icon

Zvyšujete hlas na deti?

tatiana234
19. sep 2025

Ahojte mam 2 ročnú živú raketu 😅 mala vzdoruje jasne je to prirodzené obdobie a ja sa snažím byt kľudná co to ide ale niekedy proste zvýšime mala skriknem nestava sa to nejak často ale stane. Zvýšite aj vy hlas na dideta ? Nekricim po nej stalo sa mozno 2x ked urobila nejaku zlobu veľkú

Strana
z3
simona20201309
19. sep 2025

@tatiana234 strašne!!! To sa nedokážeš ovládať? Nie, nezvysujem hlas ani nekricim. Nemala si mať dieťa keď sa nevies ovládať. Keď vzdoruje tak nech vzdoruje, má na to právo má 2r. Môže si robiť čo chce, aj kedy chce. Je to dieťa. Musíš jej vyhovieť a vyjsť v ústrety vždy a za každú cenu

danielahamar
19. sep 2025

Nie, ja šepkám. Znie to hrôzostrašnejšie 😅 Jasné, že kričím, inak by som bola už na psychiatrii asi

simsalabim
19. sep 2025

@tatiana234 no ja som sa nikdy neostychala zvysit hlas, ked bolo treba. Ako ma dieta vediet, ze vazne prekrocilo hranice, ked je to iba tutu mutu? To je casto ako hrach na stenu hadzat. Nemyslim si, ze z toho mali moje deti daku traumu.

simsalabim
19. sep 2025
@simona20201309

@tatiana234 strašne!!! To sa nedokážeš ovládať? Nie, nezvysujem hlas ani nekricim. Nemala si mať dieťa keď sa nevies ovládať. Keď vzdoruje tak nech vzdoruje, má na to právo má 2r. Môže si robiť čo chce, aj kedy chce. Je to dieťa. Musíš jej vyhovieť a vyjsť v ústrety vždy a za každú cenu

@simona20201309 toto je dufam sarkazmus - "Môže si robiť čo chce, aj kedy chce. Je to dieťa. Musíš jej vyhovieť a vyjsť v ústrety vždy a za každú cenu"

uhnakova
19. sep 2025

Kričím, keď ma nazúria 🙂

danielahamar
19. sep 2025
@simsalabim

@simona20201309 toto je dufam sarkazmus - "Môže si robiť čo chce, aj kedy chce. Je to dieťa. Musíš jej vyhovieť a vyjsť v ústrety vždy a za každú cenu"

@simsalabim celý ten príspevok je napísaný ironicky, či?

anna777115
19. sep 2025

Na každé dieťa platí niečo ine. Keď na jedno sa stači vážne pozrieť, druhe reaguje až na zvýsenie tonu hlasu. Ale, určite dieťa na niečo reagovať musi , tomu sa hovorí vychova.

anonym_9e60af
19. sep 2025
@simona20201309

Kričanie je normálne, keď si to dieťa zaslúži. Musí poznať svoje hranice, za ktoré ísť nesmie.

@simona20201309 Toto je komentár za všetky drobné .... 2 ročné dieťa má právo vzdorovat, prirodzene, lenže zas odtiaľ potiaľ a "vyhovieť jej vždy v ústrety za každú cenu", to nie je správne, dieťa nemôže skákať rodičovi po hlave, to kde sme. Určuje a rozhoduje iba rodič.

mandrewa
19. sep 2025

Kto nekričí na dieťa, netrávi s ním dosť času 😂

really8
19. sep 2025

@tatiana234 ano kricim. Takmer denne. Nech si mysli kto chce co chce ale ukocirovat dve deti nejde inak.

simona20201309
19. sep 2025

Samozrejme ze ironicky. Ja som najprv bola presvedčená že toto je vymyslená téma a falosny nick ale vyzerá to tak ze naozaj toto niekto môže myslieť vážne 😏🤔🙄
Výčitky pre zvýšený hlas? To mi príde ako čistá provokácia a nesvojpravna matka

simona20201309
19. sep 2025

Zvýšite hlas na dieťa?
Nie preboha.... sepkam mu do uška celý deň- nerozlievaj tu vodičku po TV zlatko, už 150ty krát som ti posepkala zlatíčko že sa pokazí televizorik

pribinak
19. sep 2025

Keď môj 2 ročný vyletel na cestu kde je milión aút tak som revala na celé sídlisko, nie že zvýšila hlas
Áno, zvýšila som hlas, beriem to ako upozornenie dieťaťa že toto teda nie

Však hádam nebudem tichukinko dieťaťu hovoriť: nechod na čaru, zrazí tá autíčko. Revala som jak tiger

nyphadora
19. sep 2025

@tatiana234 na dvojrocnu zakričim ked je v ohrozeni zivota, mame 1,5 rocnu doma bez pudu sebazachovy, na 5 rocnu kričim keď uz extremne vymysla a dohaduje uz dohodnute, zvycajne ked som uz unavena alebo nestihme. Inak sa nozaj da fungovať bez kriku. Rozdiel je ked, nieco hovorim 5 rocnej 20. krat a ona nepocuje, vtedy zakricim, aby pocula 😂. Ale na 2 rocne kricat nie, ono len objavuje a spoznava svet, za mna 2 roky najhorsie obdobie, vsade chce byt, vsetko vidiet, este hlupucke, musiš mu byť za zadockom a emocie do doho 🙈 ako si uvedomuje same seba.

patta89
19. sep 2025

Samozrejme, ze kricim....Mam 2 deti, 5r a skoro 2r a bez kriku to nejde...a vycitky z toho nemam ziadne

hederamonstera
19. sep 2025

Ano, aj ja som len clovek. Unaveny, prestimulovany…ale teda snazim sa ovladat, nechcem aby si ma pamatali ako uvrieskanu matku.
Ale na niektore moje fistule nezabudnem ani ja…🫣

lucia13022023
19. sep 2025

Ano. Neblacim po ňom, ale hlas zvýšim, keď prekroci hranicu.

anika
19. sep 2025

@tatiana234 a" ani keby som anjelskym hlasom rozpravala, neposluchnes" - pocula si uz take?
Takze ano, aj potichu, aj normalne, aj kricim, podla situacie;))))

tatiana234
autor
19. sep 2025

Clovek niekedy naozaj veľmi opatrne sa nieco pyta lebo su matky ktore dieťaťu nikdy nedajú po zadku nikdy neskriknu atď tak som sa chcela mozno uistiť keďže moja mama nie veľmi dobrý príklad na tieto veci

anonym_b9ebc0
19. sep 2025

ja uz nekricim, ale hulakam, ale to uz mam 12r. (pred)pubertiaka, na ktoreho zial plati, ze ta pocuje len vtedy, ked to je razne a intenzivne
ale mame to takto od detstva, uz v 2r. to tak bolo podla mna tak - tiez to bolo najprv normalne, potom uz raznejsie, potom uz hlasnejsie a niekedy si dal povedat, len ked tato to povedal s jeho muznym hlasom uz dost nahlas
normalny ton sa da pouzit len pri debateni s nim asi ... ked treba vychovne nieco, tak len decibely zvysit u nas pomaha

majlo1234
19. sep 2025
@hederamonstera

Ano, aj ja som len clovek. Unaveny, prestimulovany…ale teda snazim sa ovladat, nechcem aby si ma pamatali ako uvrieskanu matku.
Ale na niektore moje fistule nezabudnem ani ja…🫣

@hederamonstera tiez sme mali zopar momentov, na ktore si pamatam velmi dobre, dokonca sa za ne pred sebou hanbim🤣

anonym_33b6ca
19. sep 2025

mam tri deti do 10r a teda hulakam, lebo zda sa, ze oni ma len vtedy pocuju 🤷‍♀️ predpokladam, ze susedia si asi niekedy aj myslia, ze som narusena... ale co uz.

anonym_96ce38
19. sep 2025

Samozrejme že zvyšujem hlas a aj skríknem. Mám živého chalana, ktorý chce piť z blatovej kaluže, napchať si do úst kamene, minule si z plienky vytiahol viete čo a chcel to zjesť. Nie, nejdem v týchto situáciach pokojne za deťaťom a vysvetlujem prečo to nie je vhodné urobiť, proste skríknem aby prestal a prestane.

anonym_af5a71
19. sep 2025

@tatiana234 ja som dnes malej aj capla, kričať na nu nestačí, celou silou sa mi zavesila na vlasy a chcela ich vytrhnúť 🙈 podotýkam robí to každý deň už rok, a nie pekne vysvetliť očividne nestačí

misana84
19. sep 2025
@simona20201309

@simona20201309 to bol sarkazmus? 😀

stanislavicenka
19. sep 2025
@simona20201309

@simona20201309 😁😁😁😁

kratucka
19. sep 2025

Podla mna to bez toho nejde, niekedy uz aj matka ma pravo stratit nervy a zvysit hlas, podla mna to nic strasne nie je. A nas ako vychovavali? Pamatam si, ze ocina som sa bala ako cert kriza, kedze on sa vedel nahnevat za malickost. To len teraz vsade pisu, ze sa nesmie kricat a neviem co ale kedysi to bolo uplne normalne.

aylinn_
19. sep 2025

Kričím keď to nejde inak a niekedy kričím aj keď nemusím - z vyhorenia. Vtedy ma to ale vždy hneď zamrzí , ospravedlním sa mu a vysvetlim mu čo sa mi deje.
Väčšinou ma vytáčajú veci ktoré robí - asi pretože je ešte dieťa ? Neviem.. ale premňa je to proste nepochopiteľne ako sa mu nejaky z tých nápadov vôbec dokáže zrodiť v hlave naposledy to muselo byť že “💡Ahh obul som si špinavé topánky! Idem skákať na jednej nohe a s druhou sa odrážať od bielej steny” viac ma vytočil ten fakt že ho to vôbec napadlo ako ta špinavá stena. 😄 Myslím si že patrím do skupiny matka nervak , ale toto som v sebe nikdy predtým nemala a žiadna kniha o materstve ťa nepripraví na takéto situácie takže to zomňa spravilo materstvo 🤣… to len keby mi tu chcel niekto písať že som nemala mať dieťa 🤭🤭

ankare
19. sep 2025

@tatiana234 jasné, aj kričím.odkedy mám dve deti, mám pocit, že len vrieskam po nich. 🫣

anonym_0cf3ba
19. sep 2025

@tatiana234 Ak je dieťa anjelik, že poslúchne na prvé slovo, nevie čo je obdobie vzdoru tak prosiiim ani hlások by som nezdvihla.Ake ja také nepoznám.

Strana
z3