Ako zvládnuť neposedné dieťa?
Ahojte maminky, mam navas otazku,
Netyka sa to mojho syna ale kamoskynej malej-
Ma 22 mesacnu dcerku a nevie si rady, narodila sa ako predcastnicko, zdravotne je uplne v poriadku mala ale bada nanej ze sekundu nevie sa sustredit, neobsedi sekundu na mieste, nove veci sa jej velmi tazko ucia, slov vie naozaj malo. To by ani bevadilo skor ta sustredenost,
Nevie ako nanu aby sa mohli aj hrat, aj byt tak v pojoji. Kedze ona sa s hrackami nehra a to ich ma pozehnano. Len beha po byte, skace z gauca a mrnci.
Baby mate niektora aj vy takehoto neposedka a co robite ako nanho??
Tak je viac pohybova, nech jej hlada aktivity, kde vybije energiu. Mam 22m chlapca a tiez nejako nerozprava, a vobec ma to netrapi, neviem kam sa vsetci tak nahlia. Dolezite je, ci rozumie, ked sa s nou niekto rozprava. A hracky nech zminimalizuje, jej mozocek nezvlada vela vnemov a vela rozhodnuti, ze s cim sa bude hrat.
@pazmax Chodievajte vela von, pripadne skuste nejaky kruzok, babyplavanie ci babybalance - mozno by toto zvladla. A hracky - nenechavaj jej vela hraciek. Sprav viac skatul a vzdy jej nechaj len jednu a po tyzndi skatule striedaj. Ak ti chce pomahat, nechaj ju, skusajte to spolu. Moj sice nebol az tak akcny ako tvoja, ale zivy bol dost a nikdy som tak rychlo nemala vylozenu umyvacku, ako v casoch, kedy mi z nej riady podaval on. Vsetky. Kupodivu sme nikdy nic nerozbili a ani neobili.
Nech nekuká TV a videá na mobile a nebude mať prestimulovaný mozog
Ahojte dievcata , dakujem za odpovede , ano rozumie vsetkemu co sa jej povie alebo co sa od nej chce, ze von chodia vela aj doobeda aj poobede , hracky teda zredukuje ale hlavne ju trapi to ze nevie ako snou pracovat fotmou hry aby sa naucila vkladat tvary, priradovat farby, ucit sa zvieratka zvieratka napodobnovat atd kedze ju to svojim sposobom nezaujima.ale uz je dost velka nato aby aspon tie zakladne veci zvladala. Vdaka krasny den

V prvom rade také dieťa nemá mať veľa dostupných hračiek, max 2-3. Sama som mala takého živého syna. Pol dňa (doslova) sme boli von. Ku večeru si vedel sadnúť k bežným domácim činnostiam, málokedy k hráčkam. Varili sme spolu, piekli, upratovali… a celkom dosť pomohol kinetický piesok a plastelína na ukľudnenie. V každom prípade dieťatko si musí vybiť energiu inak pokojná činnosť u akčných detí nehrozí a tobôž nie v 2r.