Prečo môj 2-ročný syn nerozpráva?
Ahojte začínam byt smutná z toho teraz oslávil 2 roky. Nerozpráva. Chápe ma keď je smädný donesie mi pohár ukáže že chce papat čo chce papat ukáže že ma ble v plienke rozumie ma. Ale vie tak pár slov ako mama ebi aňa didi to je meno psa a deti Lena papa cau nie idem brm brm? Ieme aj my? Mnam nejde ide koko (vajicko jablko) da(daj) pipa(sliepka) muu( krava) bee (ovca) mnau (mačka) este didi ide brm brm? Ato (auto) tata (ideme prec) jojo ( jeho starký) bia( babka) pipi (pipik) to je asi všetko . Inak nič niektoré deti v okolo uz krásne rozprávajú a tvoria vety. Môj len kričí uteka.
Nám podobne ako tvoj hovoril do augusta keď mal 2r a 8 mesiacov , išiel do škôlky s tým.ze všetko rozumel ale používal len pár aj to skôr vlastných slov a tam sa pomaly rozkukal, kde opomeniem, že takmer celý december bol doma, mám pocit že práve vtedy začal všetko doslova opakovať čo počuje dovtedy nechcel opakovať , takže máme čerstve tri roky a mele mu to až sa smejeme
Presne takto sme to mali v 2 rokoch aj my. Po narodeninách sa rozrecnil, teraz by sme aj boli radi,keby je občas ticho 😂 má 2,5r a pozná kopec básniciek, pesničiek, rozpráva všetko, ak nejaké nové slovo počuje a nevie čo to znamená, tak sa ma príde spýtať čo to je.
Píšeš že nerozpráva a zároveň tu rozpisuješ toho riadnu kopu čo hovorí. Môj nehovorí naozaj nič,ani len mama tata mňam, proste nič
Neboj sa hovori riadne . Osobne suhlasim ze 2 roky su milnik kedy to u chlapcov startuje 😄 pockaj na 2,5 a fakt ze budes prosit o chvilku tiska. V pohode syncek 🙂) nemaj stres. Moj mi na 2 roky povedal prvykrat mama 🥰
no nerozpráva a rozprava malo je total velky rozdiel. dcera v tom veku nevedela ani citoslovcia ako zvuky zvierat a dnes sa jej usta nezastavia... neboj dobehne to rozrosprava sa, dolezite je ze rozprava treba ho povzbudzovat spravne pomenovavat cinnosti predmety a on sa chyti drzim palceky
Nestresuj. Naš do 2,5r ticho a teraz má 5r a kým nezaspí vkuse rozpráva. Stále,cely deň má čo.
Takže príde to.
Su deti ktore zacnu a su deti ktore nie. Moja mala zlate dieta, v 2r par slov ma 4,5 a teda rec slaba. Cas ukaze ci to dobehne alebo z roho bude diagnoza
Nerob si z toho tazku hlavu. Niektore deti skor rozpravaju a ine su zas viac pohybovo zdatne. Moj tiez do 2 rokov nerozpraval. Teraz ma 3 ide mi strelit hlava ako nonstop melie.

syn do 2 r skoro nič nepovedal iba par slov , ptm sa rozrozprával teraz 2,5r povie každy deň nové slovo až sa čudujeme odkial to má , deti nasavaju info kazdy den aj ked su myslime ze nie ale im sa to uklada v hlavičke
dnes povedal že zdravé na zuby po umytí
daj mu čas ale keď chceš mať istotu chod k logopedičke , ja som bola a len ma utvrdila v tom že mam pokračovať ako doteraz