icon

Agresivita štvorročného syna

12. feb 2021

Ahojte, mám takmer 5 ročného syna, ktorý sa prejavuje veľmi agresívne k ľuďom okolo vrátane mňa.. aj k deťom aj dospelým.
Keď sa mu niečo znepáči, tak hryzie, škriabe, udiera päsťou.
Skúšali sme - dohovor aj bitku. Nepomôže, vždy len vyprovokuje k väčšej zlosti.
Upokojiť mu pomáha moje náručie a silné objatie, ktoré mu sama ponúknem a on vždy ide.
Napadlo mi, či je možná porucha správania a či sa dá diagnostikovať už teraz. Alebo je to nejaké obdobie? Stretli ste sa s tým, co vám pomohlo?
Inak syn má dostatok pozornosti, lásky i aktivít... Vôbec jeho ataky nechápem.
Za rady ďakujem.

Strana
z2
panelacikova
14. feb 2021

@jaruss931 a prečo máte deti zavreté doma? tomu fakt nerozumiem. ak nemáte karanténu, dieťa môžete vziať von, trošku vyvenčiť... ja žijem s dcérou sama + muž, ale každý deň s ňou idem na hodinku von. vyšantí sa a je doma pokojná.
@25jesss25 takže to pokračuje aj v "modernej" dobe. ja si pamätám sestru. po návrate z nemocnice (asi 10 dní) a neviem aká stará (1 rok? 2?) to už nepamätám, sú to roky, no bola fakt ako besná. proste mala absťák... trvalo to asi dva týždne. postupne sa unormálňovala. no a vtedy to prezdradila tá pani sestrička mame, že ako sa s deťmi narába v nemocnici, len aby bola pokojná služba :(

jaruss931
14. feb 2021

@panelacikova to nie ze zavrete doma, ale ze max doma, na prechadzku a na dvore

sono2
14. feb 2021

Tak ked to trvá krátko by som sa vyhýbala situáciam ktoré ho tak rozuruju a vysvetľovala keď je kľudný. Neviem.
Možno je to nejaká fáza ja mám 4 ročnú a 20 mesačnú a výstupy máme tiež kadejaké len u nás to je rivalita atd tiež to neni ľahké. Tiež vždy neviem správne reagovať. Deti majú všetkého dostatok až moc.

julish
14. feb 2021

Skúste mu dať ešte viac lásky,, bezpodmienečne, niečím bolestivým si prechádza. Určite nie riešiť to bitkou či vyhrážkami, v žiadnom prípade!!

bluka2
14. feb 2021

Moj 2 rocny, inak uplne pokojny a spokojny toto zacal robit po 4 dnoch karanteny. Bit, hryzt, stipat, zle spat, vlastne sa zobudil v noci a este v (jeho) polospanku rovno mi jednu tresol. Na piaty den sme isli von aspon na testy, tak ten piaty den uz neratam. Teraz po dvoch tyzdnoch to pomaly odznieva... Bol to asi sok pre neho, lebo my sme cele dni vonku inak alebo aspon 2x denne. Ked taka blbost ako ako 4 dni bez vybehu toto spravi s dietatom, tak verim, ze aj nemocnica ma ten potencial

yollanda
15. feb 2021

autizmus?

zuzikak
15. feb 2021

No takto - nemam s tym skusenosti ale skusila by som byt viac a este viac trpezliva. Ak vidis, ze v tvojej naruci sa upokoji tak mu ju poskytuj co najviac. Chlapec nieco vnutorne preziva a potrebuje sa vyrovnat s nejakou frustraciou. Ak mas pocit, ze to nezvladas, urcite by som sa objednala u psychologa. Neznamena to, ze ti hned da papier o nejakej diagnoze a tym to hasne. Rozhovorom zisti, co dieta trapi a poodkryje rany s ktorymi bude potrebne pracovat aby ste dosiahli hlavne jeho pokoj. Tu na modrom koniku ti nikto neporadi presne, pretoze kazde dieta je ine a vyrasta aj v inom prostredi. Skus konzultacie. Mozes dietatu len pomoct....Mozno ich bude len par a opat sa vratite do starych kolaji.

zuzikak
15. feb 2021

@bluka2 mozem sa spytat preco ste boli zatvoreny s tak malym dietatom ked ste nemali karantenu a nebolo chore ? Do prirody - mimo ludi treba inak dieta nevie, co sa deje a moze byt frustrovane.

luna116
15. feb 2021

Ahoj, ak bol v nemocnici môže ísť o hospitalizmus. Vhodné je podávať magnézium (pr. Kidimag obsahuje Mg a vit.B6), kt. ukľudnia dieťa, podporia správny vývoj mozgu,... Ideálne podávať s vitamínom C. (Vstrebávanie Mg podporujú vit.C a vit.B6). Mlieko a mliečne výrobky, vápnik naopak znižujú vstrebávanie. Rovnako prospešné sú aj omega 3 mastné kyseliny (najlepší pomer v množstve a cene je v. omega 3 select mini od Jamieson) .

mint_blossom
15. feb 2021

Podla konceptu nevychovy dieta agresivitou dava najavo nejaku vnutornu bolest, frustraciu. Vzdy ma dovod na svoje spravanie a reakcie. Bud to moze byt pobytom v nemocnici, alebo odkukal nejaky model spravania od kohokolvek. Skus sa ho po nejakom vystupe ked sa trochu ukludni spytat sko sa citi a co by mu pomohlo. Mozno spolocne najdete riesenie alebo aspon ty sa naucis na to v klude reagovat. Drzim palce a nesetri laskou, velmi ju potrebuje ❤️

bluka2
15. feb 2021

@zuzikak povinna karanténa po príchode zo zahraničia. Jasné, že inak chodíme stále von.

zuzikak
15. feb 2021

@bluka2 tak potom rozumiem.

ciernysokol
16. feb 2021

@25jesss25 😢 do placu mi je z toho, uplne.

maja367
Autor odpoveď zmazal
andy1789
21. feb 2021

Ako píšeš, že ste skúšali všetko aj BITKU. Tam je podľa mna kameň zakopaný.

Strana
z2