3-ročný syn odmieta bundu
Som špatná matka? Syn tri roky nechce bundu a ja to rešpektujem,keď mu bude zima má mi to povedať a ja mu ju dám. Do škôlky ideme v bunde niekedy vyjde von len v dlhem tričku a treba v polovici cesty si povie o bundu. Babka na nás útočí že má mať bundu že bude chorý a prakticky mu vnucuje bundu i keď rve že bundu nechce. Také sa niekedy divím prečo nechce bundu lebo je zima ale každý znesieme inak zimu.
Kto má také dieťa doma ?
Aby mi trojročné decko rozkazovalo že nechce bundu ešte také by nebolo . Takže keď ti povie v zime že ide v kraťasoch tak ho pustis veď asi mu nieje zima . Panebože sa preber
Jasnacka, ved naco bunda. A nech ide aj bosi, naco topanky. A nech sa krmi len cukrikmi, ved zdrava a vyvazena strava je tiez len volba.
Ja som za to, aby deti mali na vyber. Ale nie vyber, ze on si povie co chce a nechce. Ma na vyber z toho, co mu je ponuknute.
Das si bundu a hotovo. Mozes ju mat rozopnutu alebo zapnutu - z tohto si vyber. Nie ci bundu ano alebo nie.
Ty si matka, ktora sa ma starat o to dieta. Nie dieta si ma robit co chce. Samo nevie co chce. Preto ho dospely clovek ma usmernit.
Sa potom necuduj, ked o rok ci dva to dieta bude absolutne nezvladnutelne. Lutujem ludi v tvojom okoli, buduce ucitelky.
@anonym_autor u nas je momentalne 6 stupnov, moji dvaja synovia sli do skoly v kratasoch, tricku a mikine. Neriesim, ucitelia si uz zvykli. Keby im bola zima, oblecu sa. Chori byvaju minimalne, maximalne par dni nadcha, bez komplikacii.
@anonym_autor keby bolo to dieta starsie, tak tvoj pristup beriem, ale pri takom malinkom mi to pride len tvoja lenivost to s nim riesit.
Aby mi trojročné decko rozkazovalo že nechce bundu ešte také by nebolo . Takže keď ti povie v zime že ide v kraťasoch tak ho pustis veď asi mu nieje zima . Panebože sa preber
@parvinka0001 keď mal tri mesiace do toho predčasne narodený ale horkokrvnosť má po manželovi. Čepica ponožky okamžite prehriaty
To že ma studené ruky nohy neznamená že mu je proste zima
respektovat a vychovávať su dve rozdielne veci, ak nezakrocis teraz, tak potom mas smolu
@parvinka0001 keď mal tri mesiace do toho predčasne narodený ale horkokrvnosť má po manželovi. Čepica ponožky okamžite prehriaty
@anonym_autor už teraz teba aj muža ľutujem že už vám trojročné decko skáče po hlave .o pár rokov nezabudni založiť novú tému že si nevieš dať rady s deckom lebo vás nerešpektuje
@anonym_autor moje je také isté, počúvaj svoje dieťa.. Ja som bábätko nosila von cez zimu len v teplákovej súprave 🤣 akonáhle som dala overalik alebo som vrstvila, spotený do nitky.. Zimnú bundu sme mali minulý rok na sebe 2x ak to len preto, lebo snežilo a chcel ísť von 🤣 inak má len prechodný flisovy sveter 🫣 a áno keď mu je zima tiez si povie, ze chce bundu..my sme s mužom obaja horkokrvny a malý je presne to iste.. A radšej ho budem počúvať, ako riskovať, že mi prechladne z toho, ze je do nitky prepoteny...Ty poznáš svoje dieťa a nie za mňa niensi zlá matka keď ho počúvaš, alebo mu bundu proste nedáš..
Decko ti diktuje ? 😂
Však ty musíš vidieť či mu je zima alebo nie. Ja by som mu dala aspoň nejakú ľahšiu bundu a keď si ju dá dole bude ju nosiť v ruke.
otazka je, ze ak si tu bundu neoblecie, neda si ciapku a pod. a ty ho nechas co to znamena ? Podla tvojich skusenosti - bude chore ? Alebo ked mu ju das, je prehriaty ? Lebo tak male dieta nevie predsa odhadnut vhodnost oblecenia. Nejde o respektovanie ale o to ake to bude mat nasledky. Ak mu nic nie je a nebude chory, tak v poriadku ale aj tak by som v tomto pocasi ho pomaly ucila na 3 vrstvy (hoci ta bunda bude tenka nech je aspon odolna voci vetru). Ak byva chory tak by som mu vysvetlovala, ze je normalne, ze ked sa ochladi obliekame si na seba toho viac. Moje decka vystrajali vzdy ked mali ist z letneho pyzama do zimneho. Vzdy to vsak bolo 1-2 vecery. Potom uz bolo vsetko v poriadku. Naozaj mu vadi bunda, ze je mu teplo ? Poti sa ? Alebo je to len tym, ze nema rad zmenu v obliekani pri zmene sezony. Nemusi pocitovat velmi chlad ale aby nepoprechladal. Nejde len o nadchu ci chripku ale aj o vystavenie chladu svaly a kosti.
syn je tiež taký občas nechce bundu do školky po ceste a to je 5 stupnov
niekedy zaberie rozhovor rano pred odchodom z domu niekedy až ked ideme von a po pár krokoch si ju chce dať
ja nezdielam nazor že dietatu treba nasilu davať čo nechce to nieje o tom že mi rozkazuje to sú ine situacie nie že si nechce dať bundu ked mu je teplo
treba rešpektovať aj to čo chce dieťa nielen to čo si rodič myslí že by dieťa chcelo
manžel napriklad chodi v kratasoch od maja do oktobra a od malička bol horkokrvný
Clovek aj ked neciti zimu, tak klby, svaly, usi - vsetko tu zimu vnima. To nie je o pocite tepla ci zimy. Nie je to ani o pocite, ze dieta ovladam, nerespektujem, nutim. Ked je dietatu teplo, tak mu tu bundu rozopnem. Kde je problem?
Ja sa vas zeny opytam - kolke ste ako pubertacky chodili s holymi krizami, lebo to bolo moderne? A nebola vam zima, vsak? A kolke teraz nariekate na zenske problemy, na oblicky, na vytoky, zapaly mocaku? Toto vsetko su nasledky nevhodneho oblecenia.
Ale ved v pohode, su to vase deti, ony sa vam raz podakuju, ze ste im v 3 rokoch dali na vyber - bunda alebo tricko v 6 stupnoch. Ked budete o par rokov zhanat nefrologa, pluciara, ortopeda, tak si na toto spomente. Vela zdravia vsetkym detom.
Tak vlastne dieťa krpate ťa bude terorizovať, babka má úplnú pravdu, a ty si čudná matka, je zima dám bundu a hotovo, nech reve ako pavián proste pôjde v tej bunde a čiapke a hotovo žiadna ďalšia debata, malé trojročné dieťa nevie absolútne nič a už vôbec či mrzne či nie, v tomto prípade má mať rozum rodič
Moj syn snad do 5 rokov mal strasny problem s oblecenim. Ked sa ozimilo, tak neexistovalo nic okrem kratkeho tricka. Tiez robil sceny kvoli svetru, bunde a pod. Potom zas, ked si uz zvykol na dlhe a bolo treba kratke tricko, zas sceny, ze on nechce kratke. No bohuzial. To decko je este male na to, aby dokazalo odhadnut, ci fakt netreba sveter alebo kratasy. Kolkokrat sme sli s placom do skolky. Ale proste nepojde v kratkom tricku z domu, ked je 5 stupnov.
Ha ha🤣🤣 akurat pocuvam Troshkast ako je chlad dolezity a dobry pre imunitu a nase zdravie. A aku chybu robime ked balime deti do mnohtch vrstiev oblecenia a zaroven ich krmime liekmi na imunitu- a ono staci ich menej obliekat a" respektovat" ich pocity chladu a tepla - nechaj ho tak ako sa citi dobre. Ja stale bojujem s papucami/ ponozkami- dieta ich nechce nosit a stari rodicia maju inkfarktove stavy vzdy ked ho vidia. Nechcu pochopit ze ich nepotrebuje( mame podlahove). Kazdy rok kupuju ako darcek papucky, capacky...( ak ma niekto zaujem poslem🤣🤣🤣)...a nedaju si vysvetlit.....
Ha ha🤣🤣 akurat pocuvam Troshkast ako je chlad dolezity a dobry pre imunitu a nase zdravie. A aku chybu robime ked balime deti do mnohtch vrstiev oblecenia a zaroven ich krmime liekmi na imunitu- a ono staci ich menej obliekat a" respektovat" ich pocity chladu a tepla - nechaj ho tak ako sa citi dobre. Ja stale bojujem s papucami/ ponozkami- dieta ich nechce nosit a stari rodicia maju inkfarktove stavy vzdy ked ho vidia. Nechcu pochopit ze ich nepotrebuje( mame podlahove). Kazdy rok kupuju ako darcek papucky, capacky...( ak ma niekto zaujem poslem🤣🤣🤣)...a nedaju si vysvetlit.....
@zuzinka888 je rozdiel chlad a chlad. Urcite je istá forma chladu dôležitá pre našu imunitu v tom zmysle, že nebudem v 15 stupňoch dávať dieťaťu zimnú bundu ale v 5 stupňoch ho pustiť von v kraťasoch alebo len dlhom tričku bez bundy? Ved nech si každý robí ako chce ale svaly a kĺby tých deti sa v budúcnosti rodičom isto poďakuju. (Nenarazam teraz samozrejme na teba a bosé nohy pri podlahovke ale na vyššie spomenuté extrémy)
Zamienas si respektujucu vychovu s benevolentnou. Nabuduce ti dieta zaveli, ze nechce topanky, tak pojde bosy? Chlapec skusa hranice a ty mu ukazujes, ze ked bude dostatocne vytrvaly, tak budu vsetci skakat, ako on piska. Deti v tomto obdobi casto rebeluju, zvykla som to riesit tak, ze som dala na vyber z 2 kusov oblecenia primeraneho teplote. Mohli si vybrat len z toho.
Zamienas si respektujucu vychovu s benevolentnou. Nabuduce ti dieta zaveli, ze nechce topanky, tak pojde bosy? Chlapec skusa hranice a ty mu ukazujes, ze ked bude dostatocne vytrvaly, tak budu vsetci skakat, ako on piska. Deti v tomto obdobi casto rebeluju, zvykla som to riesit tak, ze som dala na vyber z 2 kusov oblecenia primeraneho teplote. Mohli si vybrat len z toho.
@kp7333 toto som ešte chcela autorke poradiť, nech dá na výber - buď si výber modrú alebo čiernu bundu, veľa deti sa tým nechá obabrat, lebo majú pocit ze oni rozhodli o tom čo si vezmú na seba ale v skutočnosti rodič dosiahne svoje 😀
moj sa ani obuvat doma nechcel. tak som ho s kludom vylozila pred byt na chodbu bez bundy bez topanok s tym, ze teda odchadzame a ja som zatial brala posledne svoje veci. a nasledne som sa ho spytala, ci mu je zima a on prikyvol. polozila som dalsiu otazku: na nozky? prikyvol, dame topanky? prikyvol. pomohla som mu obut sa na chodbe, potom som sa spytala ci mu este je zima, opat prikyvol, dame bundu? opat prikyvol. Sice oklukou ale obulo sa aj oblieklo dobrovolne, po svojich skusenostiach. sice to trvalo ale napokon bol spokojny. bezne ked sa mi zatal a potrebovali sme rychlo odist, tak som neriesila, ja som uz len brala oblecenie do tasky ktore odmietol a potom stacilo vyjst pred bytovku a zapistal ze mu je zima tak sme sa vratili do bytovky kde sa doobliekal. neriesila som, nenutila som. jednoducho mal potrebu si sam overit situaciu a musel sa sam rozhodnut ci si to oblecie. obcas som mu ponukala z 2 veci ale vacsinou som na to zabudla, najcastejsie som ho nechala tak, aby si to sam vyskusal. ja som nemala trpezlivost aby som sa s nim natahovala a obliekala nasilu, ci po nom kricala. vzdy som mu len povedala: nechces, nemas ale vonku je zima, ja sa obliekam poriadne, aby mi bolo teplo.
Keď ideme cez prechod tiež sa ho pytam či chce ruku alebo chce ísť sám i keď teda väčšinou letím za ním aby ho nezrazilo auto ale toto neni benevolentna vychova snažím sa ho rešpektovať nech sa sám rozhoduje
Však kľudne si cestou bez tej bundy môže aj zapáliť. Veď keď mu nebude chutiť, tak fajčiť nebude 🤦♀️
Však kľudne si cestou bez tej bundy môže aj zapáliť. Veď keď mu nebude chutiť, tak fajčiť nebude 🤦♀️
@domka222 máš krpaty mozoček prejavila si sa
Aspoň,že deti si viem obliecť.
@anonym_autor akoze toto povazujes za spravne? Ze si vzdy a za kazdych okolnosti moze robit co chce?
Ist cez cestu - to znamena dodrziavat iste pravidla. Ty tiez nejdes ako sa ti zachce, tiez neskocis pod auto. A to iste plati aj pre dieta - proste ide sa cez cestu, tam plati pravidlo, ze sa drzime za ruku a hotovo. Aka volba? Az tak raz nestihnes a decko ti skoci pod auto, to bude potom respektu. Ozaj neviete od dobroty co s tymi detmi robit. Sa bojim, co nas za spratkov v buducnosti bude obchadzat.
A ano @domka222 poznamenala uplne spravne. Nech si aj zapali. Ved preco nie? Kde je tvoj respekt k tomu, co to dieta chce? Aky je rozdiel medzi cestou hala bala a cigaretkou? To uz asi radsej tu cigaretku, tam bude mat aspon dlhsi zivot.
@anonym_autor to ci si spatna bez fotky posudit tazko, ale blba si riadne…. Aby mi 3 rocne decko rozkazovalo, ci si oblecie, alebo neoblecie v zime bundu.. to mu chces dovolit vsetko, co ti rozkaze? Ved ti poskace po hlave 🫣 nejake hranice to mat musi…
Keď ideme cez prechod tiež sa ho pytam či chce ruku alebo chce ísť sám i keď teda väčšinou letím za ním aby ho nezrazilo auto ale toto neni benevolentna vychova snažím sa ho rešpektovať nech sa sám rozhoduje
@anonym_autor pomóc, to je čo toto zase za novodobé novinky vo výchove? ide sa cez cestu, tak mi dieťa dá aj teraz ruku. bezpečnosť je bezpečnosť, tam sa nemáme čo o benevolentnej výchove debatovať.

Nemyslim si, ze trojrocne dieta vie odhadnut, kedy si bundu treba dat a netreba. Aspon rozopnutu by som dala aj keby co bolo. Ved vyjde von z vykurenej miestnosti, vonku zima, "teplotny sok" a o tyzdne mozes ist na ocr.