icon

Mám doma neposedné 15-mesačné dieťa

5. sep 2025

Dobrý deň, ako to máte s takýmito 15 mesačnými detičkami? myslím, že obsedia vám počas dňa? Lebo tá naša je na jednom spánku a okrem toho neposedi nič, nič, nič.. ona len behá hore, dole, štverá sa, vyhadzuje všetko čo môže. Ale aby si na chvíľku sadla tak to vôbec. V kočiku mi vydrží tak 15 min. cestu na ihrisko a potom tam behá 2 hodiny v kuse a keď ideme domov, tak jači na celé ihrisko, že ona ide do kočiara🤦. Dneska sme boli v meste 3 hodiny, celý čas chodila.. a už keď som ju dala do kočika tak zas len rev.. ona sa nezastaví. Boli sme aj v reštaurácii, že si dáme kavu, jasné, že mi nevydržala a museli sme sa s mužom vystriedať a behať s ňou po okolí ( ani chrumky a maškrtky nepomohli).Keď vidím tak staré detičky ako si mamičky idú s nimi pekne po parku, tak im troška závidim.. ja za tým mojim behám ako besna od rána do večera.. okrem teda toho 2 hodinového spánku. Ja viem, že deti sú žive ale aby si vôbec nesadla 🤔🤔, neoddychla.. je toto normálne? Dostala trojkolku neobsedí, na húpacke neobsedí,v kočíku neobsedí, ale liepat sa na šmýkalku z druhej strany tak to áno, chodiť schody tisíc krát hore a dole- to tiež áno... Už mi akože mamina povedala, že mám riadny živel, že keby sme my boli taký, že sa asi odstrelí do vesmíru 🤣🤣 a to mam staršieho súrodenca a ja som z dvojičiek.Takže nás mala troch... Tak ja neviem..

vilma7
5. sep 2025

No ja som mala presne také dieťa, ze kde som sedela ja, tam aj ono...A dokonca vlastne obidve.
Takúto živú dcérku mala kamarátka. Stretnúť sa s nimi na ihrisku nemalo význam, lebo ja hodinu dve s mojimi v piesku a ona so svojím behala a lietala hore dolu ;)

katka13katka
5. sep 2025

Aj moj je podobny, vrtula v zadku a beha cely den. V kociku mi vydrzi asi taku hodinku. Je celkovo velmi zvedavy, vsetko chce vidiet, vsade chce byt. Na ihrisku za nim utekam, 5minut sa pohra v pieskovisku, potom uteka ku kamienkom, potom zase pieskovisko, tak lezie na smykalku. Doma taktiez, vybera linku, stvera sa na komody, otvorim chladnicku a hned je v nej🤣tiez ho bavia schody, hore dole aj 100x. niekam do kaviarne nehrozi, lebo vrieska alebo uteka, jedine ak ideme do nakupneho centra, ja si dam kavu a manzel s nim travi hodinu na eskalatoroch 🤣

luciaruz
5. sep 2025

Ja mám tiež 15 mes. dcéru a toto isté, co opisuješ😆 vôbec neobsedí. Nikdy. Ale príde mi to normalne, vôbec sa nad tým nevzrušujem

anonym_544c8b
5. sep 2025

ano, mala som take dieta, ktore sa nenaucilo chodit, ale rovno utekat, dlho som aj kocikovala, lebo nekracal, len utekal, neobsedel, na ihrisku som si v zivote nesadla na lavicku, ani doma na sedacku,.. nonstop jemu za chrbtom, kde je, co robi

cyberk
5. sep 2025

Zrusila by som kocik, a pekne po svojich… bavi ju to a aj vycerpa zaroven, doma bude vacsi klud

autor
5. sep 2025
@cyberk

Zrusila by som kocik, a pekne po svojich… bavi ju to a aj vycerpa zaroven, doma bude vacsi klud

@cyberk kočík používam ozaj už len na rýchlo presun domov alebo tak. Inak chodí alebo ho pre istotu tlačí.. inak by sme nešli domov z ihriska 15 min ale hodinu ak nie aj viac.. lebo sa zastaví pri každom kríku, strome, kvetinke, chrobácikovi, kamienku atď..

autor
5. sep 2025

@anonym_autor dakujem, tak už sa nebudem nad tým nejak zamýšľať. Lebo už som sa bála, že či je vsetko v poriadku.. keď je taký šinter. Tak hádam mi z toho vyrastie 🙂 a raz si aj normálne sadne 😅

anonym_264266
5. sep 2025

Moja 15-mesačná dcéra je na tom veľmi podobne. 😅

andrea2323
5. sep 2025

14 mesačný syn - detto.. vždy sa snažím upokojiť, že aspoň objavuje svet, zisťuje atd 🤗🙈 dnes pol hodiny trieskal hrncami, potom panvicami 😃

autor
5. sep 2025
@andrea2323

14 mesačný syn - detto.. vždy sa snažím upokojiť, že aspoň objavuje svet, zisťuje atd 🤗🙈 dnes pol hodiny trieskal hrncami, potom panvicami 😃

@andrea2323 naša otvorila mrazák, strčila si tam topánky a zavrela 🤣 alebo cupitala velice s ovládačom v ruke smerom ku wc, tak som len číhala, že čo ide robiť.. a pekne si ho otvorila, a išla ho tam šmarit.. takže my už máme poistku aj na záchode.. kuchynka ju baví iba dokým všetko nevyšmarí..potom už nie je zaujímavá 😅

rybkoava
6. sep 2025

Mam mám 14 mesačnú. Staršia sa celé dni prehrala. Aj teraz v puberte je kľuďas. Táto menšia, tak to je torpédo.😂😂 Čo nedáš nabok nájdeš na zemi, najčastejšie pohár s vodou. Na čom není detská poistka vyhadže, najčastejšie šuflíky v linke. Mám novú, takže tam nemôžem lepiť detské poistky. Raz som nezavrela WC a už ho chystala. Musím ju mať stále na očiach ináč sa mi vydrape na gauč, alebo si nájde niečo čo nemá robiť. Minule našla fixku, ozaj neviem kde. Každý deň ide robotický vysávač. Samozrejme popísala nový gauč. Jedno staršie, že som si to hneď všimla a vydrhla. Príde k rúre a otvára a zatvára dvierka a to isté aj z mraziakom. Učím ju, že to nesmie. Pri rúre to už celkom funguje, no mraziak je pre ňu stále top. Hračky z boxu vyhadže. Keď ich idem upratovať, tak mi pomáha.🙂 Našťastie v kočari vydrží.