icon

Ako by ste reagovali na agresiu v škôlke?

20. jan 2025

Ahojte prosim napiste mi, ako by ste reagovali - v satni skolke pri obliekani buchne spoluziak vase dieta po hlave, v pritomnosti vas ako rodica aj v pritomnosti jeho matky.
Opisem situaciu:
Palko + ocko sa obliekaju
Janko + mama sa obliekaju
Jozko + mama sa obliekaju
Janko sa pyta Jozka, ci sa aj zajtra budu tak paradne hrat ako dnes. Do toho sa Palko opyta, ci sa aj on s nimi moze hrat. Janko povie: "nie lebo ty si hnusny!" A potom pride k nemu a tresne mu po hlave.
Ja som mamou Jozka, ktory sa do toho nezamiesal, ale uvazujem, keby slo o moje dieta, ako by som sa zachovala.

denisa_deniska
20. jan 2025

Nijako, sú tam Jankovi a Palkovi rodičia

gejb
20. jan 2025

@denisa_deniska píše, že ako by sa človek zachoval keby šlo o jeho dieťa.
Skus čítať s porozumenim

gabriela2952
20. jan 2025

Ja by som zasiahla aj keby moje dieťa niekoho udrelo ale aj keby bolo udrete

nynia
20. jan 2025

Ako? Keby tam malo to dieta rodicov tak najma podla ich reakcie ci by aj oni nejak zasiahli alebo nie. Kazdy normalny rodic by sa netvaril, ze jeho dieta nic neurobilo a keby sa tak tvaril tak by som sa snazila to vyjasit s nim.

melanta
20. jan 2025

Reagovala by som na mieste oboch rodičov. Ale reagovala by som aj na tvojom mieste - pretože ak sa moje dieťa hrá s niekým, kto iné dieťa bije po hlave a hovorí mu, že je je hlúpe, tak je to pre mňa veľký otáznik.

zuzitko74
20. jan 2025

Asi by si sa mala v súkromí opýtať toho svojho ,,Jožka", či občas tiež nedostane od ,,Janka" po hlave.

ivik4
20. jan 2025

A ako sa zachoval rodic chalana kt. Udrel po hlave to druhe dieta ?
Reagovala by som ci by si bola rodic toho co udrel ( a dost razne) , ale aj ako rodic dietata kt. Bolo udrete

denisa_deniska
20. jan 2025

@gejb juj, a keď budem čítať s porozumením, večer si na mňa spomenieš a bude sa ti lepšie spať? 🙂
Autorka, len som prebehla poslednú vetu očami - určite by som počkala na reakciu rodiča chlapca, ktorý udrel, a podľa toho zareagovala ja, ak by udrel môj chlapec, riešila by som to hned.

jesenzima
20. jan 2025

Keby šlo o moje dieťa, tak 1.moje deti by nikdy nikoho takto neudreli, za to dám ruku do ohňa. a 2.ak by iné dieťa udrelo moje dieťa, napomeniem ho a potom to už nechám na rodičovi daného dieťaťa. ...

nina004
20. jan 2025

A zareagovali nejako ostatný rodičia?
Keby bol Janko moje dieťa ,tak sa ho opýtam, prečo buchol Paľka a prečo povedal ,že je hnusný. Vysvetlila by som mu situáciu, ako sa Paľko cíti a ako by mal reagovať nabudúce a ,že teraz by sa mal Paľkovi ospravedlniť(neodišiel by bez toho).Možno by som ho skúsila namotivovať na hru v trojici.

Keby bol Paľko môj syn ,tak by som mu vysvetlila ,že nie je hnusný,ale že Janko situáciu nezvládol a zle zareagoval ,že aj to sa občas stáva. Ale reagovala by som aj podľa toho ako sa zachovajú rodičia od Janka. Pokiaľ by sa prišiel ospravedlniť,tak by som ich podporila k odpustenie a k spoločnej hre,pokiaľ nie tak by som Paľkovi vysvetlila ,že Janko ešte nie je pripravený sa mu ospravedlniť. Že mu môže skúsiť vysvetliť ,že mu ublížil a že ho to bolí. Inak moje dieťa vie ,že sa môže brániť pokiaľ to inak nejde.

basulaak
20. jan 2025

Napomeniem, vykarham aj cudzie. Ved som predsa dospela…to iste keby mojho niekto vykarhal ak neuvidim ako niekoho bacne, bola by som tomu rodicovi len vdacna. Easy peasy

candii
20. jan 2025

Keby išlo o moje dieťa, opýtala by som sa ho, prečo ho udrel a či mi sa mu páčilo, keby jeho niekto udrel.
A povedala by som mu že posledný krát ho udrel.

autor
20. jan 2025

@ivik4 Palkov ocko povedal Jankovi, ze co to malo znamenat, ci by sa jemu pacilo, keby ho on teraz buchol, na to zareagovala jankova mama, ze Janko a to co malo byt, to uz nechcem vidiet. Janko jej na to odpovedal ze Ty bud ticho Janka! (Mamu oslovil jej krstnym menom). Na to mu ona povedala, ze nech prestane, lebo ze ide po varechu.

unicornlady
20. jan 2025

No, ak sa ten Janko správa takto k svojej mame, očividne nemá stanovené hranice a daj si pozor, aby sa toto nenaučil tvoj syn od neho. A nabudúce to môže byť tvoj syn, ktorý toho Palka uderí.

candii
20. jan 2025

Janko bude pekný kvietok 🫣

basulaak
20. jan 2025

By som Janka slovne upratala pred jejo mamou ze to jak sa k nej chova, ci sa nehanbi. Grazlik z neho vyrasta

autor
20. jan 2025

@unicornlady @melanta no ja by som bola najradsej, keby sa moj syn vobec s nim nehral, Janko je velmi "temperamentny" , ale co mi ucitelka vravela, tak Janko ho vyhladava a chce sa s nim stale hrat.

unicornlady
20. jan 2025

A nie je tvoj syn submisívnejší? Či preto ten Janko za ním nechodí, lebo potrebuje pri sebe nejakého "poskoka", resp. niekoho, kto drží s ním stranu?

jesenzima
20. jan 2025

@candii to je ešte v pohode, dcéra mala v škôlke spolužiaka, ktorý dokázal ráno pred škôlkou posielať ľudí doslova do pi*e, keď ho oslovil dospelak, či sa nehanbí, povedal mu, drž hubu ty kkt a jeho matka toho pána ešte poslal do riti, že čo sa stará 🤦 ďalšie dve deti má, rovnakí sedlaci su všetci, celá rodina ...
Teraz chodia do rovnakej školy, slovník stále rovnaký, správanie tiež ... Takže musia mať radosť no ...

jana_eyre_2
20. jan 2025

Po vypočutí si rozhovoru v súvislosti aj s jeho mamou by som sa spýtala Jožka, či sa bude on hrať s Palkom lebo to od Janka nebolo vôbec pekne a kamoši sa takto nemajú chovať k spolužiakom..

candii
20. jan 2025

@jesenzima Ježiš 🫣🫣🫣🫣 by som sa hanbila ako pes

jesenzima
20. jan 2025

@candii áno, ale za nich 😀 oni hanbu nemajú veru ...

mizuza
20. jan 2025

Jankova mama mala Jankovi povedať, aby sa správal slušne a ospravedlnil sa Paľkovi. Sú to však deti, Paľko možno nie je obľúbený, alebo robí deťom zle. Každá minca má dve strany, situačne neviem prečo bola Jankova reakcia taká, ale keď v tej situácii mal rodiča, mal by mu rodič dohovoriť. Tiež keď sa mi nejaká kolegyňa nepáči, tak ju netrieskam po hlave. Čisto z výchovného hľadiska. Potom by som sa Janka opýtala po ceste zo škôlky prečo je taký ku Paľkovi a snažila by som sa ho pochopiť alebo mu vysvetliť, že tak sa správať nemôže.

kitycat
20. jan 2025

To skratka nevies, kym nenastane dana situacia

lucia13022023
20. jan 2025

Jasne, že sa malý bije keď to vidi doma. Bitka = si zlý, tak dostaneš.
Možno Palko urobil niečo zlé (zle v detskom svete) a Janko reagoval tak, ako to pozná z domu.

maya_hi
20. jan 2025

Ja s profesionálnou deformáciou (som učitelka 😁) by som zasiahla hneď. Keďže rodičia sú očividne mimo, rozprávala by som priamo s dieťaťom 🤓