3-ročný syn stále pľuje a jačí
Postupne sa to dokonca stupňuje a pľuje už aj do tváre a na zrkadlo. Tiež jeho agresia sa stupňuje- kope metán sa, vrieska ako zmyslov zbavený. Už som z neho zúfalá.
@katariiinkaa to je realita jednoducho že dostane niekde vonku ak si svojho chlapca nevychová nikto sa s nim nebude baviť v rukavičkách ako Mama 🙂 akože aby mi dieta plulo do tvare ? To kde sme …
@vreckovka2 ďakujem krásne za rady 🙏.
@monikkatt
@nataly420
Tak klasická otrepana fráza jedna výchovná po zadku dieťaťu je spoločnosťou tolerovana, pretože musí sa naučiť kde je sever a čo sa môže /nemôže (netvrdím, že to čo robí chlapec je správne) a jedna "výchovná" napríklad facka žene už nie je tolerovana,pretože.... Stále je to násilie, s rozdielom, že žena sa môže /vie brániť, môže odísť. To 3r dieťa nie....
Všetko to, čo sa v minulosti dosiahlo "jednou výchovnou" dokážu mnohé rodiny aj bez toho, len to chce čítať niečo o výchove, o deťoch o vzťahoch a mať trpezlivosť vysvetliť viac ako 3x a dosť....
@nataly420 a vonku mu dá facku niekto presne z tých ľudí s názorom “aj mna mama bila a som tu, nijako mi to neublížilo” všakže.. nikto nehovori ze to pľuvanie je správne, práve preto vznikla táto diskusia 🙂
@erikavesela mam 3.5 ročné a pevne verím (možno som naivne hlúpa), že to robíme správne a vychovávame správne. V mojom okolí vidím jasný príklad, že sa tak dajú vychovať dobrí, slušní, pokorní a uctiví ľudia.
Ale ani na 100% netvrdím, že sa nemýlim. Len porovnávam našu "voľnú benevolentnu" výchovu 3.5 ročného s výchovou zo sociku 4r a vidím jasný rozdiel v správaní, v náš prospech 😉
Takže áno, máš pravdu, všetko sa ukáže za 10-15 rokov...
@nataly420 ako môžeš vedieť, že moje dieťa sa nevie správať? Varí nás poznáš? Lebo inak je to len prázdne tvrdenie.
A aby som ta vyviedla z omylu, náš sa správať vie - vie pozdraviť, poprosiť, poďakovať, požičať, rozdeliť sa. Toto nedokáže veľmi veľa dospelých. A nedosiahli sme to tak ako sa to robilo - musíš uzdraviť, ďakovať a podeliť sa. Robil len to čo vidí u nás 😉☺️
@nykkushka netráp sa vysvetľovaním. Lebo väčšina nechápe rozdiel medzi rešpektujúcou a benevolentnou výchovou. Pre nich je dobrý smer len dieťa biť, keď neposlúcha ako pes na slovo 🙈
@denkabemommy nechaj si kľudne napluť do tvare rada sa na to pozriem ako mu 100 krat budeš hovoriť že sa to nesmie 🙂 až taká progresívna si, ze nevieš prijať iný názor na život a na výchovu. Ja som napísala ze toto je moj moja pravda a každý má nárok na svoju. Dúfam ze aj to svoje deti učis keďže ako vidím to nepraktikujes.
@nataly420 tebe som napísala vyhradne to, že je rozdiel medzi strachom a rešpektom. Nič viac. Nikde nepodporujem to, že je to v poriadku, ak dieťa pľuje. No v poriadku nie sú anip násilné výchovné metódy. Maj si výchovu akú chceš. No pre mňa je násilie cez všetky hranice. Veď vlastne je jedno, či dostane výchovnú žena od manžela alebo decko od rodiča 🤷♀️. Stále je to len o tom, že silnejší si svoju silu dokazuje na slabšom. Úplný egocentrizmus. Ťažko sa to pred sebou priznáva, viem, sama som si tým u seba prešla.
Dievčatá, aby ste sa tu nehádali, skúsila som už všetko, aj po zadku minulý týždeň dostal viac krát (po holej), lebo milión krát som ho predtým dôrazne upozornila že nie, toto nerobíme je to veĺmi škaredé… “pomohlo” na pár minút. Dieťa sa veľmi rozcítiloa chcelo mi utekať, čiže to už neplánujem opakovať. Problém pokračuje, s menšou alebo väčšou intenzitou. Pýtali ste sa ma na muža… môj muž sa o rodinu moc nezaujíma. Myslím, že veľa práve pramení aj z nášho zlého partnerského vzťahu. Len dieťa s ním vôbec nebýva a aj tak problémy pretrvávajú.
Tak myslím autorka, že poslednou správou si odhalila aj príčinu. Ak sa muž - otec moc nezaujíma alebo to máte medzi sebou napäté, treba riešiť aj to. Tak malé deti to všetko vnímajú, aj keď sa nehadate pred ním, stačí ze používate iný ton rozprávania.
Viem to z vlastnej skúsenosti. My sme s mužom mali veľký problém v manželstve, hadali sme sa alebo aj týždeň nerozprávali, poprípade sme len brucali na seba. Malý bol úplne iný, besny, divoký, pýtal pozornosť, ideálne obaja aby sme s ním boli, v noci nespal, ťažko zaspával. Akonáhle sa to medzi nami upravilo, synko je znovu náš chlapec. Skus zvážiť aj tento problém ☺️
Každopádne, určite nie si zlá mama. Si len zúfalá a už nevieš čo skúsiť. Nie je hanba vyhľadať pomoc odborníka 🤗 držím palce 🤞❤️
Podla mna si ziada pozornosť
Ma tri roky, podľa mňa sa hrá a ešte nechápe, že je to "zle". Môj robí čosi podobné a ma pár mesiacov do 3 narodenín ;) ja si to nevšímam a podľa mňa ho to prestane baviť
@pribinak nas syn to tiez robi, a nikde to nikdy nevidel. Od malicka bol tiez taky ze hadzal a plul. Tiez som si myslela ze deti robia len co odkukaju,ale nie ke to tak. Tolko veci robil a ja som mechapala preco.
V tomto veku syn “pustal” slinku, tak si ju natahoval hore dole, svokrovci sa ho vazne spytali, ci je chory, ze oni poculi o tejto chorobe, hadam to nebude ono, ale lieci sa to obrovskou injekciou priamo do jazyka, mali sme pokoj😂

😄 ale no taaak, nikto nehovori o bitkach hlavanehlava, nasili, fackach, nedajboze o tyrani a vynucovani poslusnosti po zlom.. zas si nedomyslajte
Medzi ludmi kazdeho veku sa najdu idioti a psychopati.
Darmo sa budete rozculovat.. co si dnesne decka dovoluju prekracuje vsetky hranice, voci ucitelom, voci spoluziakom. Samozrejme nie vsetky ale kedysi by si ziak nedovolil na ucitela, boli autorita. Dnes sa boja tych spratkov lebo rodicia niekde spravili chybu... benevolentna vychova ked si decko moze robit co chce a za obycajne po zadku pomaly zatvaraju rodicov. Potom to tak vyzera. My sme dostali po zadku ako deti a neublizilo mi to, vedela som aspon kde je sever 😃
Potom su tu temy ako mi decko v 12 skace po hlave a co s nim.
Treba vela lasky ale aj hranice odtial potial
A pchat aj do takejto temy Fica 🙈🙈🙈🙈