icon

Aká je situácia v školách vzhľadom na vek rodičov?

23. jún 2024

Ahoj, aka je teraz situacia v skolach a skolkach z hladiska vekoveho priemeru rodicov? Zvyknu mat deti starsich rodicov problemy?
A myslim teraz, sucastnost. Nie pred 30rokmi.

Strana
z3
mimka1402
24. jún 2024

Z môjho pozorovania mi deti starších rodičov prídu neschopne, nesamostatne, zatiaľ čo mladší rodičia sa venujú viac deťom a vidieť to na nich. Sú viac energicke. Deti starších rodičov mi prídu "spomalene" také bez života. Možno náhoda, ale už viackrát som sa nad tým zarazila.😅

danielahamar
24. jún 2024

@mimka1402 za mňa eee, ja mám doma pravý opak🤣 a to som myslela, že na staré kolená budem mať klud

mimka1402
24. jún 2024

@danielahamar Tak výnimka potvrdzuje pravidlo. 😄 Ja mám žiaľ opačne skúsenosti v školách.😀 Vypichnem konkrétny príklad. Mám jedno dieťa ktoré sa fakt správa úplne ako keby mu bolo 80, správaním, spomalený v rozprávaní, veľmi "ududrany", nič sa mu nechce, ani hrať ani robiť, len sedieť alebo ležať. Neustále mrzutý, už som hľadala diagnózy ale žiaľ to je len asi výchova (?). Ja mám občas pocit, že namiesto 6 ročného dieťaťa mám deduška, ktorý čaká na skon. 🙈 A týchto detí je viacero. Rodičia robia všetko lebo je to ich posledné, alebo "vymodlene", ale deti inak málo samostatné. A rodičia podľa pozorovania sú podobní. Takže darmo často dieťa odzrkadluje rodičove správanie. 😅

danielahamar
25. jún 2024

@mimka1402 prvý dvaja sú presne taký ako píšeš, ale tak sú už dospelí, ale aj ako deti boli veľmi kľudný a žeby ja som bola momentálne hyperaktívne? To sa povedať nedá 😂 ledva žijem, neviem kde ten malý berie toľko energie🥱

maciatkolulu
25. jún 2024

Napíšem ti to takto. Prvé som mala v 20tke a posledné v 36. Kedy si myslíš,že som sa cítila horšie? No ako mladá. A deti to neriesili vôbec. Aj teraz mám kamarátky staršie a môj syn absolútne nerieši. Nikto. Nemám dôvod.

tini27
25. jún 2024

Syn chodí do škôlky, vekovo sme tam tak cca 28-40, myslím… Ja osobne mám pocit, akoby sme my, čochvíľa 30-ci mali deti “naraz” s rodičmi o cca 10 rokov staršími, ale možno je to len zhoda náhod v mojom okolí…
Na druhú stranu, nie každý vyzerá na svoj vek. Minulý týždeň nás na pláži v Chorvátsku sledovala pani z Čiech, (asi nepredpokladala, že jej rozumieme) a svojmu manželovi vykladala “ Podívej jak sou mladí, tí mali první díte snad v 18-ti…” ( Starší syn má 5, dcéra 2, ja 30 a muž 31, takže po tej 18-ke sme už pár rôčkov mali, ale teda áno, vyzeráme mlado… pritom ona bola možno len o 5 rokov staršia ako my)

kristiii
25. jún 2024

@danielahamar nemyslím si, podľa mňa ani nie je taká stará, len tak pôsobí tým ako vyzerá, hlavne na decká..ja by som jej tipla tak 50, ale možno ani nemá. Zas ja keď niekomu poviem, že mám 14r. syna, tak sa ma pýtajú, či som ho mala v 15 🙈.

Strana
z3