icon

Agresivita u detí

danuta1414
31. aug 2015

Ahojte,,maminy, čo robiť, ak chlapec v predškolskom veku bije bez príčiny iné deti? To chce na seba len upozorniť?

dominika6
31. aug 2015

@danuta1414
Vidi to doma alebo je vychovany tak,ze mu to prejde..vzdy je to obraz rodica...

katarinamarkova
31. aug 2015

@danuta1414 nikto sa nebije bez priciny, ani male deti.
- bud mu niekto ublizuje( alebo aspon on si mysli ze mu ublizuje)...alebo
- to niekde videl a jednoducho opakuje
- je agresivny, ma psychicke problemy
- je jednoducho nevychovany
treba najst pricinu, odstranit ju a chlapec nikoho bit nebude
ak si myslite ze pricinou je len snaha o ziskanie pozornosti....tak potom ma clapca ocividne malo pozornosti, lasky

eeffka
31. aug 2015

@danuta1414 no co robit... nevychovne ale ucinne mu vratit naspat a jednu navyse prilozit nech vie do koho nema skakat... samozrejme myslim dieta
a dovodov moze byt 1000 ale to je problem rodicov a ak to oni ignoruju plati horeuvedene.
Starsiu mi takto otlkali kym nevratila a neprilozila. Odvtedy bol klud. Mali sme takého chlapca aj dievca v skolke...
moja mladsia je drobna a ma starsiu sestru takze si musi vydobit niekedy svoje bojom... a obcas v skolke uz ma ruky v bok a zurivy pohlad ked jej robia zle, ale ucitelku som upozornila a zatial sa nebila, ale ako mi povedali na to ze je mala a drobna vzrastom sa presadi v kolektive (neinvazivne)
teraz som si uvedomila ze ked sme nastupili do skolky, kamos tam ma dceru sa ma pytal ci nas XY chlapec nebije, lebo on kazdeho, tak som sa pytala ucitelky, ze 1x skusil, mala sa ubranila a odvtedy jej da pokoj, ostatni su na rane dalej.

zuzkag2
31. aug 2015

@dominika6 ty mas dieta?

zuzkag2
31. aug 2015

@danuta1414 dovodov moze byt niekolko, asi vsak najviac, ze puta na seba pozornost. nehovorim, ze na dieta nema rodic nikdy polozit ruku, ale vo chvili ked bije ine deti ho zbit, tak akurat ho utvrdis v tom, ze bitie je spravne. kedy s tym zacal? nastupuje teraz do 1. rocnika?

crystal333
31. aug 2015

bez priciny to dieta nerobi ako sa to tu pisalo,to je chyba rodicov,proste dietatu treba odmala urcit hranice co moze alebo nemoze,ako sa ma spravat na verejnosti ,voci ostatnym detom a ludom,a nie to riesit, ked je problem...

dominika6
1. sep 2015

@zuzkag2
Mam dve...a?

zuzkag2
1. sep 2015

@dominika6 lebo mas nazor ako keby si deti videla len na obrazkoch. nepausalizuj!!!

dominika6
1. sep 2015

Katarinamarkova to vystihla uplne presne a rozpisala sa viac...a tiez nevidela deti na obrazku...si myslim...

timea7
1. sep 2015

@dominika6 vôbec to nie je vždy obraz rodiča, agresivita dieťaťa môže mať viacero dôvodov. Ako je potom možné, že majú manželia štyri deti a agresívne je len jedno?
@danuta1414 málo informácií na to, aby sa to dalo posúdiť, možno by bolo dobré opísať pár konkrétnych situácií.

dominika6
1. sep 2015

@timea7
Jedine rodic moze dieta bud agresivitu ignorovat alebo ju utlmit...same sa to nenauci

linduska86
1. sep 2015

moj syn robil istu dobu to iste - lebo to raz videl ako do neho zaparal iny chlapec - tak ho kusol do ruky lebo sa inak branit nevedel - takto - agresivita moze mat viac stupnov - a ano moze na seba putat pozornost.-ak mu nieco chyba ;) vobec to s nevychovanostou nema nic spolocne - moze byt hyperaktivne napr. a moze to byt aj geneticka predispozicia , hyperkineticka porucha dietata, socialne problemy v rodine, ak dieta dostava malo pozornosti od rodica pri spol. hrach napr..- z tychto dovodov moze byt agresivne 🙂

linduska86
1. sep 2015

inak skus obmezit akykolvek prisun sladkych napojov a cokolady (sladkosti - akekolvek) 😉

timea7
1. sep 2015

@dominika6 to môže, môže ju ignorovať, alebo tlmiť, ale nesúhlasím s tým, že agresivita je obrazom rodiča. To potom zvádza k vyzdvihovaniu rodičov, aké majú doma úžasne vychované dieťa, pri tom dieťa je od malička pokojné, neplače, nepresadzuje si svoj názor, uspokojí sa s hocičím, jednoducho vyplýva to z jeho povahy, rodič na tom veľkú zásluhu nemá. A rodič dieťaťa študuje, konzultuje s psychológmi, raz sa mu darí viac, razu menej a mal by byť považovaný za zlého? Vôbec som nemyslela rodičov, ktorí sa deťom smejú pri prvých prejavoch agresivity, až tak strašne si ich nevšímajú, začnú až keď ide do tuhého.

zuzkag2
1. sep 2015

@dominika6 nie kazde agresivne dieta je nevychovane, rodicmi nekorigovane, preto pisem nepausalizuj, lebo si sa vyjadrila velmi priamociaro. toto pochopi len ten rodic, ktory doma agresivne dieta ma, a pritom agresiu nikdy doma nevidel, ani v rozpravke, ani v reale. tiez, pokial neskusis, nevies, ze agresivita nezmizne mavnutim carovneho prutika...ze povies dietatu nesmies, a ono prestane.
existuju dva typy deti, tzv. tlmivy typ a tzv. vzrusivy typ. tlmivy ti nikdy nezareaguje agresivne. vzrusivemu staci zrnko frustracie, a vsetku svoju energiu prenesie do telesneho prejavu. a ze je to prave bitie, moze kludne vidiet v kutiku, kde vidi druhu mamicku ako da po riti svojmu "neposlusnemu" dietatu.
tvoje deti boli niekedy agresivne?

dominika6
1. sep 2015

@zuzkag2
Samozrejme ze boli a riesila som to ci trestami alebo raznym dohovorom...urcite som sa nevyhovarala ze ,,proste take su ,ci uz ich tlmim alebo su vzrusive,,ako pises...
netolerujem ziadnu zbytocnu agresiu len preto aby sa chudence v zivote nestratili alebo nevedeli branit
.zdravym sedliackym rozumom som ich naucila robit kompromisi a v kolektive nemaju najmensi problem vyriesit kazdu situaciu...😉

katarinamarkova
1. sep 2015

@dominika6 ano tiez nevidim deti len na obrazku....mam 3
a okrem nich mi rukami preslo dalsich xy deti v roznom veku od miminkovskeho po pubertalny.
@zuzkag2
ani zdaleka neexiustuju dva typi deti tzv tlmive a tzv vzrusive.
tolko kolko je deti na svete, tolko je roznych temperamentov a rozneho stupna kludne a rozneho stupna vzrusive deti.
kazde dieta je ine, ano niektore kludnejsie, ine viac zive, niektore psychicky chore.
ale prave to je hlavna uloha rodica, svoje dieta nech je akekolvek, ucit, vychovavat, smerovat, pomahat mu zvladat a ucit ho zvladat rozne situacie! samozrejme niektore dieta capne ine rychlejsie a pre banalnejsiu pricinu ako ine - ale konecny vysledok ako sa dieta chova je:
- cast povaha a dane vlastnosti dietata
- cast vychova, usmrnovanie, ucenie, vzory...
- cast spolocnost a jej vplyv
dieta moze byt 100% kludasko, ale ked rodicia na neho kaslu a otlkaju ho den co den po nom vrieskaju, tak aj taky kludasko sa moze lahko zmenit na psychopata
dieta moze byt hyperaktivne, vzrusive, popudive, ale spravnou vychovou a spravnym pristupom, vedia rodicia to dieta - ok, nie vzdy na 100%, ale vacsinou az na obcasne vybuchy zlosti nasmerovat tym spravnym smerom a naucit ho spravat sa.

a ano, ak sa dieta bije - t.j. nie raz nechtiac niekomu nieco......ale bije, z toho vychazam, ze to je opakovane...
tak chybu nesu hlavne rodicia.....bud nevychovavaju...alebo si nevsimaju pravu pricinu agresivity, co je tiez ich chyba....alebo vychovavaju....ale mozno nechtiac nespravne - vzhladom k povahe a psychike daneho dietatka.

ariadna1
Odpoveď bola odstránená