5 ročná dcéra je drzá a nemá rešpekt
Veľmi pekne prosím o radu už som bezradná.moja dcéra bude mať 5 rokov.nikdy sme ju nerozmaznávaly.je ku mne drzá nemá žiadny rešpekt voči mne.a má strašné záchvaty.v poslednom čase sa bojí tuším úplne všetkého detí,hudby,všetkého čo sa hojdá.nevadilo by mi to ak by nedostala na všetko až taký záchvat že sa mi trase vreští ako zmyslov zbavená a neviem ju vôbec ukludniť.má niekto niečo podobné?
@elizabet173 Vy ste mohli byt vynimkou ze na Vas nebolo treba zasiahnut inak. Poznam pripady vychovanych dospelych ludi, ktori vravia, ze su si vedomi toho ze im prospelo, ked im mama dala obcas po zadku, ked bolo treba. To ze su pripady ludi, ako pani co tu komentuje ze sa vyzivala v beznadeji rodicov, ktori ju bili a nepolepsili ju, su zase vynimky...nic nieje ciernobiele. Mam najradsej tie mamicky, co sa snazia pokojne vysvetlovat rozblaznenym detom co treba, jak sa maju chovat, ake dosledky budu vyplyvat z ich spravania a na deti to neplati, len sa im vysmeju a mamicky sa mozu snazit kolko chcu, ziadny vysledok. Aj z biblickeho hladiska sa to potvrdzuje. Ja Bibliu beriem ako navod na zivot. Asi poviete ze je to len moj nazor, nakolko nie kazdy v Boha veri.
@diana999 prepáčte ale ako môžete moje dieťa nazvať ďalším nevychovaným frackem tejto doby trocha vás poprosím si premyslieť než niečo napíšeye na adtesu môjho dieťaťa alebo poprosím nekomentovať.ďakujem
@katarina092 kde sa v Biblii pise, ze deti mas bit? 😮
@dominika2806 Sú ľudia, ktorí sa riadia pudmi, nie citmi a rozumom.
@dominika2806 Myslela som tým @diana999, nie vašu dcérku, to ani náhodou, len pre vysvetlenie.
@dominika2806 tak ju neukludnuj, nech sa sama ukľudní a keď jej niečo povieš tak na tom trvaj, že to tak bude a snaž sa byt stále kľudna, aj keď niekedy to dá zabrať ale povedz si že je to predsa 5 ročne dieťa a to ta nerozčuli.. :D
A len tak som si prebehla konverzáciu a k tomu - deti nikdy nebiť! Robia to len ľudia čo si nevedia dať rady sami so sebou to je jedna vec a ďalšia je to, že dobuducna to bude mat viac alebo menej nie dobrý vplyv na tie deti
@chrumka120 Vy mate deti ak sa smiem spytat?
@katarina092 nie, nemôžeš
@chrumka120 VB poriadku, v podstate na tom nezalezi, ludia maju rozne nazory aj ti co deti maju, zastavaju podobne nezmysli, ktore vedu akurat k ich vlastnej frustracii, zufalstve, nevychovanosti deti, lebo si myslia ze to zvladnu vsetko peknym slovom. Potom sa cudujeme preco je svet tam kde je..ludia nevedia rozlysovat. Nevravim, ze deti treba vychovavat bitkou, ale niekedy to nevyhnutne je.
@katarina092 milá Katarína, radšej sa nauč svoj rodný jazyk a potom tu niekoho poučuj o výchove, možno keby ta rodičia menej tlkli, viac by si sa toho v škole naučila, vedela na sebe pracovať a ovládať sa a tým pádom by si nemala potrebu tĺcť deti
Mna rodicia netlkli. Skor ludia ktorych rodicia prilis tlkli zastavaju nazor ze bitka v ziadnom pripade nieje prostriedok, lebo to ich rodicia prepiskli a tym padom sa zatvrdili. Preto vravim, ze nezastavam nazor ze deti treba tlct. Ale vychovna po zadku nikomu neublizi. Stale si hovorite svoje co sa Vam hodi. Som zvedava, akoby ste postupovali na mieste vychovavateliek v skolke, ktore musia dennodenne znasat rozne typy rozblaznenych deti.. a maju zakazane pomaly aj zvysit hlas.. Nie na kazeho funguje pekne slovo, kebyze mate s detmi skusenosti, pochopili by ste.
@katarina092 ty mi láskavo nehovor čo by som ja pochopila a čo nie a k ostatnému je sa škoda aj vyjadrovať, na úrodnú pôdu to nepadne
filialna terapia...velmi ucinne
@katarina092 Nie je to nevyhnutné.
Myslím, že adekvátnu odpoveď ti dá detský psychológ, ktory sa s tebou a dieťaťom porozpráva a odpozoruje správanie tvoje voči nej a tiež jej reakcie. Pretože dieta reaguje na to co do neho od narodenia vkladáme. Určite by som ju nebila.. Ale nehanbila by som sa zajst k psychológovi po radu. Lepšie ako viesť dieťa nesprávnym smerom a koniec koncov aj ty si z toho o sebe možno niečo odnesies do života. Deti sú našim zrkadlom
@katkati Všeobecne sa to povedať nedá..deti sú rôzne. Na niektoré je to nevyhnutné.
@taga „Nezdráhaj sa trestať chlapca; nezomrie, keď ho vyšľaháš prútom. Ty ho vyšľaháš prútom, ale život mu zachrániš pred podsvetím.“ (Príslovia 23:13)
„Pravda, nijaká prísna výchova, pokiaľ trvá, nezdá sa radostnou, ale žalostnou; potom však prináša ovocie pokoja a spravodlivosti tým, ktorých vycvičila.“ (Židom 12:11)
"Prút a karhanie dávajú múdrosť, ale roztopašné dieťa robí hanbu svojej matke." Príslovia (29,15)
Má to slúžiť ako prostriedok, ktorý treba vedieť používať...ak sme vedení Duchom Svätým. Efezským 6,4:
"A vy, otcovia, nedráždite svoje deti, ale vychovávajte ich s prísnosťou a napomínaním podľa Pána."
Nezastávam názor, že fyzický trest má slúžiť ako výchovný prostriedok, ale v nevyhnutnom prípade ako náprava...Samozrejme v prípade dieťaťa o ktorom je táto diskusia treba asi postupovať inak, cez psychológa, tam takýto spôsob skôr ublíži.
@elizabet173 Tak sa neriadia Bibliou, darmo si môžu hovoriť kresťania keď si sami určujú pravidlá bez ohľadu na to, čo na to vraví Písmo. A nie nevedia deti vždy kde sú hranice. Prejavom lásky nieje vždy len pekné slovo, aj veľa dobrého škodí a skôr to môže padnúť na neúrodnú pôdu. Môj manžel bol prísne vychovávaný, nebola zanedbaná výchova, ale ako s puberťákom to snim nemali ľahké a sám vraví, že facku niekedy potreboval dostať.
@katarina092 Som rada, že sa riadim vlastným rozumom. A vy ubližujete v mene biblie svojim deťom.
@elizabet173 S tým náboženstvom to máš rovnako ako ja. V dospelosti som pochopila, ako sa za vieru skrývajú ľudia, ktorých činy s kresťanstvom nemajú nič spoločné. Ale stačí sa vyspovedať. Manžela zbila matka kvôli tomu, že v nedeľu nebol na omši dnu v kostole, ale zostal s kamarátmi vonku pred kostolom. A keďže dostával bitku nie len kvôli tomu, nemajú spolu žiadny vzťah. Nie sú v kontakte a nestretavaju sa.
@katarina092 ako niekto z niečoho tak pekného, historického môže spraviť niečo tak zlé, no jedine nejaký kresťan, cirkev to je samostatná kapitola, nie som historik ale ta kniha sa písala keď na námestiach bičovali čarodejnice (to bol príklad) a tak tu knihu máš aj brat a zobrať si to dobre do dnešnej doby, je tam napísané aj že žena sa ma podriadiť svojmu mužovi ako sa patrí, tak dúfam že aj tým sa riadiš a posluchaš doma a neodvravaš
@elizabet173 Uz som tu viackrat napisala ako to cele vnimam. Je rozdiel vytrhavat si z kontextu verse a bez rozmyslu sa nimi riadit a bit hlava-nehlava. To neschvalujem. V poriadku ak ste vychovali Vase deti bez jedinej facky. Ale pisat to ako jedine mozne riesenie pre vsetkych ludi na svete je nezmysel. Ja len nerozumiem dnesnej dobe, preco sa poklada za neviem ake tyranie ak rodic da len po zadku dietatu, ktore fakt nieco prepisklo...ako mu len toto moze v zivote sposobit psychicku ujmu?? Nebola som bita, ale par krat som facku dostala, ale fakt nemam pocit, ze by mi to sposobilo nizsie sebavedomie alebo nejaku psychicku ujmu. Treba brat potom uz do uvahy celkovu vychovu a spravanie sa rodicov, aj ludoch o ktorych pisete.
@maud13 Mne, keby strelil niekto facku, tak sa cítim veľmi ponížená. A ten človek, ktorý ju dal, by bol pre mňa agresor, od ktorého by som automaticky čakala, že to kedykoľvek zopakuje a ani náhodou by som takého človeka nepovažovala za osobu blízku môjmu srdcu. A je jedno, kto by to bol, od rodiny by som to brala ešte horšie.