočula,malému som ich nedávala tak neviem o tomto probléme. Už som zas o niečo mudrejsia. Som zvedavá ako to bude večer (dávala som za chybu mlieku)

mima122
30. máj 2015

Ahojte, tak ja mám tri detičky a pri prvej dcérke tiež takýto problém, že sme dali vigantol a hrozné krče, keĎ sme vysadili bol pokoj. Tak som ten vigantol vôbec nedávala a ani pri synovi a ani teraz pri tretej dcérke ho nedávam a musím poklopať klop klop klop žiadne problémy. Najstaršia má 6 rokov, synátor 5 a sme tu 😀 Ja som za čo najmenej chémie do nich pchať. Veď to je len čisto o tom aby sa to predávalo lebo inak by im to stálo. Takže toľko moja skúsenosť

nikenzi
30. máj 2015

nedavam, smarila som ho do kosa po 3tom pouziti, nedalo sa pocuvat ako maly reval na raty jakeby ho trhalo. kedysi take nebolo a nik z mojej rodiny nema problem s klbmi - max dedo ale ten uz ma vyse 70 rokov 🙂 taze nedavam. slniecko a ked bude vacsi moze cmulat nejake tie vitaminky 🙂

vitd
10. jún 2015

Milé mamičky,najvhodnejšiu tekutú formu vitamínu D3 na báze olivového oleja pre bábätká - Swanson D3 Drops 400 IU / výživový doplnok/,registrovaný v SR, mozte objednat na stranke www.serrapeptaza.sk. Cena :13,50 EUR.

ririan
23. júl 2015

my mame bohuzial tiez skusenost s vigantolom, silne krče, neskutočny rev, az malý strácal dych. pár dní sme nedali a bol pokoj, potom mudr. povedala ze sa to musí dávat, tak sme znova začali a večer opäť krče. Tak som kupila jamieson-vitamin d a bohuzial sa nam to opakuje aj s tým :( takze neviem uz ako ten uzasny vitamin d nahradit, kedze slniečko na tak malé bábo je moc silné.

andrea0603
4. aug 2015

Ahojte,my tiez mame odskusane,mesiac mi to trvalo zial kym som prisla na to ze mi mala place prave od vigantolu,2x som to odskusala,tyzden som jej davala plakala za kazdym,potom som tyzden vynechala,bolo vsetko ok,a znova to iste.napokon som sa opytala od doktorky ci je to mozne,a ta mi povedala ze ano moze sposobit bolesti nakolko je pripravovane na olejovej baze.takze odvtedy nepouziva,-a je vsetko v poriadku.
Ak budem mat este dieta,urcite ho nepodam ani raz!

katiep
8. aug 2015

ZMENILI SME VIGANTOL ZA BABY D OD FIRMY JAMIESON. Vit. D sa musi viazat v tukoch. Na Vigantole nie je zmienka v zlozeni, ze o co sa jedna. Na Jamieson je presne uvedene, ze v bio kukuricnom oleji. My sme nemali krce ale kozny vysev z Vigantolu. Ja neznasam rafinovane rastl. tuky, nezjem Ramu, Perlu a podobne hovadiny. Po zmene sa mame super. Skoro zo dna na den. Po Vigantole bolo okolie usi, krk.. cast tvare cervene s krupicou akoby.Povazujem za spravne podavat vit D. Je to potvrdene na mnohych detoch. Je kratkozrake nedavat. Su uz teraz moznosti, ci Jamieson, Swanson... myslim, ze vyskusanim niektore sadnu. No Vigantol... ten tuk v tom, je zarazajuce, ze to neuvadzaju.

lenka___
18. sep 2015

Mne ostala zatvorena flastička Vitaminu D3 - kvapky - od Swansonu. Dam vam ju za 13€ aj s postovnym.

darja12
12. okt 2015

ahojte.. pridávam sa k mamičkám, ktoré nemajú dobrý ohlas na Vigantol.. mám 17 dňovú dcérku a deň po tom, ako som jej dala Vigantol sa vhádzala po celom tele takými červenými flakmi ako žihlavka a začala zvracať. predtým fajn bábo sa teraz zmenilo.. plače v priebehu kojenia, po kojení je nervozna, veľmi plače.. proste ako keby jej ten Vigantol spustil reflux... predtým si pregrcla tak normálne a teraz dáva riadne dávky von. vobec sa mi ten vitamín nepáči.. rozhodne sa zmenila práve po nom.. takže jej to idem vysadiť a pozorovať, či sa niečo nezmení. každopádne si vypýtam náhradný liek miesto tohto.. doktorka povedala, že sa ešte nestretla s tým, že by mal niekto problém s Vigantolom..

nevestabb
4. dec 2015

ahojte dievcence,
tato info je pre mna tiez nova... nahodou mi o tom povedala kamoska.
My davame Vigantol a maly je ako zmeneny... place, kruti sa, v noci nespi..od polnoci do 2 sme bezne hore...
Hovorila som si, ze je to kolika (kedze vzdy ked male dieta place a je nesvoje, kazdy Vam povie, ze je to kolika atd..). Tak cvicime, masirujeme brusko, nahrievame teply vankusik....ale bez zasadneho efektu. Budi sa zo spanku, kruti sa od bolesti, je cely cerveny... trva to par sekund a potom to odide a on spi dalej, ako keby nic...

pisala som to kamoske a od nej som zistila, ze to niektore deti zle znasaju a potom som tu nasla tuto diskusiu.

od dnes to skusim na 3 dni vysadit a uvidime. Tak dufam, ze to bude OK! a Vigantol prehodim von oknom!!!

dvp
24. mar 2016

vigantol je jeden bordel, malej som davala radsej Jamiesom Vit.D....

gabikacentrum
20. júl 2016

ano mala mala tiez krce a bolest bruska zmenili sme to od jamensonu d a je ok je to na prirodnej baze

karolinka1991
9. sep 2016

ak by bol zaujem,mam k dispozicii 3 neotvorene balenia Oleovitu s expiraciou do 2018

7macka7
9. sep 2016

@karolinka199 mozem poprosit zlozenie? Uvazujem nad zmenou a mozno by aj dobre padol 🙂

22111979
10. sep 2016

@renatka100 moja mala presne to iste hodila som ho do kosa u kupila Devit

karolinka1991
12. sep 2016

Prepacte,ale uz to nie je zatial aktualne...a pribalovy letak je len po nemecky :(

lenkamedulienka33
17. okt 2016

Ahojte. A existuje niečo namiesto Vigantolu? Lebo tiež mám pocit že za všetko môže on.