Výchova 2-ročného syna
Ahojte, syn bude má 23 mesiacov o chvíľku 2 roky. Rozumie všetkému, čo mu povieme. Nie vždy to však spraví. Prišiel k nám vzdor v plnej kráse. Hadzanie o zem, všetko nie. Je dosť hyperkativny, pri všetkom vydrží iba kratky čas. Vkuse sa hybe. V rozprávaní nič moc. Iba zvuky zvierat, auto, mama, tato, co to je, kdeje, bota atd. V tom je troška pozadu. Má svoju reč.Posledné dni si všímam, že začal chodiť po špičkách. Neviem, či to mam riešiť alebo počkať. Dosť sa predvádza v spolocnosti. Keď ho niečo nahneva alebo ho to prestane bavi, hodi s tym o zem, začne s tým búchať. Je veľmi slabý jedak, ak ho krmim väčšinou zje. Sám obed papať nechce, vždy ho musim niečim zabavit. Niekedy sa bojim, ci je ok. Je to moje prvé dieťa. Rada, by som si prečítala, ako to majú vaše deti. Ukazuje prstom, čo chce. V jknižke vie ukazat skoro všetko očný kontakt je dobry. Jedine kedy posedi, ked ma novu hracku alebo pri pozerani rozpravok. Poslednu dobu sa začal viac báť napr. Vysavacu, fenu. Predtým sa nikdy nebal. Niekedy ma ignoruje a ide si svoje.
@maminkadadka nepustas mu anglicke rozpravky na mobile? Alebo nepozera vela Tv?
Úplne klasické 2 ročne dieťa. Akurát s tým kŕmením si spravila chybu, teraz to bude vyžadovať veľmi dlho. Ale tak skus ho aspoň motivovať co mu chutí nechaj ho jesť samého rukami, lyzickou
@maminkadadka My máme doma niečo podobné. Tiež 23 mesačný, nezastavitelné tornádo, najradšej by bol stále len vonku 🙈. V tomto veku deti skúšajú hranice. Tiež mu niekedy poviem niečo aj 10x , niekedy poslúchne na prvý krát, niekedy ani na desiaty nie 🤦♂️. Keď sa mu nedarí niečo spraviť čo si zaumieni tak sa uráža , líha na zem 🤣..má nervy. Od malinka nieje typ dieťaťa, že kde ho položím, tam ostane spokojný. Má svoj temperament 😉. Ja momentálne bojujem s tým, že mu dookola vysvetľujem aby ma nebil ked sa mu niečo nepáči, že ma to bolí a maminka ho tiež nebije. No na prášky niekedy🙄.
S rozprávaním to je podľa mňa celkom fajn..dosť mu rozumieť..
@lia2022 na rec a na hyperaktivitu. Mam znamu logopedku, ktora zakazuje rozpravky do 2-2,5r, a to hlavne anglicke, resp. v inom jazyku, ako slovencina = silno hbrzdi v rozpravani. Namiesto toho citat vela, ale jednoduche knihy, napr. ako nenasytna husenicka.
A co sa tyka celkovo tv a mobilu, to zas nam neurologicka vysvetlovala (chodili sme s inym problemom), ze do 2r v ziadnom pripade, ak nechceme hyperaktivne dieta. Jedine, ak je to naozaj nutne, tak max pol hodka za 1 den.
Uplne normalne dieta. Obdobie vzdoru je normalne a to ze je hyperaktivny a stale sa hybe tiez. Podporuje to vyvoj mozgu preto ho v tom podporuj. Male dieta nema co sediet na zadku na gauci- to dozenie ako pubertak- uvidis, budes mat pocit ze tam zapustil korene. A dieta nie je robot aby plnilo tvoje prikazy- a ono to vie🤣
Dcérka má o chvíľu 2r3m a už so tiež uvedomuje, že môže mať aj vlastný názor 🙂. Akurát ona sa nám nehádže na zem. Inak všetko sedí. Ohľadom chodenia po špičkách, naša sa vyslovene zabáva striedaním štýlu chôdze, vidieť na nej, že skúša (chvíľku po špičkách, naširoko, ako macko, po kolenách…testuje svoje možnosti 🙂).
Čo sa týka rozprávania, tam je na tom dobre, veľmi má rada, keď jej spievam, tak to robím fakt často 🙂. A ešte miluje také krátke veršovanky, skús pozrieť Za vrátkami zvieratká od tuším Róberta Pauloviča.
@maminkadadka uplne bezne veci, toto spravanie ma vela spolocneho so spravanim mojej 18 mesacnej dcerky. Skusaju hranice, nevedia sa este dlho zahrat s jednou hrackou.Moja by stale len behala. Zapracovala by som na tom jedeni, nech skusa sam. Ale inak je to uplne normalne spravanie. Tento vek je dost narocny, ako zistujeme aj my s muzom 😄

Opisujes bezne, nicim vynimocne dieta vo veku okolo dvoch rokov.