Dcera bude mat o 3 tyzdne 3 roky a stale nerozprava .od 2 rokov to riesim s naou detskou lekarkou a este 3 mesiace tvrdila ze je to ok rozrzprava sa ,stale sa mi to nepacilo,ze nerozprava. Syn v 2.5roku zacal rozpravat a hned krasne cisto aj vety. Ona nic zopakovat zopakuje ma snahu ale nejde jej to ..teraz som tam nabehla a vypytala si papier na logopediu aj ked velmi nechcela a stale tvrdila ze ma cas . Termin som dostala az na marec. Ako s nou doma cvicit? Nevie plno spoluhlasok . Zacistocne pismena slova vynecha alebo si zameni( mami povie krasne aj mamina vedela azrazu nechce povie aina ).
Naratat do 5 vie aj sama ale tazko jej rozumiet . A to stale citame ,rozpravame sa. Rozumiet rozumie ozaj vsetko.
Rozpravame s nou iba zrozumitelne ziadne mlezanie. To som nedovolila ani pri starsom a ten sa pekne rozrozpraval .poprosim o rady nejake cvicenia co by som zatial mohla skusat ( z vasich skusenosti u logopedicky) . Dakujem pekne
Treba ist najskor k ORL. Nam to povedala logopedicka hned na prvej navsteve. Bez orl vysetrenia sa zial nepohnete. Je dost klucove.
no prvy lekar nas odbil s tym, ze ked reaguje na zvuky, tak urcite pocuje... potom sme isli k druhemu, ten zmeral tlak v usiach a maly mal vyrazny podtlak v usiach. Isli sme na operaciu - vyber nosnej mandle + prepichnutie bubienka a odstranenie tekutiny za bubienkom. Uz v ten dnes povedal prvu jednoduchu vetu..
Ako ste dopadli?
@zzzza uz sa rozrozpravala..boli sme raz u kogopedicky kde nepovedala ani slovo. Len nam kazala kupit obrazky za 50e a vobec nam nepomohli...proste v lete prisiel cas a zacala kecat viac a teraz za par dni co je v skolke sa rozkecala este viac hlavne slovesa ktore predtym nepouzivala vobec... akoze nerozprava uplne cisto ale to pride
Este poradim trenovat jazyk v ramci hry. Vyplazit jazycek,jazyk do kuta, jazykom hladkat za podnebie, urobit si s papiera lopticku fukat do nej. Niektore deticky mozu neskor rozpravat aj preto ze nie je dostatocne vycviceny jazyk napr neskor zacala papat jedlo (pri zuvani jazyk trenuje). Hlavne neporovnavajte deti kazde dieta je ine. Ked zacne rozpravat uz sa nezastavi viem o tom svoje 😅