Kúpa nehnuteľnosti v Maďarsku
Zdravím ,
Rada by som sa opýtala na kúpu nehnuteľnosti v Maďarsku.Býva niekto v dedinke Szaszfa ? Ako prebieha predaj cez RK ? Na čo si dať pozor ? Ako ste si zistili o vlastníkovi počas prepisu , či nepredal resp.nepostúpil realitke pozemok , či nemá dlžoby , či nemá vecné bremeno , viem iba toľko ,že nahliadnúť do katastra v Maďarsku je inak ako u nás.Máme vyhliadnutú RK reality69 z Košíc.Maďarsky neviem.Má niekto s tým skúsenosť ?
Ďakujem Nika
@nikoleta100 zaplat si tlmocnika pri stretnuti+to co napisala @melanta
S kúpou nehnuteľnosti v Maďarsku skúsenosť nemám, ale z inej krajiny. Našla som si v tej krajine miestneho právnika, ktorý mi dohliadol na realitku, zmluvy a všeobecne celý proces. Ak nevieš MJ, určite nájdeš právnika, ktorý hovorí anglicky a budeš s ním riešiť všetko v angličtine. Ak nevieš ani anglicky, tak ja osobne by som nehnuteľnosť v zahraničí nekupovala, ak si tam odborne neviem s nikým nič vykonzultovať. Slovenský právnik ti je samozrejme zbytočný, keďže slovenský právnik nie je expert na maďarské právo.
@melanta aj u nas pravnici , rozpravaju po madarsky , a rk zabezpecuje sluzby tlmocnika a vela slovakov nevie po madarsky a byvaju v madarsku alebo maju chalupy

S kúpou nehnuteľnosti v Maďarsku skúsenosť nemám, ale z inej krajiny. Našla som si v tej krajine miestneho právnika, ktorý mi dohliadol na realitku, zmluvy a všeobecne celý proces. Ak nevieš MJ, určite nájdeš právnika, ktorý hovorí anglicky a budeš s ním riešiť všetko v angličtine. Ak nevieš ani anglicky, tak ja osobne by som nehnuteľnosť v zahraničí nekupovala, ak si tam odborne neviem s nikým nič vykonzultovať. Slovenský právnik ti je samozrejme zbytočný, keďže slovenský právnik nie je expert na maďarské právo.