icon

Adaptácia dieťaťa v škôlke

2. sep 2025

Ziadali ste niekto v statnej skolke, aby vase dieta mohlo zo zaciatku chodit len na 1 hodinu? (V nasej skolke sa chodi zo zaciatku na 2 hodiny). Prosim nechcem diskutovat o tom, ci su lepsie 2 hodiny ci jedna ci hned cely den.

ika02
2. sep 2025

Ahoj, nie nežiadala. Osobne si myslím, že za hodinu sa nestihne ani upokojiť a zapojiť do hry a iných aktivít.

lienka175
2. sep 2025

ja som hľadala škôlku, kde žiadna adaptácia nie je a môže ísť hneď na celý deň, takže určite nežiadala... neviem, kto by mi tie dovolenky v práci dával...

sara07
2. sep 2025

nie , ale niektore škôlky umožnuju stravit tu hodinu s mamou v škôlke , len to je šialene individuálne
u nás boli bez adaptacie rovno cely den , a na fb dávali uč každu hodinu fotky aby určite mamičky boli skutočne v klude a verili im

hederamonstera
2. sep 2025

Moj chodi do statnej, volali mi po 10 minutach, ze place, prisla som po neho. Nastastie su u nas flexibilne pani ucitelky, za co som extremne vdacna. Takze sice sa dohodneme, ze dokedy bude syn v skolke ale daju mi vediet, ked chce mamu

autor
2. sep 2025
@hederamonstera

Moj chodi do statnej, volali mi po 10 minutach, ze place, prisla som po neho. Nastastie su u nas flexibilne pani ucitelky, za co som extremne vdacna. Takze sice sa dohodneme, ze dokedy bude syn v skolke ale daju mi vediet, ked chce mamu

@hederamonstera a to teraz zacal chodit do skolky? Pytam sa, lebo som zvedava, ze ako sa to potom vyvinulo.

hederamonstera
2. sep 2025
@anonym_autor

@hederamonstera a to teraz zacal chodit do skolky? Pytam sa, lebo som zvedava, ze ako sa to potom vyvinulo.

@anonym_autor ano teraz

mogaa
2. sep 2025

@anonym_autor je je uplne bezpredmetné ako to majú v iných škôlkach, treba sa informovať v tej svojej škôlke....lebo tam to môžu povoliť ale nemusia.....

anonym_9be6fa
2. sep 2025

V našej škôlke ani nie je vôbec žiadny adaptačný, dcéra šla hneď na celý deň...

anonym_855bc6
2. sep 2025

Aj môj išiel hneď na celý deň, ja som išla o 15tej preňho myslela som si že asi to zvládol dobre keď učiteľky nevolali. A ako som otvorila dvere učiteľka hneď spustila že malý celý deň plakal nedalo sa ho utíšiť, vyrusoval ostatné deti nespal, stále vykrikoval mama mama. A že ony nevedia čo s ním tak ho poobede zobrali do inej triedy inej učiteľke. A tá učiteľka že bude zatiaľ chodiť len na pol dňa teda do 12tej. Chodil na pol dňa až do konca decembra. Od januára išiel na celý deň a ja do práce.
My sme to mali takto ale bolo to pred 3rokmi.

hederamonstera
2. sep 2025
@anonym_9be6fa

V našej škôlke ani nie je vôbec žiadny adaptačný, dcéra šla hneď na celý deň...

@anonym_9be6fa v kazdej skolke musi bxt adaptacny proces umozneny. V kazdej, len rodicia o tom nevedia.

anonym_ad2445
2. sep 2025
@lienka175

ja som hľadala škôlku, kde žiadna adaptácia nie je a môže ísť hneď na celý deň, takže určite nežiadala... neviem, kto by mi tie dovolenky v práci dával...

@anonym_autor 2 hodiny je ideál.Ked prídu pohrajú sa a idú na desiatu.Ak sa ti to zdá veľa tak žiadaj hodinu, ale tak vieš, keď si každý bude určovať kedy pôjde dieťa domov to je cesta do pekla.
@hederamonstera takto zistí, že povie, že chce mamu a bude to zneužívať😛treba myslieť aj na dopady, ale dobre, že sú učiteľky prístupné dohode.Place každé dieťa.
@lienka175 to je otrasný prístup.Co ho tam necháš celý deň plakať, nejesť?Môj syn sa až pogrcal od plaču.Bola som rada, že boli prvé dni 2 hodiny, potom doobeda po 2 t zostal na spanok.

lienka175
2. sep 2025
@anonym_ad2445

@anonym_autor 2 hodiny je ideál.Ked prídu pohrajú sa a idú na desiatu.Ak sa ti to zdá veľa tak žiadaj hodinu, ale tak vieš, keď si každý bude určovať kedy pôjde dieťa domov to je cesta do pekla.
@hederamonstera takto zistí, že povie, že chce mamu a bude to zneužívať😛treba myslieť aj na dopady, ale dobre, že sú učiteľky prístupné dohode.Place každé dieťa.
@lienka175 to je otrasný prístup.Co ho tam necháš celý deň plakať, nejesť?Môj syn sa až pogrcal od plaču.Bola som rada, že boli prvé dni 2 hodiny, potom doobeda po 2 t zostal na spanok.

@anonym_ad2445 a povedz mi, ako by si to riešila Ty? Som učiteľka, mala som rodičom napísať, že milí rodičia, prvý mesiac budú Vaše deti chodiť po druhej hodine domov, lebo môj syn má adaptacny v škôlke?

hederamonstera
2. sep 2025
@anonym_ad2445

@anonym_ad2445 niekto to nazve zneuzivanie, niekto nie. Ja uz si rozoznam co moje dieta zvlada a co nie. A nie je normalne ani zdrave, ze “vsak vsetky deti placu”. Skor vidno ze cely system je zle nastaveny.

hederamonstera
2. sep 2025
@lienka175

@anonym_ad2445 a povedz mi, ako by si to riešila Ty? Som učiteľka, mala som rodičom napísať, že milí rodičia, prvý mesiac budú Vaše deti chodiť po druhej hodine domov, lebo môj syn má adaptacny v škôlke?

@lienka175 kde je vola, tam je cesta. Mohli ste zacat skor ako si zacala chodit do prace

lienka175
2. sep 2025
@hederamonstera

@lienka175 kde je vola, tam je cesta. Mohli ste zacat skor ako si zacala chodit do prace

@hederamonstera nemohli, 3 roky mal až v septembri, skôr by ho do škôlky nevzali. Ale teda môj syn s celodenným nástupom nemal problém