Ako rozprávajú vaše deti vo veku 2 rokov?
Ahojte, ako rozprávali vaše detičky v 2 rokoch. Malá ma 2 roky a 2 mesiace. Toto je jej slovná zásoba. staršia v jej veku uz vedela básničky, a mladšia zatial iba toto. Nespája to este napr ze mami daj...iba jednoslovne. Toto su slova ktore používa. Dakujem

2ročne dieťa by malo spájať 2 slová do vety a slovnázasoba by mala byť oveľa širšia, ak máte obavy prihláste sa na logopediu včas
Mám čerstvého dvojročáka -23.3., donedávna bola slovná zásoba podobná ako u tvojej - možno mesiac dozadu. Teraz sa učí nové slová oveľa častejšie a rýchlejšie, niektoré lepšie, iné menej zrozumiteľné. Taký zlom prišiel zo dňa na deň, dovtedy akoby sa hanbil skúšať slová, ktorými si nebol istý. Spájať slova začína teraz pár dni dozadu, ale to fakt možno 1-2x za deň, žiadne súvetia a básničky. Poznám deti, čo hovoria v tomto veku aj oveľa viacej, aj oveľa menej, takže zatiaľ neriešim, dôležité je aby robil pokrok, aj keď svojim tempom. Pozri si na internete možno nejaké cvičenia, ako podporiť reč u dieťaťa, čítajte veľa kníh a skús všetko možné komentovať, ukáže na niečo, pomenuj to, skús slabikovať a podobne. Ak by takto stagnovala do 2,5-3 roky, vtedy by som sa opýtala na názor odborníka
@bubi1121 Moja mala presne dva roky keď začala rozprávať vo vetách.. Ale zas každé dieťa je iné, veľmi by som sa nebála, hlavne ak všetko rozumie. No poradiť sa o tom s pediatričkou, budeš pokojnejšia, že si nič nezanedbala. Poznám deti čo sa rozhovorili až v škôlke a sú úplne v poriadku.
Moj nerozpraval ani to co tvoja a teraz by som bola rada, keby bol aspon chvilu ticho 😆. Rozprsvat zacal ked mal 3
Moja ma dva a mesiac a rozprava vety, nie uplne vyartikulovane, ale celkom pekne uz. Jej bratranec nehovoril ani to co si napisala v 3.5 rokoch, zacal rozpravat az po dvoch tyzdnoch v skolke.

Každé dieťa je iné. Môj ma rovnako ako tvoja, no 2r a mesiac, a už dávno rozpráva vo vetách, vie básničky atď.. Toto co si napísala bola jeho slovná zásoba keď ešte nemal ani rok.
Ale kamoskina mala nepovie ani to co tvoja.. Fakt ze nevydá ani hlások. Riešia to u logopedicky.
Ja by som na tvojom mieste ešte počkala, spomenula to u doktorky a začala to riešiť možno v 2,5r.