icon

Ako dlho môžu deti zostať v škôlke?

27. apr 2024

Odkedy dokedy sú vaše deti v školke, prvostupniari v druzine v skole? Pytam sa hlavne pracujucich rodicov.
Nase su od 7:30 do cca 15:30,15:45, par dni v mesiaci, (cca 6 dni ) od 6:40. S muzom sa pri nich striedame. Chodia tam radi, neplacu. Stretla som sa vsak s nazorom, ze sme krkavči rodicia, lebo ich tam nechavame dlho.
Naozaj sme?

Strana
z4
tetaandulkova
29. apr 2024

Škôlka od 6:30-15:00, akí krkavčí rodičia? A kde by ste deti podľa tých ľudí mali nechať, aby ste tými krkavčími rodičmi neboli? Raz by niekto skúsil mať túto poznámku predo mnou, už by sa viac so mnou baviť nechcel.

tatianaba
29. apr 2024

Maly je v skolke od 7:20 do 15:20. Ja pracujem od 8-15. Muz nepravidelne a vzdy dvanastky. Ak ma niekto z nas volno,rano ideme s malym neskor a popoludni prideme skor. Ale uprimne- je mi to uplne fuk, co si kto mysli. Pracovala som dlhe roky ako ucitelka a nikdy som si nemyslela nic zle o rodicoch,ktory chodili po deti neskor. Kazdy,ako mu vyhovuje.

bambulka712
29. apr 2024

fúúúha.. keď to tu čítam tak sa ja cítim ako krkavčia matka 🙂 Syn bol ráno v škôlke prvý tak 6.35, kvôli nám otvárali škôlku skôr než o 7mej (našťastie tam nebol sám, ďalšie 2 dievčatká tak chodili) a odchádzal o 16.30. V škole ranná družina nebola ale cestou do práce som vyzdvihla pani upratovačku o 6.20 a syn spolu s ňou otváral školu. Samozrejme že pri odchode z ŠKD sme boli posledný, brávali sme občas pani vychovávateľku domov 🙂 🙂 Lenže sme nemali na výber. Robím 7.30-15.30 a mám to tak na 45 minút do práce autom. Ak sú upchaté Košice aj viac. Pracujúci rodič si nie vždy môže vyberať.

pjotrush
29. apr 2024

Naši sú bežne v škôlke/škole o 6:40 ako prví a párkrát sa stane že odchádzajú poobede ako poslední po 16:00h 🤷🏼‍♀️ obaja začíname v práci o 7:00h a končíme o 15:00, ak potom urobíme aj nákup v obchode tak bežne po nich prichádzame o tej 16:00h Asi sme tiež krkavčí rodičia 🤔 Akože čo máme robiť? Skrátený úväzok mi nedali.. Dcéra po skončení škôlky v lete takisto ešte pokračovala v tej letnej prevádzke aj keď sa predtým rozlúčila so škôlkou 🤷🏼‍♀️ To sú zaujímavé poznámky?😅

nekonecna_katastrofa
29. apr 2024

@taja567 Dochádzanie nič? BA + satelity = zápchy v časoch 7 - 9, 15 -17. Konkrétne ja, keď som chcela byť o 17 doma, tak som musela z roboty utekať o 15:30 (v korporáte prac.doba 9h), čiže začínať o 6:30, z domu utekať pred 6. To ani škôlka nie je otvorená. Takže žiadna luxusná pracovná doba a deti celý deň v škôlke.

drahomirrra
29. apr 2024

To normálne budíte deti ráno na 6:30? To kedy vstávajú? Ty kks, to si neviem ani predstaviť.

jamidea
29. apr 2024

Toto je real tema? V ms u nasje najskorsie vyzdvihovanie o 15 30. Nie, ze by sa nedalo aj skor, ale to su vynimky. Neverim, ze ludia tam u vas vyberaju deti pred tretou.

drahomirrra
29. apr 2024

@jamidea U nás sa škôlka otvára 14:45. Úplne bežne aj v škôlkach naokolo.

bellaa3007
29. apr 2024

@jamidea u nás sa chodí od 14:30 a teda väčšina rodicov chodí v Tom čase

autor
29. apr 2024

@drahomirrra budim o 6, 6:40 najneskor su v skolke ked tych par dni sa nevieme s muzom vystriedat. Skolku mame 2 minuty autom od domu.
@jamidea preco by nebola? U nas sa da prist pre deti od 14:45. Po 15:30 je tam uz len par deti. Vacsina vybera deti okolo 15

moravcikovalucia
29. apr 2024

@drahomirrra ja budím o 6 hod, obaja pracujeme od 7 hod. Ináč sa nedá. Nemá s tým dcéra problém, to je o zvyku.

chillibubble
29. apr 2024

@drahomirrra normalne. ja vstavam 5:10-5:20 skoro cely pracovny zivot. mne sa najlepsie robi rano/doobeda. dceru budim o siestej. vdaka tomu ze tak skoro vstavame mozme pomerne skoro ist z prace/skolky.

drahomirrra
29. apr 2024

@moravcikovalucia
@chillibubble Fuha, maly teda zvykne vstavat skoro, ale celu tu rannu torturu by sme nestihli, len kym sa oblecie, tak to trva 😂

moravcikovalucia
29. apr 2024

@drahomirrra tak ja o 6 budím a najneskôr o pol 7 vyrážame z domu. Škôlku máme 3 min autom. Aj cez víkend zvykne vstávať sama okolo 6 hod.

miui
29. apr 2024

@drahomirrra moje vstavaju o siestej...a? Bude mi niekto platit ucty ked ich budem budit o siedmej?

pe_mi
29. apr 2024

Teda aj moje deti vstávajú skoro a nepozastavujem sa nad tým.ci sa im chce alebo nechce.niektore rána su kludnejsie,niektoré sú nervoznejšie.
ale hádam kvôli tomu nebudem hľadať polovičný úväzok.alebo kvôli tomu polovičný,len aby chudence neboli viac ako do 15.00 v škôlke.
Veď sme sa im venovali dlho predlho.teraz máme možnosť sa realizovať a byť bez nich pol dňa,vlastne aj trištvrte .taká som ja sebecka matka.

11bodka11
29. apr 2024

@jamidea u nas je skolka od 7:10 do 16:00 A veru o 16 tam uz nikoho niet. Vacsina rodicov alebo starych rodicov chodi o 15.

11bodka11
29. apr 2024

@drahomirrra tiez si neviem predstavit tam zavcasu budit deti.

zuzuliennka1
29. apr 2024

vstavam 5:15, syna do skolky budim 6:00, 6:10 uz musi byt hore. ked sa inak neda, tak sa neda.

drahomirrra
30. apr 2024

@11bodka11 Ja som vdacna za to, ze si viem manazovat svoj cas sama a dieta beriem zo skolky ako prve.

cipina
30. apr 2024

No a kde ma ta mamicka, ktora Ti to povedala deti cez leto? Mna sa tiez vcera pytali v skolke, ci bude chodit aj v lete (tiez predskolak), tak samozrejme ze bude, obidva mesiace. Pojde s nami na dovolenku na 2 tyzdne a zvysok skolka. Nemam moznost dat ho k starym rodicom. Taktiez nie som milionar, aby som platila 6 x 130€ denny tabor 🤷🏼‍♀️

medeliska
30. apr 2024

@nikpa ❤️krasne si to napisala 😉 každy dodržujeme svoje povinne režimi. Nie všetci maju na učte kopu peňazi, zdedeny majetok alebo nenaročnu pracu z vysokym platom 👍🥰

jamidea
30. apr 2024

@11bodka11 ale to neznamena, ze 15,30 je neskonale neskoro na vyzdvihnutie / v inej ms/

jamidea
30. apr 2024

Ved ok, ale nerozumiem tejto teme. Cize o 15tej pridete, je to ok, 15.30 uz nie? Podla akeho "zakona" to posudzuje a kto? Omg, este aj ja sa do tohoto zapajam. Pekny den.

joannita
30. apr 2024

@taja567 a co to ma spolocne s tymto celym prispevkom, ze niekto zacina "v luxusnom case?
(zacinat o 8.00 pracu je uplne bezny cas)

Strana
z4