Vývoj reči a porozumenia u 21-mesačného dieťaťa
baby len ma zaujíma či máte niekto skúsenosť a všetko bolo nakoniec ok ....syn má 21 mesiacov čoskoro ale rozpráva málo slovíčok to by som ani nejak neriešila ved každé sa rozrozpráva inokedy ale je podla vás ok, ak napr nerozumie všetkému čo chcem od neho? také základné veci ale myslím. Ked poviem podaj mi niečo, zdvihni to zo zeme, a pod....proste ako keby nahlucho to ide a nereaguje na to čo mu hovorím.
Na meno ked ho oslovím zareaguje ale niekedy až na viackrát ked to poviem a už vôbec nie ak je niečim zaujatý.
Hrá sa ešte tak po svojom že najradšej niečo vysype a rozhádže po zemi, samozrejme ked ukážem tak to pozbiera ale potom zase rozsype. Hoci vie napr z kociek skladať vežu radšej ju búra :D
Ked niečo chce tak ma len ťahá za ruku k tomu, nechce ani moc ukazovať na veci.
Inak je veselé dieťa, túli sa a pod ale proste sa mi zdá ako keby bol pozadu.
Lekárky sa spýtam ked tam pôjdeme najbližšie ale chcela by som vedieť či aj vy ste mali také deti že začali sa neskôr v takýchto veciach rozvíjať. Dakujem
@nika11103 ❤ 🙏 dakujem toto mi fakt pomohlo .... ja teda nechcem zbytočne vyvolávať paniku ale ked už aj svokra mala takú poznámku či nebude autista ....tak som začala strašne všetko sledovať a ked vidím deti v okolí v rovnakom veku, čo už pekne rozprávajú, ukazujú a "spolupracujú" ked sú vonku tak ma prepadáva panika....
chodiť začal okolo roka, aj hovoriť len potom sa nejak sekol a akokeby dalej nenapreduje.....
takže dakujem asi ozaj na všetko treba svoj čas
Ved nema ani 2 roky 😅 co cakas ? Ty mu to musis ukazovat, vysvetlovat a rozpravat sa s nim
@dadka1997 no práveže toto všetko robím a uplne tieto aktivity ignoruje ...a hovorím zrovna deti v našom okolí toto všetko vedia preto sa pýtam či je to ok ak naše dieťa toto nerobí
Ja tá autorka presne úplne chápem. Moja mama predavačkám v našom obchode hovorila o jej vtedy 13 mesačnej vnucke jak ešte nechodí že je tam problém nejaký , ja som došla do obchodu a teta predavačka skoro so slzami v očiach že ako to zvládam že či sme vyhľadali odborníka a ja že prosiiiiiim 😀 nechápala som vôbec o čom je reč chvíľku na to začala chodiť sama . Naozaj sa neboj máš šikovne dieťa ver mi že ešte budeme za týmto obdobím banovat 😀❤️
@nika11103 aaaa bože :D tak to mi je luto lebo toto by som asi ťažko predýchavala :D našťastie u nás tie nerážky nie sú až takéto ....no veru asi máš pravdu ...už teraz mi chýbajú časy ked len spinkal a mlieko papal z flaše :D teraz aby som ho aj s jedlom naháňala lebo on by bol schopný aj pol dňa nejesť :D
Skús pozrieť aplikáciu asdetect.
🙈 ved je to malé dieťa, ktoré sa ešte len učí všetko, to že ťa dotiahne niekde kde chce je jeho spôsob komunikácie nakoľko inak to ešte nevie... Môj má 2 roky a 2 mesiace a tiež niekedy nereaguje na to, ked mu poviem "zdvihni to zo zeme", tiež ma zoberie za ruku a ťahá do kuchyne, otvorí si chladničku a škrabká poličku kde je mlieko - a ja viem, že práve chce mlieko.
Ak si mu nevysvetlila s názornou ukážkou, že "toto je zdvihnutie zo zeme" tak on chudák to nemá ako vedieť 🤭
Takže nádych výdych je úplne v poriadku. 🙂
Áno môžte kuknúť túto aplikáciu čo pise
@thereisabear, spomeňte dr, naša sa hlavne stale sama pýtala či mi rozumie základné veci ako podaj mi kocku, fľašu zo stola atd
Sam od seba ti niečo da? Napr.niečo, čo sa mu zapáčilo zaujalo ho? Zdvihne niekedy niečo zo zeme, keď mu niečo spadne?
Podľa opisu mi nepride, že je pozadu ale skôr ina povaha. Akoby mal taký bohatší svoj vnútorný svet, keď je niečim zaujatý, okolie nerieši. Lebo je rozdiel, keď nerozumie a iné, keď to nechce urobit (lebo pre to napr.nevidí dôvod).Ktore konkrétne veci sa u neho nerozvíjajú?
NEPOROVNAVAJ SVOJE DIEŤA S DRUHÝMI DEŤMI. To že tvoje dieťa to nevie, neznamena ze je hlúpe no a ? Ak jedno dieta vie spievat musi to vediet aj to druhe ? 😅 nerob to, a zastav to skor ako začneš tlačiť na svoje dieťa

Ja keby som mala riešiť ako je moja dcéra pozadu tak dostanem infarkt . Najprv som to riešila . Naozaj “zbytočne” minúte peniaze neurologicka , ortopedicka (ktorá si za presne 75 sekundové vyšetrenie vypýtala 70 eur) aby mi povedala, že mala je v poriadku. Ja tá autorka chápem. Moja mala sa nepretacala keď už sa deti pretáčali v okoli. Nechodila, keď ostatne deti chodili. Ale keď začala tak zacal doslova boj o život . Tým chcem povedať, že podľa mna máš dieťa v poriadku, nemá ešte ani dva roky , rozburat kocky je preň omnoho väčšia zábava ako ich skladať.
Že nereaguje na meno ? Keď je niečim
Zaujatý ? No tak tá moja opicka nemusí byt ani ničím zaujatá, dobre vie ako sa vola, ale keď nechce tak nechce a nepohne ňou nič. Neboj všetko je ok každé dieťa si ide svojim tempom a väčšina z nás tu vie dnes citát písať počítať rozmýšľať logicky a nerobíme dokonca ani potrebu do plienok. Všetko bude fajn neboj a podľa mna aj je ❤️ moja mala sa napríklad ani tulit nechce , keď ja by som si ju niekedy tak vystiskala ale ona nechce. Hlavne nech sú tie naše ratolesti zdravé.