icon

Koľko slov mali vaše deti vo veku 17 mesiacov?

6. feb 2025

Iba informačne prosím, boli aj detičky u niektorých, ktoré v tomto veku vedeli iba mama, tata,baba, dede, de je, bum,no, brm a podobne...
Ďakujem za odpoveď.

really8
6. feb 2025

To niekto pocita kolko slov dieta vie v 17, 18, 19m?

ina2405
6. feb 2025

Áno, moje deti nevedeli viac...ale nerátala som to.A rovnako pomaly sa v prvých 2 rokoch rozbiehali aj synovia s dysfáziou, aj syn bez dysfázie.

lucia13022023
6. feb 2025

Ja si myslím ze na 17m je to ok. Môj síce už spájal dvojslovne vety, no on bol aj je veľmi popredu co sa tyka reči. Ale je úplne dostacujuce co vie tvoje dieťa.

hederamonstera
6. feb 2025

@really8 tiez kukam

ivinkapink
6. feb 2025

@really8
@hederamonstera ano, normalne sa doktorka nato na poradni pyta..nic cudne...
A k autorke: moje prve vedelo uz vety a druhe a tretie nie, islo to pomalsie..

lilope
6. feb 2025

Do tohto veku asi 15-20 slov, ale je to veľmi individuálne a nič v tomto veku nie je nenormálne. Môže sa to rozbehnúť z ničoho nič veľmi rýchlo, ale aj nerozprávať skoro nič aj v dvoch rokoch. Keby to stagnovalo po 2. roku života, tak by som to začala pomaly riešiť, dovtedy má čas.

kitycat
6. feb 2025

Myslim, ze moja vtedy ledva povedala Mama 🤣

svetlonos
6. feb 2025

Ano moje 😂 práve aktuálne 19 mesiacov. Mama, papa, pápá, bac, gate, daj, kde je len výnimočne, ham mňam. Vybavene! Pardon ešte od nedávna muuu ako krava.
Je šikovný rozumie svojjazicne, čokoľvek mu piviem, prinesie, urobi. Dokonca keď staršiemu bratovi piviem: prosím ta chod sa napiť, tam máš fľašu, mladsi uz fičí a urobi to iste. Neboj tvoje dieta je uplne v pohode. A samozrejme tým vlastným jazykom diskutuje ostošesť, hlavne keď mi vysvetľuje, že nechce ten chleba a ukazuje do kuchyne. On chce predsa banan radsej! 😁

tramtada31
6. feb 2025

V roku a pol druhé dieťa už hovorilo jednoduche vety, slovná zásoba bola rozsiahla, ale aj preto, že bolo prvé dieťa doma, takze sa doma stále rozprávalo. Ale podľa mna ti tu nikto nepovie počet slov. Podstatne je, že vôbec niečo rozprava, lebo boli sj deticky, ktoré v 3 rokoch nerozprávali pri nástupe do skolky vôbec, čo mohlo indikovat problem, aj nemuselo).
Každé dieťa má iné tempo. Keď zase staršie dieťa malo 1,5 roka, o mesiac starší chlapec recitoval basnicky, ale chodit začal až v 18 mesiacoch.

really8
6. feb 2025

@ivinkapink ano pyta ale tak viem plus minut ze vie do 10 slov. Ale nepocitala som ze no teraz ich vie 12, teraz 15 a o mesiac 21.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
basulaak
6. feb 2025

Ja som pocitala aj si vypisovala slova zbezne ako syn rastol lebo som mala dva otravne ampliony na usiach (pediatricka a moja mama)…obe stare skoly a nepacilo sa im ze dieta malo rozprava (lebo ved dieta ma od roka a pol uz recnit vetami pomaly…) takze ma dohnali az na pokraj sialenstva svojimi sprostymi poznamkami…no ale v 17m toho ozaj vela nebolo…mozno tak mama, tata, havo, hau, miau, zvuky zvierat, brm brm, papa a obdobne. Je to uplne ok a normalne.

oblecenie99
6. feb 2025

Počíta sa aj zvuk, ako robí slon? 😅 Vôbec sa nepamätám, aj keď zrejme som to vtedy prežívala tiež.. nejaké základné, alebo vlastne skomoleniny.

autor
6. feb 2025

Ďakujem....teraz,keď ste napísali....robí aj mňam, havo, aj zvieratká mu, be,gaga....ďakujem aj náš to pediatricka pyta

ivangeline
6. feb 2025

Rok a pol? Niektoré hovorilo už to, čo som povedala ja ale skomolené a iné tak mama, baba, tata a auto..

ronie338
9. feb 2025

Môj ma 20 mesiacov a stále je takto, raz sa rozkeca