icon

Zvláštne správanie 6,5-mesačného bábätka

27. júl 2023

Mam 2deti . Pri tomto druhom si vsimam ze neni taky vnimany ako prve dieta.Neblaboce,smiat sa smeje Vnima viac starsie dieta ako mna jemu sa aj smeje.. Asi som neni prenho moc zaujimava 🤷‍♀️ ked lezi na posteli pozera sa do okna ako fuka vietor a hybu sa listy.. dost dlho zapozerany... ale aj tak sa opytam, ci ste mali podozrenie v takom nizkom veku ze neni niwco v poriadku a vo vyssom veku sa nieco potvrdilo? A este nieco zaujimaju ho a zuzle listky ( tie visacky co byvaju na veciach) take co byvaju z vnutra na trickach, ma aj na hrackach

pribinak
27. júl 2023

Nič zvlastne si nepopisala. Normálny prejav 6,5 mesačného dieťaťa

jj298
Odpoveď bola odstránená
darijja
27. júl 2023

Tiez mam 6,5mesacnu.. zuzle vseko, od mojich vlasov az po detsku redukciu na wcko 😀 mna má viac menej uplne na salame a cely den sleduje nasho psa alebo auta z okna. A je uplne normalna, ba priam sa mi zda az moc vnimava 😉

elanor
27. júl 2023

dieta je uplne v poriadku, ako kazde ine, robi uplne bezne veci, ako aj ine deti.
Na diagnozu to skor vyzera u pisatela zakladajuceho prispevku...

nataly420
27. júl 2023

Jasný autista …akože či na to mám povedať

thoughtfulweirdo
27. júl 2023

Mám takmer 2,5 ročného syna, do 2 som bola presvedčená, že sa ukáže nejaký vývojový problém. V porovnaní so staršou dcérou bol od prvých mesiacov značne pozadu, to sa nedalo nevšimnúť. Mala som do 1,5 roka pocit, že ma nevníma prakticky vôbec, nemal záujem o aktivity, kontakt, zdieľanie, hru, len reval a mrncal... Pediater vravel, že má ešte čas, ja som nestresovala, ale bola som nachystaná, že to zaostávanie sa bude vekom zvyšovať a budeme to riešiť. A čo sa nestalo, v 2 sa takmer z večera do rána stal "príčetným", komunikujúcim, vnímajúcim, zdieľajúcim, prejavujúcim sa 😁 stále je v porovnaní so sestrou v tom veku pozadu, ale už pôsobí ako normálne dieťa medzi rovesníkmi, dokonca už som ochotná uznať, že je úplne zdravý, len bol ( a stále je) proste náročný 😄 takže v pol rok buď v ťažkom kľude, fakt.

silviaa
27. júl 2023

@jj298 perfektne napisane. Niektore mamicky by chceli aby ich dieta recitovalo najmenej shakespeara, inak vidia len chorobu.

thereisabear
27. júl 2023

Náš malý sa v tom veku tiež nápadne viac zaujímal o súrodenca ako o mňa a veľmi rád sa pozeral z okna na stromy, hlavne keď fúkal vietor. A je autista. Ale ešte je veľmi malý, jasnejšie to bude o pár mesiacov. Držím palce.

pukanec123
27. júl 2023

@thoughtfulweirdo u mna úplne presne tak isto, toto akoby som ja písala 😂 ešte aj vekovo to sedí😆

autor
27. júl 2023

@thereisabear a o tie stromy ked fukal vietor sa zaujimal v ako pol rocny? Alebo neskor? Pod oknom mam ohradku ked je na chrbte zapozera sa a tak isto aj u surodenca v izbe.. a mozem sa opytat v akom veku ste vedeli ze nieco neni v poriadku? Ako babätko sa prejavoval ako? Myslim spanie,druhy ludia,rodina, jedenie0

pukanec123
27. júl 2023

Ženská prosím tá neblbni ak mieris na autizmus alebo iné vývinové poruchy, lebo ti ujde najkrajšie obdobie dieťaťa a potom si to budeš vyčítať 🙈 neexistuje aby bolo na babatku vidieť nejaké prvé znaky. Najskôr možno od roka a pól aj to sú take nepatrne známky, že aj rodičia si to uvedomia až spätne, nič do oči bijúce. Pretože do 18 mesiacov je akceptovateľné všetko, deti sú proste divne v niektorých momentoch.
Odsleduj si od roka vyššie ci reaguje na meno, či rozumie hovorovej reci aspoň nejaké základne veci, ci oslovuje členov rodiny (mama,tata,baba atd…) a do 18 mesiacov ci ukazuje na predmety prstom a zdieľa pozornosť, to su prvé príznaky.
Ale tu sa bavíme o polročnom dieťati, ktore je inak úplne normálne. Jasne že ho zaujímajú listy na stromoch, veď teraz začal objavovať svet. Aj môj to robil, aj každé decko v okoli. Tak isto mna mohol oprdiet a súrodenec bol pre neho stred vesmíru, doteraz to tak je, najlepšie hračky neboli hračky ale ovládače, štítky atd, a je uplne ale ze uplne zdravý 🤷🏻‍♀️
Okrem toho dosť urobí aj povaha, nemusí byt tak vnímavý a sociálny ako starší súrodenec. Ja mám dve deti, obaja su “z jedných vajec” a su ako den a noc doteraz🙈 aj ako bábätka boli uplne ini, mladší bol taký salamista prispaty, potom to všetko dobehol a teraz nám všetkým dáva na bendžo svojou povahou😀

lucia13022023
28. júl 2023

Aj môj syn to robí, napríklad veľmi rad pozerá z okna na cestu kde non stop idú auta, to ani nedýcha 🤣 podľa mňa je to úplne normálne, objavuje svet...

yoxinka
28. júl 2023

Lístky na olečení sú TOP zábava a listy na stromoch to je pre také malé bábo skoro ako Netflix pre dospeláka. Fakt je to tvoje druhé dieťa?

nelca0510
28. júl 2023

No neviem,aj ja sa rada zapozeram na jeseň ako sa pohybujú listy keď fúka vietor a nemám žiadnu diagnózu. Jednoducho je to pre mňa zaujímavé. Tak ako pre to dieťa,je to niečo nové a zaujímavé. Nehladaj problémy tam,kde nie sú.

lucia13022023
28. júl 2023

@yoxinka anoo, raz som videla jedno video ze načo kupujeme deťom hračky keď ich aj tak bavia len tie lístky 🤣 tak sa jedna mamina rozhodla na takú guľu prisit plno lístkov a to dieťa bolo v siedmom nebi

jaskolka
28. júl 2023

Preboha, neskutočne preháňas. Každé dieťa je iné, to po prvé. A po ďalšie,pohyb stromov je jednoducho pre neho zaujímavý, rovnako ako trebárs by pozeral na padajúce vločky alebo dážď.
Je to všetko pre neho nové, tak je logické že to bude sledovať.
To isté platí o zuzlani lístkov, visaciek a podobne.
Ja neviem, keď občas tu čítam, čo všetko ženy sledujú a aké prkotiny ich trápia, , tak si pripadám, že ja som totálne nevsimsvava matka, nikdy som extra nesledovala, koľko moji pozerajú z okna na stromy alebo co zuzlaju. Pozerali a zuzlali, čo chceli a koľko chceli.
A sú obe úplne v pohode a zdravé...

diewcatqoo
28. júl 2023

No moj 6,5 mesacny v tom veku cital Shakespeara v originali, takze urcite by si s tym mala nieco robit 🙄
Jasne, v tomto veku ho zaujimal akykolvek pohyb (aj listky vejuce vo vetre), akykolvek zdroj svetla a cokolvek, co sa dalo pozut - aj visacky. Mas asi vela volneho casu, ked rozmyslas nad somarinami.

thereisabear
28. júl 2023

Napíš mi správu.

beata_k
28. júl 2023

Ja zase nepoznam dieta, ktoreho by nefascinovali pohybujuce sa listy vo vetre. Ved je to taaak ukludnujuce.

beahaydee
28. júl 2023

Vsetky babatka v mojom okolo, vratane mojho 6mes syna, miluju listy na strome. Na ihrisku naschval parkujeme s kocikmi pod stromami, aby sa pozerali a chvilu dali pokoj 😀 aj 3r dcera to milovala, v kociku vrieskala, ale ked sme isli pod stromami, hned stichla. Inak sa pridavam k ostatym nazorom, tvoje dieta je uplne v poriadku