4-ročná dcérka v škôlke nerozpráva, nehrá sa s deťmi, nechce kresliť
Ahojte mamičky viete mi poradiť ? Dcérka ma 4 roky a do školky nechodí často od septembra tam bola asi 10x. Učitelky sa nám sťažujú že dcérka s nimi vôbec nerozpráva, nechce sa hráť s deťmi, a nechce cvičiť ani kresliť. Doma pekne hovorí, ale ideme na logopediu, lebo nehovorí tak čisto. V školke spomína stále iba jednu kamarátku, ktorá tiež teraz chýba. S deťmi na ihrisku ktoré nepozná sa nechce veľmi hrať, nevie sa im prihovoriť, hrať by sa aj chcela. Nemá súrodencov, v rodine nemáme malé deti je zvyknutá iba na dospelých. Myslíte, že to mám riešiť so psychologičkou alebo mám jej dať ešte čas, keďže škôlku v podstate ani veľmi nenavštevuje, lebo skoro stále bola chorá a aj keď bola zdravá tak nechcela isť do škôlky tak sme ju nechali doma s babkou. To bola asi chyba.
Prečo bola len tak malo v škôlke? 10 dni je veľmi malo od začiatku roka, potom nečakaj zázrak od učiteliek, práve o tom má byt školka, že dieťa už je samo schopné vytvárať sociálne väzby a deti to dneska už aj v takom detskom kolektíve cítia a vycítia a nebudu ju chcieť k sebe, ak ju tam nedavaš…A to, že nechce cvičiť alebo kresliť podľa mna súvisí s tým, ze si neosvojila svoje miesto v kolektíve.
@uprimnazienka dieta tam bolo od septembra 10 krat ...je máj. Deti čo tam pravidelne chodia tak už maju svoj režím su zohraté a ona ho proste nevie, preto je aj taka nesmela.Nemyslím si, že učiteľky by sa nesnažili ju zapojiť. Učiteľka sa nesťažovala ale informovala...robia to aj naše učiteľky. Ja odporučam od septembra nasadit normalný režím...po prázdnách prídu po dlhšej dobe a bude to opäť nové prostredie.
Normálne, ja som kedysi rada kreslila a teraz kreslenie neznášam a taktiež nemám vždy náladu baviť sa v robote s ľuďmi. Niekedy som skrátka ticho
@tatianaba môj má tiež štyri a nejaké pochopenie nenachádzam.
@anonym_autor dobrý večer, ako ste nakoniec dopadli? Zlepšilo sa to?