Nenávidím svoje 2-ročné hyperaktívne dieťa
2 ročne dieťa, veľmi hyperaktívne, ja už nevládzem, už to s ním nedávam, moja energia sa minie a to ešte len vstane z postele. Desím sa každého dňa s ním, skúšala som unaviť, ísť na výlet, ale to miesto toho, aby kráčal, tak naschvál išiel na inú stranu, utekal preč. Vonku sa hrať nechce, ja musím sedieť vedľa neho na pieskovisku, inak sa hrať nevie. Máme dvor, ale ako náhle ja odídem dovnútra, tak za 3 sekundy je v obývačke v topánkach, pritom som mu už viackrát kázala, že nemá ísť v topánkach, že ich treba vyzuť. A takých situácii je veľa, že som dospela do bodu, kedy ho začínam neznášať. Mme sa už prostivi tá hyperaktivita, neskrotnost
@anonym_autor ja mam to iste, je to narocne
@anonym_autor Mas velke ocakavania od 2 rocneho dietata. Toto by som cakala od 3-rocneho a nie 2-rocneho.
Vies co si povedz vzdy? Ze to dieta za to nemoze.. nerobi to naschval, este nema vyvinuty mozog, nervovu sustavu.. skusa, objavuje, kazdy den zistuje ako funguje svet.. mne toto casto pomaha, ked mi moje dieta lezie na nervy.. pochopit ze je v tom tiez chudak strateny, ze je to vsetko pre neho nove. Odosobnit sa a vnimat to cez fakty.
@anonym_autor Mas velke ocakavania od 2 rocneho dietata. Toto by som cakala od 3-rocneho a nie 2-rocneho.
@beata_k ja som to už ale skúšala aj po dobrom, tak ísť naňho, ale nič neplatí, proste tornádo je nič proti nemu
Vies co si povedz vzdy? Ze to dieta za to nemoze.. nerobi to naschval, este nema vyvinuty mozog, nervovu sustavu.. skusa, objavuje, kazdy den zistuje ako funguje svet.. mne toto casto pomaha, ked mi moje dieta lezie na nervy.. pochopit ze je v tom tiez chudak strateny, ze je to vsetko pre neho nove. Odosobnit sa a vnimat to cez fakty.
@andrea2323 ale mňa by len zaujímalo, že ako to, že iné veci vie, 2x videl ako sa robí káva v kávovari a už to vie aj on, prečo sú potom iné veci problém
@anonym_autor daj sa dokopy lebo mu znicis zivot. Chuda dieta.
@anonym_autor ty do prace a dieta do dobrych jasli
@anonym_autor Asi by si si mala uvedomit, ze dieta nie je ani cvicena opicka, ani babika, ktora sa da vypnut.
@beata_k ja som to už ale skúšala aj po dobrom, tak ísť naňho, ale nič neplatí, proste tornádo je nič proti nemu
@anonym_autor Ale ty mozes aj nemozne skusat. Ma 2 roky. Nie celkom vzdy chape co od neho chces. Alebo na to jednoducho zabudne. Tak male deti si este nepamataju vsetko, co sa im povie. Aj opakovane!
2 rocne dieta jednocho nemysli na, ze sa ma pri vstupe do domu zobut.
je to smutné čítať 😔
Ešte doplním situáciu, mám druhé polročné, zoberiem ho na ten schodík čo sa zapne na kočík, že do obchodu, naschvál toľko pichá do malého až začne jacat a ja som stratená, nenakupene, môžem ísť domov, a potom nič nejem na raňajky, večeru, lebo nie je čo... Keďže sa s ním ani nakupovať nedá. A keď už sa dostaneme do obchodu, tak tam urobí taký ramus, že už na neho chytám nervy
Ty máš úplne nereálne očakávania …si hlúpa
Miesto toho aby si si niečo prečítala tak nenavidis svoje dieťa
Tvoje dieťa sa sparava úplne primerane veku
Sám sa hrať na dvore? V tomto veku? Tak to asi sotva
Že v topánkach ….vazne? Dvojročný toto nepochopí ani keby bol génius
Je to malé dieťa, rozmysla ako malé diera, ale ty si dospela a hlúpa
Chudá dieťa
@andrea2323 ale mňa by len zaujímalo, že ako to, že iné veci vie, 2x videl ako sa robí káva v kávovari a už to vie aj on, prečo sú potom iné veci problém
@anonym_autor este nerozumie celkom pravidlam podla mna.. vies mozno kavovar ho zaujme, pristroj nieco nove, pipanie gombiky..kdezto to, ze topanky dnu nepatria alebo celkovo “koncept poriadku” musi byt este pre neho vzdialene.. ze na co to.. deti su najprv extremne disprganizovane, nechapu nasim dospelackym normam.. 🙈🫶🏼
@anonym_autor Lebo kavovar ho vyslovene zaujal. Cistota tvojej obyvacky ho nezaujima, preto si to nepamata.
Kde máš muža? Keď príde z prace, tak mu daj deti a chod v klude nakupovať
Nemusíš nakupovať každý deň, veď nákup na viac dni a nemusíš stresovať každý sen
Ty si nevieš zorganizovať veci a deň a máš nervy na 2 ročne dieťa
Ty máš úplne nereálne očakávania …si hlúpa
Miesto toho aby si si niečo prečítala tak nenavidis svoje dieťa
Tvoje dieťa sa sparava úplne primerane veku
Sám sa hrať na dvore? V tomto veku? Tak to asi sotva
Že v topánkach ….vazne? Dvojročný toto nepochopí ani keby bol génius
Je to malé dieťa, rozmysla ako malé diera, ale ty si dospela a hlúpa
Chudá dieťa
@pribinak a čo si mám ako tak prečítať, skúšam každú radu čo mi kto dá, z každej strany, prebalujem ho a keby nie som striktná, tak mám hovno po celej obývačke, to asi nie je normálne veku...
Nemusíš nakupovať každý deň, veď nákup na viac dni a nemusíš stresovať každý sen
@pribinak no je na misii, takže komplet preč na dlhšiu dobu
@anonym_autor Si vycerpana a frustrovana. Musis niektore veci robit inak. Tak uz ho na ten schodik nedavaj ked je s tym problem. Nedaju sa ti objedat potraviny?
@anonym_autor Si unavená a vyčerpaná a to tie deti vôbec nechápu.
nechoď do obchodu, objednaj si z tesca donášku… keď s ním nevieš nakúpiť 🤷♀️
Ja mám len jednu otázku.
Na kieho boha si si robila druhé dieťa,keď nezvládas ani to prvé?
Načo?
@pribinak miesto milého slová písať zrútenej žene, ktorá má polročné bábätko opakovane, že je hlúpa, žena ty nemáš kúsok chrbtovej kosti
@pribinak a čo si mám ako tak prečítať, skúšam každú radu čo mi kto dá, z každej strany, prebalujem ho a keby nie som striktná, tak mám hovno po celej obývačke, to asi nie je normálne veku...
@anonym_autor čo si máš prečítať? Niečo o vývine dieťaťa aby si vedela čo je veku primerane a nie že nenavidis svoje dieťa
Opatrovateľka aspoň na 1-3 dni v týždni?
Ešte doplním situáciu, mám druhé polročné, zoberiem ho na ten schodík čo sa zapne na kočík, že do obchodu, naschvál toľko pichá do malého až začne jacat a ja som stratená, nenakupene, môžem ísť domov, a potom nič nejem na raňajky, večeru, lebo nie je čo... Keďže sa s ním ani nakupovať nedá. A keď už sa dostaneme do obchodu, tak tam urobí taký ramus, že už na neho chytám nervy
Ty si vyčerpaná z babatka ale ten chlapec nemoze za to ze ste si hneď spravili druhé. Co od neho chceš? Aby sám sedel potichu v kúte? Je to dieťa...a je podľa mňa aj znudene a nená toľko pozornosti koľko potrebuje.
Objednaj si donášku nákupu a budeš mat o veľkú starosť menej . A normálne jedz lebo potom si nepríjemná a odnáša si to tvoj syn.
Pamataj si ze on sa na svet nepýtal.
jedno z mojich deti je od narodenia take ako opisujes a ano, je to strasne, tazke, to nepochopi ziadna, ktora take nema... tiet si velakrat poviem to co ty, potom sa hanbim a neznasam za to, co vravim, na co myslím. ten moj je uz vacsi, ale problemovy od narodenia a pije cloveku krv iba ked rozlepi oci. stale ho tahame z problemov, rozbije svojim spravanim kazdy rodinny vylet, den, vsetko. ako rastie, meni sa aj charakter jeho problemovosti a vlastne cakame s muzom, kedy bude dospely. zial je to tak.
@pribinak brali sme ho so svokrovcami do zoo, asi 100x sa tam.hodil o zem, nikto už nevládal, váži už toľko, že ja ho na rukách nedokážem nosiť, pretože už mi zobral pol zdravia týmto, že sa stále nechá vynášať, mám zničené šľachy na krku z toho nosenia, možno aj preto mám naňho nervy, lebo to už fyzicky nedávam
Ty si vyčerpaná z babatka ale ten chlapec nemoze za to ze ste si hneď spravili druhé. Co od neho chceš? Aby sám sedel potichu v kúte? Je to dieťa...a je podľa mňa aj znudene a nená toľko pozornosti koľko potrebuje.
Objednaj si donášku nákupu a budeš mat o veľkú starosť menej . A normálne jedz lebo potom si nepríjemná a odnáša si to tvoj syn.
Pamataj si ze on sa na svet nepýtal.
@gejb tak kým bol sám som to dieťa zvládala, teraz tú energiu musím deliť a to jemu nestačí

@anonym_autor Mam dve (uz velke deti), ale nevidim nic nezvycajne na tom opise Tvojho dietata. Dieta mi pripada v poriadku.