Adaptácia v jasliach
Su tu pls maminky, ktore si to rozmysleli s jaslickami a rozhodli sa ostat s dietatom doma na zaklade stresu, ktory v dietati vyvolava odlucenie? Syn 2r 3m reaguje tak, ze zacne hystericky plakat, vyskoci na mna ako kliest, nechce ma pustit a cely sa chveje, velmi sa roztrasie. Nechce ma pustit. V jaslickach je vsetko v poriadku, nik mu neublizuje, nik nanho nie je zly, prihovaraju sa mu, maju vyborne recenzie navokol, poznam osobne rodiny co im tam chodia deti tiez. Ucitelky su velmi mile.
Takto reaguje aj ked som ho raz nechala s maminkou opatrovatelkou na 1,5hodky aby som si mohla odskocit na sono. Dokonca aj ked je s tatinom tak ma po kratkej chvili chce ist hladat. V jaslickach pocas dna (byva tam len doobeda) sa sem tam rozciti a poplacka si bez slz, a celkovo, nieco vo mne zacalo nahlodavat. Nasla som mu aj malinky fliacik akoby chybajucich vlaskov na hlavke, obavam sa aby to nebolo z emocneho stresu (AA). Mozno to mal aj predtym, ale nikdy som si to predtym nevsimla, mozno to nic neni, ale spozornela som.
Akosi si cim dalej tym menej viem predstavit, ze tam bude aj spinkat a citim, ze mu nechcem sposobovat taky stres ked nemusim. Mozem s nim ostat doma, praca ma netlaci ani financie. Prisiel mi praveze pripraveny a taky nebojacny a zvedavy, ze by sa mu tam aj mohlo pacit, ale vidim opak. Je to ok, ze si to clovek len vyskusa ale “odskoci od zmluvy” ? Citim sa akoby tak trochu zahanbene, ze som si to cele vymyslela a ono to ma opacny efekt. Maly mi je na prvom mieste, ten zhon okolo maleho (je trosku narocnejsi) som si moc neuzivala doteraz, ale ked vidim aky vie byt smutny lame mi to srdce a casto sa prichytim pri myslienkach, ze sa oplati vyuzit moznost ostat s nim doma a nechat ho dozriet. Mate prosim niekto skusenost vlastnu ci z okolia, ze dieta este nebolo pripravene? Nechcem na nom zanechat sram v podobe takehoto stresu. Hladam take nejake uistenie, ze sa to deje bezne a treba tomu nasluchat.
Ja vám zeny až závidím . Moja skoro 8 mesačná by odišla domov aj s tetou susedou ktorú videla prvýkrát v živote . S každým je kamoska hocikto si ju môže zobrať na ruky na každého sa smeje prespala bezo mna noci bez najmenšieho problému . Nepoznám čo to je že plače keď ma nevidí . Moje dieťa je samostatná jednotka už teraz , otec babka dedko ujovia strýkovia susedy kamošky kamosi su plnohodnotní členovia rodiny , zaspí sama . Ach jaj . Naozaj by som si to asi na jeden deň rada vyskúšala aké to je že je to taký “kliest”
@basulaak A pred tym bol v pohode bez teba sam s otcom, alebo niekym?
Podla mna ho musis viac pripravit na to aby vedel byt be teba.
@nika11103 tak teraz ma 8 mesiacov, este sa to moze zmenit. Ale nemusi, samozrejme 😉
@basulaak vies co, ja mam taky pocit, ze moja coskoro 2-r bude asi taka ista ako Tvoj..starsie dvojicky uz v tomto case chodili do jasliciek a viac menej bez problemov - ale oni mali obrovsku vyhodu v tom, ze tam mali jeden druheho. Tato nasa najmladsia by nezostala bezo mna ani pol dna s najblizsimi, s ktorymi prakticky vyrasta (stari rodicia), nieto este v jaslickach. Neuspi ju nikto iny, len ja. Neviem si predstavit, ze by teraz sla do jasliciek ako jej starsi surodenci. Starsi syn takisto v tomto veku uz chodieval s deduskom na vylety, vsetko spolu zvladali. Dcerku by mi asi po 5 min vratil urevanu 🤷♀️Kazde dieta je ine. V Tvojom pripade by som si synceka tiez este nechala doma. Pokial nie ste nuteni, naco ho takto trapit..
@basulaak co vravia pracovnicky v jasliach? Sadni si s nimi a porozpravaj sa. Daju ti lepsi pohlad,lebo su s nim vtedy,ked ty tam nie si. Tak so sedliackym rozumom si to uvaz - maly bol s tebou doteraz 24/7, natiahol ruku a bola tam mamina? Ak ano,tak nemozes ocakavat,ze skok a bude v pohode. Treba postupne. Chodit medzi deti, ako sa sprava v kolektive na ihrisku?

@basulaak na tvojom mieste by som si ho nechala hneď od zajtra doma.
Ak to nie je nutné, nemusíš ísť do práce, tak je úplne zbytočné spôsobovať mu takýto stres.
A prosím ťa, nepočúvaj ľudí, ktorí ti napíšu, že si zvykne. Áno, časom, ale za akú cenu?