Ako zvládnuť extrémnu závislosť dieťaťa na matke?
Baby, stretli ste sa s tým že by bolo 2r dieťa totálne závislé na matke a ignorovalo by všetkých ostatných členov rodiny? Moje dieťa sa odo mňa nepohne, stále ma drží za ruku aj keď ide na odrazadle. Vzdialim sa na pár cm a hneď plač. Niekto z rodiny ju chce vziať von a ona spustí plač a krik. Proste pre ňu neexistuje nikto iný. Problém je že nejde o žiadnu pár mesačnú separačnú úzkosť. Je to dlhodobý stav a jej naviazanost na mňa sa stále a stále prehlbuje. Všetko chce robiť len so mnou, stále byt pri mne a nikto sa jej nemôže ani dotknúť. Ja ju musim prezliekať, prebalovat, kúpať, uspavat, zapnúť bundu, vyzliecť sveter, tlačiť kočík, hrať sa s ňou. Proste nikto nemôže pomôcť. Keď vidím iné 2r deti ako sa samé hrajú, idú von s otcom, babkami atd, nechápem prečo to u nás nefunguje. Zijeme v usporiadanej rodine s dobrými rodinnými vzťahmi.
mala som to a vyriesilo sa to same. ono sa to nezlepsi, ak sa budes snazit o nejaku “prevychovu”, iba zhorsi, treba ten unavny stav docasne akceptovat a dietatu poskytnut co potrebuje. pomalicky si musi v tvojej pritomnosti privykat na ine blizke osoby a casom s nimi ostane aj bez teba. inak tatinko je u vas skor pritomn alebo nepritomny? u nas to bolo aj tou nepritomnostou a nezvykom… potom nechcel byt s tatom
Ja som toto mala pri dvoch, jeden mal dva roky a druhý rok a to bol masaker. Je to obdobie, ktoré prešlo po čase. Ale je to dosť ťažké na psychiku mamky.
@simona20201309 ona to myslela rak, ze ta kamarátka mala zapal pľúc a prišla 2x, dcéra zápal pľúc nemala
@katie253 jaaaj áno, som sa zľakla 😆
Ja som taka bola este aj v 4 rokoch. Vyrastla som z toho.

ano, mala som to s dcerou, dokonca ani manzel (jej vlastny otec) s nou nemohol nikam ist...bolo to len obdobie. Boli vsak aj dni ze som isla do práce a ked nebol nikto iny, bol dobry ten, kto bol doma 😆🙈 ale teda pamatam si jediny den, kedy ja vo vlaku smer BA a moja sa nedala prebalit muzovi. Musela prist moja kamoska ktorej sa nechala prebaliť - podotykam ze mala zapal pluc, a dosla este aj na obec ju prebalit 😆🙈Moj muz ju nikdy ani uspavat nemohol.