icon

2,5-ročné dieťa nerozpráva

mariadre
3. jún 2025

Ahojte maminy ja som sa prišla vyžalovat. Moje dieťa nerozpráva povie tak 5 slov žiadne vety nič všetkému rozumie chápe čo treba robiť aj všetko spraví čo mu poviem bez toho aby som ukazovala len nechce rozprávať boli sme u logo lebo som dávala podobne príspevky na FB a odporucili mi logo... úprimne vám poviem že nie som z toho nadšená pretože nič dôležité nám nepovedala ani s ním nerobila ako mi na FB opisovali...rozhodla som sa že viac nepôjdeme..ja si to vyčítam ako matka že neviem ho to naučiť alebo motivovať k tej reči skúšam všetko ignorujem ho aby ma oslovil alebo vypital si čo chce začínam sa báť či nebude nejaký iný problém 😔 často prepadam do depresií že som zlá matka modlím sa prosím boha aby už začal rozprávať je to moje jediné najväčšie želanie ... Neviem už čo robiť som zúfalá

pribinak
3. jún 2025

Išla by som znova k logo

ssnowwhitee
3. jún 2025

@mariadre boli ste u klinickej logopedicky?

3petka
3. jún 2025

@mariadre Cítim s tebou. Mám to isté (akurát môj je predčasný) Všetko vie, ukaže si ale len "hmm" a keď ho opravím tak povie aspoň daj. Pár slov povie, no tiež som niekedy zúfalá, inak si blaboce svoj jazyk, my chodíme aj na neuro, tak v auguste máme kontrolu som zvedavá čo povie doktor.
Pri prvom som zanevrela na logopedičky, ale ak tak skúsim klinickú logopédiu, našťastie máme celkom blízko bydliska len či nás zoberu uvidím.

mariadre
autor
3. jún 2025
@ssnowwhitee

@mariadre boli ste u klinickej logopedicky?

@ssnowwhitee áno čakali sme od októbra a minulý týždeň sme sa dočkali termínu ale keď som jej povedala že on si vie vypýtať niečo čo chce že vie povedať daj a že pozná aj farby keď sa ho hociktorú farbu opýtate on ju nájde a ukáže len teda nepovie. Ona mi tvrdila že nerozumie...a to s ním ešte ani nijak nepracovala len sme sa rozprávali...potom mi na konci sedenia povedala že autizmus nemá toho sa nemusím báť lebo všetko vníma a chápe a že nemá ani tú uzdicku pod jazykom zarastenú že pravdepodobne pôjde o oneskoreny vývin reči....tak nám dala lístok na ORL a k psychologicke...dala mu naučiť sa ako robia zvieratká a slovo daj pod a otvor on zvieratká všetky vie ako robia...aj sama sa o Tom presvedčila daj povedať vie aj pod ...a za každé sedenie 50€... Nejde vôbec o peniaze viete ako to je pre svoje dieťa spraví rodič aj nemožné ale toto nemá zmysel...aspoň u tejto ku ktorej sme sa dostali my...

mariadre
autor
3. jún 2025
@pribinak

Išla by som znova k logo

@pribinak nemá to zmysel...k tejto určite už nepôjdeme..išla ma presviedčať o niečom čo ani ona sama nevedela či vie alebo nevie a na konci sedenia povedala že okey toto vie...odsúdila ho ešte predtým než s ním začala nejak pracovať alebo si ho všímať...príde mi to ako skúška na škole doma sa nauč a sem dôjdeš ukázať ako si sa to naučil za 50€

mariadre
autor
3. jún 2025
@3petka

@mariadre Cítim s tebou. Mám to isté (akurát môj je predčasný) Všetko vie, ukaže si ale len "hmm" a keď ho opravím tak povie aspoň daj. Pár slov povie, no tiež som niekedy zúfalá, inak si blaboce svoj jazyk, my chodíme aj na neuro, tak v auguste máme kontrolu som zvedavá čo povie doktor.
Pri prvom som zanevrela na logopedičky, ale ak tak skúsim klinickú logopédiu, našťastie máme celkom blízko bydliska len či nás zoberu uvidím.

@3petka nám tá logo veľmi nepomohla respektíve nepovedala nám niečo čo by sme my ako rodičia nevedeli aj ako s ním doma pracovať... podľa mňa logo vynechajte

lucia13022023
3. jún 2025

Chod k inej logopedicke.
A teda dieťa sa nedá naučiť rozprávať. Všetko mu opakuj, komentuj, spievajte si, knižky... Ale to myslím ze všetko robíš.

mariadre
autor
3. jún 2025
@lucia13022023

Chod k inej logopedicke.
A teda dieťa sa nedá naučiť rozprávať. Všetko mu opakuj, komentuj, spievajte si, knižky... Ale to myslím ze všetko robíš.

@lucia13022023 všetko to robím...kúpila som ešte rybí olej vraj to pomáha na rozvoj reči.. ešte cez prázdniny ho skúsim dať do škôlky medzi deti bez nás ..mám tetu v MŠ uvidíme ako to bude fungovať

3petka
3. jún 2025
@mariadre

@3petka nám tá logo veľmi nepomohla respektíve nepovedala nám niečo čo by sme my ako rodičia nevedeli aj ako s ním doma pracovať... podľa mňa logo vynechajte

@mariadre ja si tiež myslím že moc mu nepomôže. Hlavne keď termíny dávajú raz za mesiac na hodinu. Ja sa s ním doma rozprávam vysvetľujem ukazujem zdôrazňujem .
A proste niekedy to chce čas aby dieťa dospelo do určitého štádia vývoja.
A tiež si myslím že skolka veľa pomoze.

vorkola
3. jún 2025

Neboj sa.Moj syn nerozpraval do 3 och rokov ,a na strednej na stukovej moderoval program so spoluziakom.

3petka
4. jún 2025
@vorkola

Neboj sa.Moj syn nerozpraval do 3 och rokov ,a na strednej na stukovej moderoval program so spoluziakom.

@vorkola a aj vás niekam posielali na logo alebo
nie?

mariadre
autor
4. jún 2025
@vorkola

@vorkola to vážne a nič nerozprával?

vorkola
6. jún 2025
@mariadre

@vorkola to vážne a nič nerozprával?

@mariadre áno,až potom sa rozbehol,

mariadre
autor
9. jún 2025
@3petka

@vorkola a aj vás niekam posielali na logo alebo
nie?

@3petka nechceli...ja som sa pýtala ale podľa mňa to je nic

simonetta2910
23. júl 2025

@mariadre chapem ze to je pre teba frustrujuce a rozumiem aj tomu ze sa citis pre to ako zla matka, ale tak to nieje keby si bola zla matka tak by ta netrapilo ze tvoje dieta nerozprava.Takze nie niesi zla matka. A myslim ze 2,5 rocnemu je este predcasne ist k logopedovi a asi moc tlacis na pilu. Su jednoducho deti ktorim sa jazyk rozviaze neskor aj ked rozumeju co od nich chceme. Mam kamaratku ktorej syn v 2,5 roku iba hmkal a ukazobal prstom strasne sa pre to trapila bolo jej luto ked deti mladsie od neho uz hovorili kratke basnicky. Teraz ma 3 roky a urobil krasny pokrok teraz v septembri ide do skolky a rozprava opakuje prislo to same. Obcas musime nechat deti detmi v 2,5 roku ist logopedovi a strachovat sa je zbytocne ak bude starsi a nebude ziadna zmena tak vtedy by som isla ale za ma pockat rozhovori sa sam od seba a zacne po tebe opakovat slova. Drzim palce za chvilku nam tu budes pisat ako sa mu rozviazal jazyk a ako ta usi bola 🙂.