Veľká televízia v jasliach
Chcela by som otvoriť diskusiu na tému, ktorá ma zaskočila. V jasliach, (vek skupiny je 1 až 2 roky), majú v hlavnej miestnosti veľkú televíziu na pol steny. Pani učiteľky deťom pravidelne púšťajú videoklipy a pesničky. Priznám sa, že ma to dosť zarazilo a neviem, čo si o tom myslieť.
Zaujímalo by ma:
• Dali by ste dieťa do takýchto jaslí?
• Ako vnímate vplyv veľkej obrazovky na také malé deti?
• Máte skúsenosť, že v jasliach beží telka denne?
• Myslíte si, že to môže deťom nejako škodiť alebo naopak, môže to byť prínosné?
stretla som sa s tým v škôlke , na zmenu nebol priestor, na námietky však to len ked prší puštaju ..
osobne mi to vadilo ,keby dávali aj nejaké edukačné alebo podobne beriem ale klasika rozpravky
nejak sme nezmohli proste nič a čast mamičiek to brala že normálka ,však aj ona dava pri jedle tablet na pozeranie😈
nie nedala by som ak by som mala možnost volby
U nás majú tiež v škôlke takú tabuľu kde buď majú rozprávky kým niesu vsetke deti ráno v škôlke pustené alebo potom snimi robia úlohy cez tú tabuľu .vôbec mi to nevadí . Majú to v každej triede
Moja dcérka má 4r a aj mne vadí, že im jedna pani učiteľka poobede púšťa na tom ich multifukkčnom zariadení videoklipy. Vraj aby tancovali a decká úplne zhypnotizované 🙄.
V jasliach a denne? Za mňa no-go a hľadala by som iné zariadenie. Keď bola dcérka v jasliach, mali telku a tak raz do týždňa im tam pustili niečo krátke k téme, ktorú ten týždeň riešili a potom k tomu tvorili a tak.
Ja by som všade zrušila telku. Už aj tie učiteľky sú lenivé a radšej púšťajú niečo a potom roluju instagram
Je to asi bezne a ide ma z toho slahnut. Vôbec by také malé deti nemali mať telku a nie ešte tolky čas a denne.
No mam pocit, že je to bežne. Riešili sme teraz súkromne škôlky pre dcéru a prakticky v každej bola telka. V jasliach by som s tým nebola ok, v škôlke by mi to nevadilo, ak by sa využíval televízor len veľmi príležitostne. aj u nás v dedine je súkromná škola a kamoska, ktorá býva vedľa, hovorí, že bežne je tam pustený YouTube.

Aj mne by vadilo. Dokonca ani v školke nemusím TV. Načo. Hrať sa majú, nie čumiť do TV