icon

5 ročný utiekol z domu

alexisaxelsson83
5. sep 2021

Ahojte žienky,

Čo bystré robili v našej situácii?
V piatok bol 5 ročný veľmi škaredý na dvojičky 1,5 ročné.
Bol cely deň len vztekly. Tak som ho potrestala, aby išel do izby a tam popremýšľať. Ja měla prácu s dvojičkami okúpať ich, dať večeru. Keď sa stále nevracal išla som sa podívať. Zrazu nebol nikde. Odišel von, priniesli ho policajti. Bolo to celé len na 2 hodiny. A teraz? Kricie cely deň, ako ho neznašame.
Cez noc sa od piatku pocíkal. Neviem čo s tým, on je na nás veľmi osklivy. A nebo plače, odmieta jedlo, a keď sa manžel snažil napchať lebo nejedol dlho nič. Tak sa vzteky poblinkal. Bohužiaľ manžel zareagoval veľmi ošklivo a myslel si, že to urobil schválne. Mě je ho veľmi ĺuto
Ospravedlňujem sa slovenčinu ja som cudzinka.

Strana
z2
klarolinne
6. sep 2021

Mne bolo až smutno keď som to čítala a zároveň som vytočena na teba a tvojho muža. To čo robíte tomu malému je ako týranie. On sa cíti odstrčeny, nemilovany, osamelý. A ty sa len vyhováras, že rok a pol si nevieš nájsť režim. On za to nemôže, že nevládzes. Manžel pomáha, či len trestať dokáže? Nakŕmiť dieťa, nasilu až sa dogrcia, chudáčik. Nie si sama čo má viac detí, tak sa prestaň ľutovať a začni to riešiť. Tvoj pan manžel miesto predpokladám, bitky, aj keď dúfam, že sa mýlil, mať so synom pokec ako chlap s chlapom. Ty syna zapájaj do starostlivosti, nech ti pomáha, povedz mu ako by si to bez neho tak super nezvládla, že on je tvoj pomocník a pán otec, po práci - ihrisko, prechádzka, spoločenská hra... Alebo ich len pošli pre blbé rožky spolu do obchodu chápeš? Cez víkend na hodinu dve s ním chod niekam iba ty. Dopraj mu niečo čo má rád, pizzu, kino 🤷‍♀️ ale treba vysvetliť, že utekať nemôže. Že ste sa báli a ze je dôležitou osobou pre teba. Rovnako ako dvojičky. Aby sa už necítil odstrčený. Ak na toto nestačí zdravý sedliacky rozum a materinský inštinkt , tak naozaj smer psychológ. Ale ty a muž a nie dieťa.

lucka_ke
6. sep 2021

hlavne nekričať a už vôbec netrestať bitkou, bude v dospelosti agresívny jedinec
objímať kedy sa dá, všetko robiť spolu, aj do vane troch naraz... nech pomáha pripraviť jedlo, spolu si kreslite, spolu von na prechádzky, stále mu hovor aký je šikovný a ako ti pomáha, zlepší sa to len musí cítiť, že ho ľúbite

777januska777
6. sep 2021

Tak baby no podla mňa ste na ňu moc kruté, nepoznám situáciu a teda osobne ťažko zhodnotim, či robí také veľké chyby. A mne osobne sa nezdá, že robí nejaké veľké chyby, tu by pomohol skôr psycholog s nestranným názorom na obe strany a nie baby z koníka, ktoré hneď všetko vedia. Ano chlapec sa cíti odstrceny, ale môže to byť aj dôvod ako veľmi si sa mu venovala predtým ako sa narodili dvojičky. Ak si mu dávala všetok voľný čas bez hrania sa aj sam, tak sa nečudujem, ze teraz môže veľmi žiarliť na "dvoch votrelcov" s ktorými sa musí deliť o čas. Tu treba zistiť ci je ta žiarlivosť oprávnená alebo neopravnena z pohľadu reálnej situácie. A tak isto bude treba prekonať vztah aj s dvojickami.

winki13
6. sep 2021

A ako ste reagovali, keď ho doniesli?

1katus1
6. sep 2021

@alexisaxelsson83 nájdi si čas len na staršieho. Dvojičky nechaj s.muzom a malého vezmi na zmrzlinu do obchodu , choď sa s ním bicyklovat alebo hrať. Jednoducho buď aspoň 2x do týždňa len preňho aspoň na 2 hodiny. Keď vstane skús mu venovať vždy 10 minút len jemu pokiaľ dvojičky nebudú robiť niečo čo by ich priamo ohrozovalo. Posad mladšie do stoličky na kŕmenie daj im piškóty alebo čosi a porozprávaj sa so starším. Ja mám síce len jen mladšie ale na staršiu som si čas našla vždy. A je dobré keď staršieho zapojila aby ti pomáhal. My sme s manželom vždy dvere hovorili že bude veľká sestrička a teraz si bude ona chrániť jeho a keď braček vyrastie bude mať ochrancu zase ona. A funguje to. Ľubia sa zatiaľ dcéra má 6 a syn 2 roky.

gabika20
8. sep 2021

Treba sa naozaj venovat aj starsiemu, najst si na neho cas..dat mu pocitit, ze ma v rodine svoje miesto, je pre vas dolezity..zapajat ho do chodu domacnosti a najma velmi chvalit..deti to potrebuju.. mne ked sa narodil syn, sice nie dvojky ale dcera bola zvyknuta byt 7 rokov jedinacik.. maleho som nechala manzelovi, svagrinej a s dcerou som sa vybrala aspon do kina, proste vymedzila som cas kedy som sa venovala len jej.. skuste si k nemu sadnut ked deti zaspia a pocuvat co vam hovori v klude..pytat sa co by ho poteailo, trapi..vela sa dozviete 🙂

Strana
z2