icon

Obojok proti kliešťom pre mačku. Kúpiť či nekúpiť?

zltalienka
9. apr 2026

Pri dome mame macku (kocurik). Nie je nasa, je poulicna. Dostane nazrat aj u nas a viem, ze aj u susedov. Aj mysi chyta, videli sme. K veci: teraz na jar som prisla na to, ze ma klieste. Ja mu ich viem vybrat ked ho niekto podrzi a ked ma kocurik trpezlivodst, viac ako 2 naraz nedovoli. Ale zas ma dalsie. Aj by som mu kupila obojok proti kliestom, len sa bojim ze sa na nom niekde obesi. Nie je na obojok zyknuty. Kupovat alebo nechat tak? Co myslite?

marylinmary
9. apr 2026

Pokial viem, tak mackam nezvyknu davat obojok, aby sa niekde nezachytila vonku. Pozrite si tie pipety skorej.

maca1984
9. apr 2026

Mačke obojok nedávaj, radšej pipetu.

anonym_15409b
9. apr 2026

Dakujem, netusila som, ze existuje aj takato verzia.

maca1984
9. apr 2026

Ak ešte môžem poradiť a nemáš, tak lepší je taký háčik na vyberanie kliešťov ako pinzeta.

margaretka_
9. apr 2026

Urcite nie obojok, daj mu pipetku. Je pekne, ze sa onho starate 😊

siemi_na
9. apr 2026

pipeta určite pre mačku 🙂

colsami
9. apr 2026

Pre macku su najlepsie pipety (ucinne a kvalitne, nie tie za 5 euro) alebo tablety.

ljmmm
9. apr 2026

pipety ale maju kratku ucinnost. moj kocur nosil obojok proti kliestom, ale moze to byt nebezpecne ano. Pirule su dost drahe ale vydrzia vela mesiacov. Tiez chcalim, ze sa chces postarat

maca1984
9. apr 2026

Takýto set máme my.
Používala som ho aj pri mačke, používam pri psovi.

henriettak
9. apr 2026

@maca1984 To je v poriadku, ale myslím, že autorka sa pýta skôr na prevenciu proti nim. 😀

maca1984
9. apr 2026
@henriettak

@maca1984 To je v poriadku, ale myslím, že autorka sa pýta skôr na prevenciu proti nim. 😀

@henriettak ja viem na čo sa pýta, na to som aj odpovedala. A zároveň radím, ak napríklad nevie, že existujú takéto háčiky a tými sa kliešťe vyberajú lepšie ako pinzetou.
Stačilo by čítať .

cutespider
9. apr 2026

Obojky nefungujú, mačka mi prišla s kliešťom po troch týždňoch od nasadenia obojku, pritom ju mal chrániť tri mesiace.

lucia_nova8
9. apr 2026

Za mňa je obojok úplne v pohode voľba. Aj našej vonkajšej mačke sme ho dávali a nikdy nebol problém. Ak sa bojíš kvôli uškrteniu, stačí kúpiť taký s bezpečnostným zapínaním (uvoľní sa, keď sa niekde zachytí). Inak je to podľa mňa fajn cenovo dostupné a jednoduché riešenie 🙂

pepek11
9. apr 2026

@zltalienka jednoznačne pipetu, žiaden obojok. Kúpte kvalitnú pipetu, ktorá reálne ochráni mačičku aj pred vonkajšími a vnútornými parazitmi

mondolina
9. apr 2026

psovi som dávala tbl. pred sezónou, vydržal bez kliešťov celé leto.
neviem či je aj pre mačky tbl.

euka210
9. apr 2026

@zltalienka ahoj...my sme nasmu Murovi kupili...a stratil ho po case 🤷‍♀️ ...asi toho roku skusime take kvapky co sa davaju na srst.

zltalienka
autor
9. apr 2026

Pipeta kupena, macicka sa dnes uz neukazala. Az pride, natriem ju. Dakujem vsetkym za rady. O haciku som tiez nevedela a v lekarni ho nemali, nevadi, ja klieste vyberiem aj rucne, ked je spolupraca.

lucia147852
9. apr 2026

Do budúcna aj tablety credelio. Fungujú aj na kliešte aj na blchy. Top výrobok

maca1984
9. apr 2026
@zltalienka

Pipeta kupena, macicka sa dnes uz neukazala. Az pride, natriem ju. Dakujem vsetkym za rady. O haciku som tiez nevedela a v lekarni ho nemali, nevadi, ja klieste vyberiem aj rucne, ked je spolupraca.

@zltalienka my sme mali mačku len vonku, to bol taký " divoch " a s týmito háčikmi ani nevedela že jej kliešte vyberám , stačilo že som pohladkala, poškrabkala, ona zapriadla, vrnkala a ja vyberala.
Veľmi pekné od teba že sa o takúto mačičku staráš ♥️