Obojok proti kliešťom pre mačku. Kúpiť či nekúpiť?
Pri dome mame macku (kocurik). Nie je nasa, je poulicna. Dostane nazrat aj u nas a viem, ze aj u susedov. Aj mysi chyta, videli sme. K veci: teraz na jar som prisla na to, ze ma klieste. Ja mu ich viem vybrat ked ho niekto podrzi a ked ma kocurik trpezlivodst, viac ako 2 naraz nedovoli. Ale zas ma dalsie. Aj by som mu kupila obojok proti kliestom, len sa bojim ze sa na nom niekde obesi. Nie je na obojok zyknuty. Kupovat alebo nechat tak? Co myslite?
Dakujem, netusila som, ze existuje aj takato verzia.
Ak ešte môžem poradiť a nemáš, tak lepší je taký háčik na vyberanie kliešťov ako pinzeta.
Pre macku su najlepsie pipety (ucinne a kvalitne, nie tie za 5 euro) alebo tablety.
pipety ale maju kratku ucinnost. moj kocur nosil obojok proti kliestom, ale moze to byt nebezpecne ano. Pirule su dost drahe ale vydrzia vela mesiacov. Tiez chcalim, ze sa chces postarat
@maca1984 To je v poriadku, ale myslím, že autorka sa pýta skôr na prevenciu proti nim. 😀
@maca1984 To je v poriadku, ale myslím, že autorka sa pýta skôr na prevenciu proti nim. 😀
@henriettak ja viem na čo sa pýta, na to som aj odpovedala. A zároveň radím, ak napríklad nevie, že existujú takéto háčiky a tými sa kliešťe vyberajú lepšie ako pinzetou.
Stačilo by čítať .
Za mňa je obojok úplne v pohode voľba. Aj našej vonkajšej mačke sme ho dávali a nikdy nebol problém. Ak sa bojíš kvôli uškrteniu, stačí kúpiť taký s bezpečnostným zapínaním (uvoľní sa, keď sa niekde zachytí). Inak je to podľa mňa fajn cenovo dostupné a jednoduché riešenie 🙂
@zltalienka jednoznačne pipetu, žiaden obojok. Kúpte kvalitnú pipetu, ktorá reálne ochráni mačičku aj pred vonkajšími a vnútornými parazitmi
psovi som dávala tbl. pred sezónou, vydržal bez kliešťov celé leto.
neviem či je aj pre mačky tbl.
@zltalienka ahoj...my sme nasmu Murovi kupili...a stratil ho po case 🤷♀️ ...asi toho roku skusime take kvapky co sa davaju na srst.
Pipeta kupena, macicka sa dnes uz neukazala. Az pride, natriem ju. Dakujem vsetkym za rady. O haciku som tiez nevedela a v lekarni ho nemali, nevadi, ja klieste vyberiem aj rucne, ked je spolupraca.
Do budúcna aj tablety credelio. Fungujú aj na kliešte aj na blchy. Top výrobok
Pipeta kupena, macicka sa dnes uz neukazala. Az pride, natriem ju. Dakujem vsetkym za rady. O haciku som tiez nevedela a v lekarni ho nemali, nevadi, ja klieste vyberiem aj rucne, ked je spolupraca.
@zltalienka my sme mali mačku len vonku, to bol taký " divoch " a s týmito háčikmi ani nevedela že jej kliešte vyberám , stačilo že som pohladkala, poškrabkala, ona zapriadla, vrnkala a ja vyberala.
Veľmi pekné od teba že sa o takúto mačičku staráš ♥️

Pokial viem, tak mackam nezvyknu davat obojok, aby sa niekde nezachytila vonku. Pozrite si tie pipety skorej.