Ako riešiť GDPR v škôlke a jasliach?
ahojte ako riešite škôlku / jasle ak nesúhlasíte s pridávaním fotiek na stránku školy / sociálne siete ?
Ty podpíšeš s čím súhlasíš a ako si to poriešia v škole/škôlke je už na nich.
Keď nesúhlasíme, tak nás nepridávajú.jednoduche
My sa fotíme len na spoločnú koncoročnu fotku,počas roka nie.ako napr.vianočne fotenie..a býva s malačmi v triede ,keď sa fotia.
Ja investujem radšej do rodinneho fotenia vianočného,ako do skolkarskeho.a vôbec mi nevadí, že tam na fotke nie je.
MŠ dáva na začiatku každého šk.roka rodičom na podpis informovaný súhlas, kde je viac oblastí (fotenie, besedy, súťaže, exkurzie, ....) a ty v každej odškrtneš áno/nie.
Ak si zaškrtla, že nesúhlasíš, tvoje dieťa nebude na fotkách na stránke MŠ.
V edupagi vypisujes potvrdenia a rozne tlaciva na zaciatku skolskeho roku a je tam aj tlacivo ohladne zverejnenia fotiek. Podla toho, co vypíšte sa materska skola zariadi. Fotia tak, aby dane dieta nebolo vidno, napr. zdialky, zozadu (nech nevidno tvar).
Alebo vyskusaj domace vzdelavanie, ked nechces aby tvoje dieta niekto videl
Na Začiatku roku sme dávali súhlas ale kedy kolvek ho môžeme zrušiť ale mne osobne to nevadí fotky sa poslielali len do súkromné skupiny na messengeri a iba po schválení idú fotky na stránku FB školy a škôlky aj do časopisu až keď to druhotne schvalime mi ako rodičia ale aj skupina na FB je uzavretá dostanú sa tam iba deti a rodiča čo návštevu danú školu prípadne ju navštevovali
Kto nesuhlasil,tak ich dieta je na fotkach zamazane,ak su spolocne.je to celkom neprijemne,ak maju peknu fotku spolocnu a nemozem si ju vytlacit lebo v strede su 3-4 machule.
Ja robím v MŠ, papier s informovaným súhlasom na zverejnenie fotiek a videí dávame na začiatku roka, prípadne normálne s papiermi aj počas roka ak nám vtedy nastúpi nové dieťa. Mali sme po minulé deti z detských domovov, ktoré boli na fotkách rozmazané, teraz sme mali jedno dievčatko, ktorého rodičia nesúhlasili so zverejnením fotiek a videí. U nás sa pridáva príspevok na FB z každého týždňa v MŠ, pri aktivitách vždy urobíme pár spoločných záberov a jednotlivé zábery detí pri činnosti tiež. Fotili sme aj malú, a pri spoločných fotkách sme ju vždy dávali na kraj a ja som potom odfotila jednu s ňou a jednu bez nej. Zverejnili sme fotky samozrejme len bez nej a rodičom som potom poslala fotky iba s ňou aj spoločnú kde je a oni sa vždy poďakovali. Bola to robota navyše, ale rodičia sa vždy tešili a v dnešnej dobe by mi bolo ľúto, keby o roky neskôr to dieťa nebude mať možnosť vidieť ani jedinú fotku z MŠ. (ja milujem s kamarátmi zo škôlky pozerať naše vystúpenia v MŠ aj fotky, a to je už 27 rokov cca čo sme chodili do MŠ). Teraz už som na materskej tak neviem, či učiteľky v tom pokračujú takto ako som ja začala, ale mne nerobilo problém rešpektovať GDPR a potešiť aj rodičov.

Otazka je, ako to riesi skolka. Nas sa pytali a kto nesuhlasi, toho dieta nie je spolocnych fotkach …
Ktovie, ako ti vnimaju tieto deti, ked robia fotky bez nich . Ale to ja nevysriesim