Že som na prášky je slabé slovo. Deti sa neustále hašteria
Ahojte! Ja už fakt nevladzem. Neviem či je to PMS ale čím.... mám dve deti 9 a 5. Staršia dcéra a mladší syn. Odjakživa sa hádajú a podchvíľou bijú. Som už s nervami v koncoch... Hrať sa spolu nechcú, hrať sa každý sám nevie. Hračiek a hier majú milión. Vozim ich po krúžkoch, chodíme kade tade po svete, svokrovci sa venujú. No prídeme domov a furt sú v sebe. Nedokážu byt spolu chvíľu kludní, alebo sa hrať. Pre mna je úplne hrôza keď je sviatok, alebo víkend. Je mi ľúto, že čas ktorý môžme tráviť spolu ako rodina, je pre nás utrpením. Najradšej sa ich zbavím len pre chvíľu kľudu. Ja ich nebijem, no niekedy mám 100 chuti vymlatit z nich dušu. Koľkokrát ustúpim len pre chvíľku pohody. Mna stále nebaví robiť rozhodcu, ja nemám na to už síl. V aute hádky a bitky, doma, v restike, na ihrisku, na návšteve, všade. 😩😩
@soldi vytáčaju jeden druhého. Mala si začne kreslíte, maly je zvedavý čo robí, postaví sa k nej a kuka. Ona začne jačať, že nech ju neotravuje, nech necumí... on ju potom buchne, ona oplatí a už je konflikt na svete. Toto je jedna z mala veci. V aute.... dajú si dolu vzadu operadlo na ruky a už to zas začne... kto ma viac miesta, kto jak sedí a tak. Nasrana som ešte od včera. Nepomohol ani spánok na toto
@ennicitias U nas to bolo tiez tak ked sme boli mladsie so sestrou, stale sme sa hadali a bili 😂 Neboj sa ono to vekom pride, ze si budu vazit to ze jeden druheho maju 🙂 😉😉
@danula.ch veď to. Ja sa snažím im vyplniť každú voľnú chvíľu a venovať sa im.
Vytočená som do vývrtky ešte od včera, za chvíľu idem pre Nataliu do školy. Prvé čo bude, uprace riad.
Včera už z čistého zúfalstva som si povedala, že keby som to bola tušila, mám radšej troch psov.
@ennicitias no ale ako to riesis Ty? ked uz k tomu pride?
auto sa da riesit jednoducho - obaja von a idu pesi.
ja som tak mojich 2x vylozila uprostred cesty a odvtedy to staci pripomenut a hned posluchaju.
pri kresleni - vsak ich teda rozdel, jeden do kuchyne, druhy do detskej. a hotovo. nudis sa? pod upratovat. ako, fakt deti v tomto veku sa uz musia vediet prebavit aj same
@soldi prečo robíte z toho upratovania strašiaka niečo za trest?nie jeden názor tu taký padol.
@xeonela to musí ubehnúť 20 rokov😁
@ennicitias vieš asi to nechceš počuť, ale tak to pri surodencoch býva.Ja mám jedináčika a nejak naivne som si myslela, že dve deti to musí byť paráda a, keď som s tou kamoškou ktorej deti sa stále atakujú, provokujú tiež mi už minule v zúfalstve povedala, že toto si chcela, za tymto Ti je ľúto??tiež povedala, že keby to vedela má jedináčika to sú také stavy zlosti jasné, že ich ľúbi, ale ľahké to nie je
Nechaj ich chvíľu aj nudiť sa a nie,že im vyplňuješ ty stále čas 🤷♀️✌😊
My sme tak "vychadzali" ... Boli sme uplne odlisne povahy, uz sme dospeli... Raz za cas vybehneme aj von spolu, na vylet a tak, o nieco sa to zlepsilo ale aj tak sme casto v sebe...hlavne v tom beznom zivote doma. Ja som napriklad potom uz nechcela robit s bratom ziadnu spolocnu cinnost... Mali sme utret riad, pozametat dlazky...radsej som vsetko rychlo spravila sama ako s bratom, pretoze by mi zozram nervy, stale ma potrebu do mna drgat, komentovat...potom som bola sprosta krava, lebo chcem byt najlepsia aby on vyzeral ze nic nerobi 🙈 no des. Proste to tak je, a mozno to tak aj ostane... skus im zbytocne nedavat spolocne aktivity a prace, radsej nech si je kazdy sam pan svojho priestoru...ked jeden zameta druhy nech utiera prach, ked ide jeden na kolotoc, druhy nech ide na iny... Ked jeden kresli druhy nech pozera televizor...
A vek podobne, brat o 4roky mladsi
Nam to velmi pomohlo vo vsetkych oblastiach ☺
Veď aj my sme sa marovali so segrou až do 18, ale v takej intenzite urco nie. Mama nabehla s kadečím čo mala po ruke, ale keď ona robila zle, dostali sme obe, ak ja, tak len ja. Ona mala vždy radšej segru a tak je to dodnes. Preto nechcem fyzické tresty a chcem byt spravodlivá. Lenže keď ich rozdelim, automaticky to berú ako nevýhodu samých seba. Dala som jej pekne “kapky” keď došla, som zvedavá či to pomôže. Maly mal estelen 5 pár dni dozadu, on ešte nevie situáciu tak vyhodnotiť ako dcera
@ennicitias no neviem posudit Tvoje deti ale teda moj bracho, ked mal 5 bol pekne vychcany a presne vedel co a ako... a bolo to presne ako pises, dcera je "ta velka" a ma to vsetko chapat a respektovat... a presne toto som mala cele detstvo... a mala som toho akurat tak dost..
@ennicitias len aby potom dcera nemala pocit, ze syna mas radsej a nadrziavas mu. ono mat takuto situaciu doma nieje sranda. to ze si jej dala umyvat riad je fajn, takto sa nauci aj niecomu inemu ako len robeniu vylomenin 🙂
@ennicitias problem je mozno to, ze maju aj vela hraciek aj hier, aj kruzkov a mozno podvedome cakaju, ze im stale bude niekto robit program a vynucuju si pozornost. Tazko sudit z jedneho prispevku, nezijeme s vami, ale vzhladom na vekovy rozdiel bola dcera zvyknuta, ze je stredobodom vasej pozornosti a brat to narusil. Deti potrebuju vediet sa aj nudit, no v okoli sledujem, ze je skor v mode, aby dieta malo nalinkovany den od rana do vecera a ked tam ostane kusok volna, nevedia co so sebou. Skus sa zamysliet, kedy tie zvady zacali, ako k nim pristupujete, koho uprednostnite atd.
@ennicitias no "uzasne" riesenie, nie okamzite ale den po a malemu chudacikovi 5 rocnemu sa to zase vsetko prepecie? Jasne, ze dcera bude zduta a syn bude rypat nadalej...
@ennicitias nejdem čítať celu diskusiu, ale chápem ťa..... Snáď z toho časom vyrastú. Keď sú zvyknutí spať u svokrovcov, tak nech občas jedného občas druhého vezmú.... Držím palce. U nás je to detto a to určite sú moje výchovné postupy odlišné od Tvojich, aj situácia atď

My mame rovnaku kombinaciu - ja starsia sestra a
o 5 rokov mladsi brat a bolo to u nas na 90% podobne detstvo ako u @jankalukasova