Nenávidím svoje 2-ročné hyperaktívne dieťa
2 ročne dieťa, veľmi hyperaktívne, ja už nevládzem, už to s ním nedávam, moja energia sa minie a to ešte len vstane z postele. Desím sa každého dňa s ním, skúšala som unaviť, ísť na výlet, ale to miesto toho, aby kráčal, tak naschvál išiel na inú stranu, utekal preč. Vonku sa hrať nechce, ja musím sedieť vedľa neho na pieskovisku, inak sa hrať nevie. Máme dvor, ale ako náhle ja odídem dovnútra, tak za 3 sekundy je v obývačke v topánkach, pritom som mu už viackrát kázala, že nemá ísť v topánkach, že ich treba vyzuť. A takých situácii je veľa, že som dospela do bodu, kedy ho začínam neznášať. Mme sa už prostivi tá hyperaktivita, neskrotnost
@really8 aj keby som mala ísť v tom čase upratovať niekomu domacnost a celý zárobok dala na opatrovateľku, pre dieťa to bude prospešnejšie než byť s nervóznou mamou, ktorá ho navyše chcela nechať samotné na záhrade
@kaca222 upratovat pojdes s druhym na chrbte? Myslis ze ma energiu este dret aj v inom dome?
Toto je záhada koľké tu infarktujete z toho, že sa môže dieťa samo pohrať na záhrade .
V iných témach sa nadrapujete, že mamkin cecok sa už môže chvíľku pohrať aj sám.
Druhá vec, čo ak zmenil admin autorke názov ako je to tu bežné?
Na to ste nepomysleli?
Hlavne hneď múdre ortieľ tu vynášajú nad ženou.
@anonym_9bc115 pohrat sama a nechat bez dozoru je trosku rozdiel. Nemyslis?
Toto je záhada koľké tu infarktujete z toho, že sa môže dieťa samo pohrať na záhrade .
V iných témach sa nadrapujete, že mamkin cecok sa už môže chvíľku pohrať aj sám.
Na to ste nepomysleli?
@anonym_9bc115 pôvodne sa téma volala "nenávidím svoje dieťa"
@anonym_autor napíšem tiež radšej anonymne. Chápem ťa tiež mám také dieťa je to náročné na psychiku. Ja som naň sama. Človek má niekedy zle pocity ale treba to rozdychat a riešiť. Moje dieťa ide do jaslí a ja do práce
@kaca222 upratovat pojdes s druhym na chrbte? Myslis ze ma energiu este dret aj v inom dome?
@really8 ona nemá energiu ani na deti, veľa žien kombinuje prácu so starostlivosťou o deti práve kvôli zmene prostredia. Každopádne muža má na misii, nie je single mama, nepredpokladám, že nenájdu čiastku na zaplatenie opatrovateľky na pár hodín týždenne
Zial ty si unavena. Dve deti s tak malym vekovym rozdielom je ozaj dost.
Neviem si predstavit lebo som mala deti s odstupom 3 roky. Uz to bolo malicko lepsie.
Zial aj toto je obdobie. Uplne normalne a uplne primerane veku.
Len na teba je to vela ☹
Ty máš úplne nereálne očakávania …si hlúpa
Miesto toho aby si si niečo prečítala tak nenavidis svoje dieťa
Tvoje dieťa sa sparava úplne primerane veku
Sám sa hrať na dvore? V tomto veku? Tak to asi sotva
Že v topánkach ….vazne? Dvojročný toto nepochopí ani keby bol génius
Je to malé dieťa, rozmysla ako malé diera, ale ty si dospela a hlúpa
Chudá dieťa
@pribinak Ako je mozete napisat, ze je hlupa??? Je unavena, vycerpana, ale to neznamena, ze ju hlupa! Prisla sa sem poradit, lebo dufala, ze jej niekto, kto ma s tymto skusenosti, da nejaku rozumnu radu. A nie, ze jej nepise, ze je hlupa!
@pribinak Ako je mozete napisat, ze je hlupa??? Je unavena, vycerpana, ale to neznamena, ze ju hlupa! Prisla sa sem poradit, lebo dufala, ze jej niekto, kto ma s tymto skusenosti, da nejaku rozumnu radu. A nie, ze jej nepise, ze je hlupa!
@majoranka24 ale podľa mna je a že sa tebe môj názor nepáči ? To je tvoj problém
Problem si ty,nie dieta.A kym to nepochopis zle vam bude vsetkym trom.
@majoranka24 ale podľa mna je a že sa tebe môj názor nepáči ? To je tvoj problém
@pribinak si megahlúpa
Najvyšší čas navštíviť odborníka ku ktorému tu všetkých posielaš
Milá mamina... ja verím tomu, že keby si nebola taká unavená, zničená, vyčerpaná, tak by si nepoužila také slová aké si napísala. Zhodnoť si to realisticky. Muž je preč, na deti si teraz sama. Dôležité je, aby ste boli čo najviac v pohode. Mám rovnaký vekový rozdiel pri svojich deťoch a tiež to vždy boli akčné detičky. Stupienok ku kočíku, to u nás nehrozilo. Ak máš peniažky, radím ti nosič. Šupneš tam bábo a máš dve voľné ruky. A nebolí z toho tak chrbtica ako keď nosíš deti na rukách. Keď starší uteká, nechce chodiť pekne za ruku, to je len obdobie. Prejde to. Super že máte dvor, nemusíš seba aj deti prezliekať vždy keď chcete vyjsť na vzduch, nemusíš mať strach že ti vybehne na cestu. Snaž sa objednávať si donášku, je to praktickejšie. Var na viac dní a zamraz jedlo. Kašli na poriadok, urob len to najnutnejšie a nájdi si trochu času aj na seba. Viem že ti to pripadá nereálne... ale skús si napustiť vaňu keď deti zaspia. Keď spia cez deň, ľahni si tiež.. keď mladší spí, starší sa hrá v piesku, sadni si k nemu a prelistuj si časopis. Pri varení si napríklad pusti podcast či obľúbené piesne. Tvoj starší synček je naozaj ešte malý, nerobí to naschvál. Treba sa mu viac venovať, to že ťa potrebuje pri hre tak má byť. Je to úplne normálne. Vezmi si, že aj pre neho to musí byť veľmi ťažké. Tatina má ďaleko preč, mamina je smutná/nahnevaná, má nového súrodenca.. ono to chbíľu trvá, kým si zvykne na to, že už nie je jedináčik. Prosím neber to v zlom, ale neuvažovala si nad tým, že by si zašla za psychológom? Určite by ti poradil nejaké techniky ako zvládať stres, ako zvládať synčeka... prípadne psychiatra, lebo naozaj môže ísť aj o depresiu. Vieš ako to je, aj v lietadle dá žena najprv masku sebe a až potom zachraňuje deti. Keď nebudes ty v pohode, tak ani deti nebudú.. vycítia to z teba.
Hľadaj pomoc, hneď! Muž je preč dva týždne a si zrútená, čo bude, kým sa vráti? Určite nešiel preč na mesiac.
Kľudne aj u psychiatra, nie je to žiadna hanba. Hanba je vidieť problém a neriešiť, lebo sa zblázniš.
Dieťa môže ináč takto reagovať neposlušnosťou aj na odchod otca. Môj syn mal tiež 2 roky, keď muž odišiel za prácou, bývali sme bez neho cca 2 mesiace (chodieval za nami každé dva týždne na víkend), kým sme sa presťahovali za ním. A dieťa sa zmenilo na čerta - bola to jeho reakcia na to, že mu ten otec proste chýbal.
Ak ťa môžem povzbudiť aj takto: môj syn bol tiež veeeeľmi hyperaktívne dieťa, hádzal sa do zeme, búchal hlavou o dvere, toľko cirkusov, koľko som s ním ja zažila v meste a tej hanby 😀 Keď sme ho dvaja ľudia nedokázali v Takku nasúkať do šporťáku, lebo my jeho vrchom a on nám spodom utiekol, kým som ho pripútala. Mohla by som písať romány 😀 a tiež mi tiekli nervy koľkokrát.
Teraz má 15 😉 a je múdry, rozumný, slušný, proste skvelý chlapec, ktorého milujeme nadovšetko a veľký vtipálek 😀 Proste naše rodinné zlatíčko 😀
Drž sa a nehanbi sa volať o pomoc okolie.
U mňa sa takto prejavovala poporodna depresia. A to po prvom dieťati (narocnejsom) som ju nemala, tak sme sa rozhodli pre druhé tiez s takym malým vekovým rozdielom. Druhé dieťa úplne pohodove, bez kolík, zaspalo samo, kľudne tam kde som ho položila, proste sen :D A aj tak sa u mňa rozvinulo toto ochorenie, jednoducho to nemá dôvod, často ide o zmeny v mozgu a nijako to nesúvisí s dieťaťom alebo náročnosťou situácie. Veľmi mi pomohol psychiater a psychológ, neboj sa toho. Nemusí hneď davat lieky ale zhodnoti to z nezávislého pohľadu. Ja som to na sebe nevidela a to som študovala psychológiu. A aj napriek tomu som sa hanbila, stále sú v dnešnej dobe predsudky k liečbe duševného zdravia. Keď ti to je blbé alebo sa hanbis, nikomu to nemusíš vešať na nos akého lekára potrebuješ vybaviť. Len to skús. A hlavne dbaj na dostatočný spánok a jedlo, to tiež vie riadne pomôcť. Držím palce. A hejty si nevšímaj, keď to žena nezazije tak nepochopí. Hlavne keď vieš ze by si mala ľúbiť svoje deti ale niekedy máš pocit ze by ti bolo lepšie bez nich.
@anonym_autor naši majú 8r, 5r a 1,5r .. starší dvaja doteraz vojdu do domu obutí keď niečo potrebujú. V piesku vydržia tiež väčšinou len vtedy, keď pri nich sedím. Najmenší je tornádo- ten je úplne všade a všade vydrží presne 2 sekundy.
U vás je kombinácia obdobia vzdoru+ súrodenec, kedy staršie deti zvyknú veľmi žiarliť. Skúste prispôsobiť malého staršiemu, nie naopak. U nás to fungovalo. Nebojte sa požiadať o pomoc. A uberte z nárokov na staršieho.
A môže to byť aj popôrodná depresia.
Kľudne napíšte správu ak sa chcete porozprávať ;)
Autorka, ja mám 2,5 ročného a správa sa presne ako tvoj. Neposedí, neposlúcha, búcha, kričí... Niekedy mám pri ňom pocit že som tesne pred infarktom ale je to moje dieťa preboha, nikdy by som slová že ho nenávidím ani len v myšlienkach nevyslovila... Je to proste 2,5 ročné dieťa, ktoré má svoj svet a skúša hranice, objavuje. Kedy ti príde domov muž? Alebo čo starí rodičia? Pýtaj si o pomoc keď to nezvládaš.. Pri takýchto slovách mám strach aby ti raz z tých nervov nepreplo a aby to nedopadlo zle náhodou.
@really8 ona nemá energiu ani na deti, veľa žien kombinuje prácu so starostlivosťou o deti práve kvôli zmene prostredia. Každopádne muža má na misii, nie je single mama, nepredpokladám, že nenájdu čiastku na zaplatenie opatrovateľky na pár hodín týždenne
@kaca222 ukaz mi kolko upratovaciek sa vracia z materskej do prace predcasne aby mohli upratovat inde. A tvoje predpoklady o tom kolko ma autorka financii k dispozicii su trosku odveci.
Ako toto moze povedat jedna matka? 😡 neverim, ze to mozes mysliet vazne. Ak mas problem, tak ho ries, ale dieta za to nemoze.
A nauc sa, ze 2 rocne dieta je este prilis male aby si ho nechavala same na dvore!!! “Máme dvor, ale ako náhle ja odídem dovnútra, tak za 3 sekundy je v obývačke”
Nas maly ma o par dni 2 roky, tiez je akcny, ale to znamena len jedine - treba mu vymysliet dobry program a dobre si to vsetko zorganizovat. Je v obdobi, kedy skusa co si moze dovolit, ale treba mu stanovit jasne hranice. Nevravim, ze je to jednoduche, ale takto sa vyjadrovat. Aby si raz nelutovala…
Uplne normalne co robi mam tiez dvojrocneho. Jasne mam niekedy nervy, ale to je normalne. Urobili ste si rychlo druhe a teraz to nedavas ja toto nikdy nepochopim hned musi byt apson dve deri aby nahodou nieco neuslo. A potom prve zacinas neznasat…fakt mega pristup. Nechapem co by si po dvojrocnom chcela.
@alenka58 z coho to ma zaplatit? Vies ako je na tom financne? Vies kolko zien si opatrovatelku proste nemoze dovolit? Nie je to o tom ze by boli nerozumne
@really8 myslím si že autorka je dosť blbom leveli a stojí jej za to vyriešiť situáciu, navyše je to dočasné, predpokladám že manžel by súhlasil, hádam ju nenechá úplne "padnúť"
Ahoj, tazko sa to cita, ale na druhej strane, ked zapojim kusok empatie, chapem ta a je mi luto tvojej situacie, prisla si sa sem vyrozpravat, najst pomoc, ulavit si a dostal sa ti hate, ze si hlupa a ze na co si si robila druhe..dobra rada nad zlato, ale ked uz su dve na svete, tieto otazky nemaju ziaden zmysel..
Neviem v akej ste situacii a preco sa muz rozhodol ist na misiu, bol to kontrakt podpisany davno a nebolo cesty spat? Rozhodnutie odist na misiu nebolo zrovna stastne, obzvlast, ak nemate pomoc od starych rodicov z jednej alebo druhej strany..
Ak ste v dobrej financnej situacii, skus to vyriesit cez opatrovatelku na niekolko hodin denne niekolko dni v tyzdni, jednoznacne. Takto z teba ani jedno dieta nic nema a ty nemas zivot. Kludne nechaj opatrovatelke aj obe raz za cas na 2-3 hodiny a urob si psychohygienu a muza popros, aby uz nemal taketo napady, ze odide. Keby je doma, je vam lepsie, ale co sa da robit.
Cim skor si pories aj nejake jasle, skolku a syna tam daj na na pol dna alebo na niekolko dni v tyzdni aby si si oddychla a venovala sa mladsiemu dietatu.
Ono je skvele radit niekomu, kto neviem v akej situacii sa nachadza, ci ma village, ktora by mu pomohla, ci ma financie na to, aby si vedel zabezpecit strazenie alebo sukromne jasle, ci skolku. Nevieme ci druhe chceli, ci nebolo planovane, ale situacia je taka, ze su tu 2 a treba riesit co je tu a teraz, cas sa nevrati.
Prechod z 0 na 1 je narocny, rovnako aj z 1 na 2 a tie co tu moralizujete, pozrite sa do zrkadla, treba prehodnotit, ci mate alebo nemate pomoct a nie vypisovat, ze niektore zeny pracuju popri detoch. Vy asi zabudate na to, ze tie, ktore pracuju maju velakrat pomoc alebo to dieta je v skolke..
Tiez ste asi zabudli na to, ze nie kazde dieta je pohodove, su aj narocne deti, ktore nefunguju principom polozim a spi…
Ja som aktualne po niekolkych tantrums, ktore mala dcera doobeda, pri cisle 6 som ich prestala pocitat a uspala sa po vysileni z placu leziac na mne. Od 11 do 12:15 mala tantrum s prestavkami. Od mala je urevana a na psychike to nepridava ani mne ani nikomu z rodiny a viem sa vcitit do autorky. Ale aj ja som dostala super radu v zivote, znela, vzchop sa a zaveseny telefon od rodiny a pomoc nikde. Preto by som vas chcela poprosit, vy sa uz uvedomte, vy neviete ine len dat ostatne zeny dolu? Ved troska podpory by ju iste vzchopilo viac ako to ze JE HLUPA a NA CO SI SI ROBILA DRUHE…neviem teraz kto tu je hlupy, ale ona potrebuje pomoc!!
@anonym_autor trba zmenit system:
Ako prve si trochi zorganizuj den- nech sa striedaju aktivne hodiny s oddychovymi. Ak oddychuju deti, oddychuj aj ty. Ak male spi, skus s malym nejake manualne kreativne prace (napriklad vyrobit peciatky zo zemiakov a opeciatkovat noviny- nestoji to takmer nic), alebo miesit cesto, plastelinu - najst, co ho bude bavit, ale pre teba to bude oddychove.
2. Pomoc - teraz je leto, najdi nejaku skolacku/studentku, ktora ti s dietatom za nejaky € pomoze. Napriklad, ze sa s nim na pieskovisku vyhra.
3. Nemaj nerealne ocakavania od 2 rocneho dietata. Neporodila si dospeleho vyvinuteho cloveka, ale tabula rasa- to dieta sa uci. Niektore veci lahsie, niektore tazsie. Ze to raz alebo aj 100krat povies, neznamena, ze sa to nauci. Pri niektorych cinnostiach treba aj 1000 a jeden krat vysvetlovat, aby to doslo ( a niekedy to aj tak nedojde🫣), ale tak to uz je zivot.
4. Skus najst nejakeho psychologa, kludne online, aby si si tiez trochu myslienky upratala, lebo ked sa ty zosypes, zosype sa aj cela tvoja rodina....
@anonym_autor si stále krátko po pôrode, hormóny pracujú, si emocionálne v nevýhode a manžel ďaleko. Skús užívať magnézium a čaje na upokojenie. Žienky ti dali dobré rady, je to len obdobie bude lepšie. Obmedz malému aj sebe sladké + kofeín.
Nemaj výčitky, sama na malé deti je záhul, choď za synčekom pevne ho vystískaj a povedz mu, že ho ľúbiš najviac na svete 🙂 Zvládaš to, ale treba požiadať o pomoc kamarátku, susedu ... keď je toho na teba veľa.
Ahoj, tazko sa to cita, ale na druhej strane, ked zapojim kusok empatie, chapem ta a je mi luto tvojej situacie, prisla si sa sem vyrozpravat, najst pomoc, ulavit si a dostal sa ti hate, ze si hlupa a ze na co si si robila druhe..dobra rada nad zlato, ale ked uz su dve na svete, tieto otazky nemaju ziaden zmysel..
Neviem v akej ste situacii a preco sa muz rozhodol ist na misiu, bol to kontrakt podpisany davno a nebolo cesty spat? Rozhodnutie odist na misiu nebolo zrovna stastne, obzvlast, ak nemate pomoc od starych rodicov z jednej alebo druhej strany..
Ak ste v dobrej financnej situacii, skus to vyriesit cez opatrovatelku na niekolko hodin denne niekolko dni v tyzdni, jednoznacne. Takto z teba ani jedno dieta nic nema a ty nemas zivot. Kludne nechaj opatrovatelke aj obe raz za cas na 2-3 hodiny a urob si psychohygienu a muza popros, aby uz nemal taketo napady, ze odide. Keby je doma, je vam lepsie, ale co sa da robit.
Cim skor si pories aj nejake jasle, skolku a syna tam daj na na pol dna alebo na niekolko dni v tyzdni aby si si oddychla a venovala sa mladsiemu dietatu.
Ono je skvele radit niekomu, kto neviem v akej situacii sa nachadza, ci ma village, ktora by mu pomohla, ci ma financie na to, aby si vedel zabezpecit strazenie alebo sukromne jasle, ci skolku. Nevieme ci druhe chceli, ci nebolo planovane, ale situacia je taka, ze su tu 2 a treba riesit co je tu a teraz, cas sa nevrati.
Prechod z 0 na 1 je narocny, rovnako aj z 1 na 2 a tie co tu moralizujete, pozrite sa do zrkadla, treba prehodnotit, ci mate alebo nemate pomoct a nie vypisovat, ze niektore zeny pracuju popri detoch. Vy asi zabudate na to, ze tie, ktore pracuju maju velakrat pomoc alebo to dieta je v skolke..
Tiez ste asi zabudli na to, ze nie kazde dieta je pohodove, su aj narocne deti, ktore nefunguju principom polozim a spi…
Ja som aktualne po niekolkych tantrums, ktore mala dcera doobeda, pri cisle 6 som ich prestala pocitat a uspala sa po vysileni z placu leziac na mne. Od 11 do 12:15 mala tantrum s prestavkami. Od mala je urevana a na psychike to nepridava ani mne ani nikomu z rodiny a viem sa vcitit do autorky. Ale aj ja som dostala super radu v zivote, znela, vzchop sa a zaveseny telefon od rodiny a pomoc nikde. Preto by som vas chcela poprosit, vy sa uz uvedomte, vy neviete ine len dat ostatne zeny dolu? Ved troska podpory by ju iste vzchopilo viac ako to ze JE HLUPA a NA CO SI SI ROBILA DRUHE…neviem teraz kto tu je hlupy, ale ona potrebuje pomoc!!
@anonym_5f214f ak niekto napise ze nenavidi svoje dieta, co caka? Dalo sa aj pekne, slusne opytat, ako to robia ini, mozno by dostala viac pochopenia.

Na to ste nepomysleli?