icon

2,5 ročná v škôlke

15. sep 2021

Ahojte. Prosím mamičky je to obdobie alebo radšej zbehnuť k dr. ?
Mala nastupila do škôlky, od kedy tam chodí je viac plačliva čo by som povedala že je ok . Predsa nové prostredie a tak. Ale ona úplne prestala jesť jedlo :( navarím aj jej obľúbene ale proste nič, polievka nič. Aj sa trochu sťažovala na bolesť ruška ale potom sa vykakala a už dobre. No teraz nekakala 3 deň :(
Nemôže mať niečo s črevami ? Že aj odmieta jest ? Alebo je to len obdobie a skúsiť kúpiť niečo v lekarni na chuť do jedla ( ak čosi je ) :( do školky musí chodiť, ja už pracujem a financie potrebujeme . Ďakujem za každý názor a radu

elizabet173
15. sep 2021

pre istotu by som zbehla k lekárke, dcérka je ešte maličká, nedokáže presne popísať, ako sa cíti. Môže to byť len forma protestu, alebo to môže byť to stresu, ale išla by som k lekárke, ak to neprejde

evkamotka
15. sep 2021

Ak to prislo s nástupom do skolky, ja by som ako prvé vinila stres

autor
15. sep 2021

@evkamotka áno od kedy nastupila do školky tak neje vôbec.
Neviete niečo odporúčať. Alebo to prejde?
Pri prvom som take vobec nezažila. Proste rano poplakal a poobede s úsmevom domov. Zjedol aspoň coto

mabenn
15. sep 2021

zjavne to je reakcia na stres...myslis, ze to vyriesi nieco z lekarne na chut do jedla?

autor
15. sep 2021

@mabenn ja vobec neviem. Ci je to stres, obdobie alebo nieco viac. Preto sa pytam mozno ma niekto skusenost a poradi niečo.

evkamotka
15. sep 2021

Co dodat. Moj siel do sukromnej skolky v 2.5r a bolo to hrozne. Nezvykol si (plakal, nocne desy...) ale prisla korona, skolku zavreli, uz som ho nedala. Ked mal 3r nastupil do mestkej kde chodil s preruseniami rok a napriek tomu plakal do poslednej chvile (do juna). Teraz zacal druhy rok a konecne je ok. Takze to trvalo velmi dlho.

Co tak "svindlove" kvapky? Tvarit sa dolezito, davat jej na lyzicku nejaky Cebion s historkou, ze to su kvapky na brusko. Alebo hracka do skolky, moj nosil nasu fotku. Alebo relaxacne techniky (pred spanim detska masaz, levandulovy olej a pod)

Drzim palce. My sme na nic neprisli. Proste to trvalo rok. Snad budete mat viac stastia

bluka2
15. sep 2021

Určite psychika, ak je normálne zdravá. V škôlke su fajn či v čom tam je problém?

autor
15. sep 2021

@bluka2 je zdravá . Jedine ráno plače. Ale po 5 minutach prejde a hraje sa. Učitelka nám posiela fotky, aj pekne spi
@evkamotka do školky hračky nemôžu koli korone. :( inak by si zobrala . Bruško jej masírujem

mogaa
15. sep 2021

normálne jej daj B-komplex alebo detské probiotiká Nutrolin B - sú aj detské, je v nich okrem probiotík aj B-čko na podporu jedla....a samozrejme počkať.....ak pôjdete zo škôlky dať jej koláčik, brumíka.....a doma večeru .....a v škôlke je normálne? zje aspom čo, to?

autor
15. sep 2021

@mogaa ďakujem pekne. Nie nič. Dokonca mali cestovinu čo ona ľúbi a nezjedla, ryžu tiež lúbi a nič. :( a doma to iste
Zo školky keď ide davame výživu tú zje .

mabenn
15. sep 2021

je normalne, ze dieta reaguje na stres zablokovanim zakladnych funkcii, ako jedenie, kakanie, ...syn hoci sa dobre adaptoval, a chodi len na pol dna, a vraj pekne papa - zje doma so mnou obed, kakanie si vyslovene necha na doma a niekedy aj cikanie...je to stres, kazde dieta ho spracuje inak...dcera potrebuje uistit, podporit, snad je uz pripravena - mozno nie je este...pokomunikuj s ucitelkami, dcere sa po skolke vela venuj, uvidis ako sa to bude vyvijat...mozno to prejde casom, mozno este zabojuje mala

mackamosna
15. sep 2021

Skúste b komplex kvapky.. Nam veeelmi pomohli