Ako dlho nechať deti v škôlke?
Ahojte prosím neviem ako sa rozhodnúť. Deti (3r. 4r.) mi zobrali do škôlky oboch do 12.
Ale dnes mi volala riaditeľka ze zväčšovali škôlku ak chcem môžem ich dat na cely deň.
A ja teraz rozmýšľam ako ich dat už som bola nastavená tak ze budu do 12 a poobede so mnou. Ja budem doma keďže mi ich nemá kto dávať ani brat zo škôlky ale chcem aby boli medzi deťmi.
Chcem sa ešte opýtať čo deti robia v škôlke keď odidu tie o 12 ?
Už len spinkaju a majú olovrant ci ?
Ešte dodám že ani jeden nespavaju poobede už dlho.
Ďakujem za každú odpoveď.
Ak máš možnosť daj na celý deň, po spánku je olovrant a ešte sa hrajú
V škôlke deti spia cca 1,5 hodiny
@anonym_autor poobede ked sa prebudia maju jedu vzdelávaciu aktivítu(ano rodicia a deti to maju v tom ze sa deti hrajú;) ) potom volna aktivia poprípade vonku ;)
Dala by som na cely den, napr. mojej by som len tazko vysvetlovala, preco chodila len doobeda a potom musi na cely den - lebo eventualne by som sa raz dopracovala k tomu, ze by sla na cely den.
U nas sa zovudia, najedia a hraju sa - alebo nacvicuju program na den matiek, vianoce a podobne.
ak by som bola plne doma, deti mi nespavaju moc, brala by som si ich na obed domov a travila s nimi cas ja. uplne im staci byt medzi detimi len doobeda. vyuzila by som tento cas byt s nimi.
@anonym_autor môžeš ale nemusís ich tam nechat, to ze ti riaditeľka volala, nic neznamená. Keby som bola doma, deti by som určite chodila bravat na obed. Hlavne aktivity majú aj tak doobeda. To im bohate stačí aj aby boli medzi deťmi.
@anonym_autor dala by som ich len do 12,00 bez ohľadu na to, či poobede majú nejaké aktovity alebo nie. Pre takéto malé deti je pobyt v škôlke spočiatku veľmi únavným, sú v stálej hladine hluku, musia sa podriadiť pravidlám a kolektívu. Keby som nepracovala, ani HO, tak by som ich nedávala na spánok vôbec, na čo? Poobede by sme si spolu chvíľu oddýchli a užívala by som si ich až do večera.
Ja by som nechala. Naše sú od 7 do pol4, do 4. Super môžem pracovať a mám klud
Ahoj, sestra dala syna len do 12-tej a už celú škôlku ho nepresvedčila, aby ostával dlhšie. Nenašla si ani vhodnú prácu, len rannú brigádu.
Ja som preto svoje deti dala na celý deň (o 15-tej som ich brávala) a hoci 2 mesiace chodili s plačom, zvykli si a posledný rok ma syn prosil, aby som ho nechala hodinku dlhšie.
Moja chodila do 12tej. Nechutilo jej čo im dávali jesť. Brávala som ju po obede a keď sme prišli domov tak sa musela naobedovať. Ona by tam hladovala keby je na celý deň.
Mne to tak aj viac vyhovovalo. Poobede sme už boli spolu a tým že poobede nespala nechodila spať neskoro večer.
@anonym_autor prečo si ich prihlásila len na pol dna? Si doma na neplatenej rodičovskej?
Ja som nechala len do obeda, aj tak poobede nespala.
@anonym_autor ani moja nespavala doma poobede ale v škôlke áno, dokonca aj teraz ako 5rocna
Ved ked budu cely den, tak sa mozes vratit do prace.
Ahoj, sestra dala syna len do 12-tej a už celú škôlku ho nepresvedčila, aby ostával dlhšie. Nenašla si ani vhodnú prácu, len rannú brigádu.
Ja som preto svoje deti dala na celý deň (o 15-tej som ich brávala) a hoci 2 mesiace chodili s plačom, zvykli si a posledný rok ma syn prosil, aby som ho nechala hodinku dlhšie.
@anonym_74087d prečo by ho mala presviedčať? Chodil si len do obeda, lebo som nechodila do práce, teraz už ale do práce pôjdem, tak budeš v škôlke toľko, ako iné deti. Keď budem pracovať aj ja, budeme si môcť kúpiť to a to, pôjdeme tam a tam. To pochopí aj trojročný, len ak si niekto nechá diktovať od dieťaťa....
Ja by som nechavala iba doobedie. Bacily sa najlepsie siria pocas spanku. Ja som starsieho bravala na obed domov, kym som bola doma s mladsim. Mal aj kolektiv a aj rodinu. Cez obed uz nespaval, tak bolo zbytocne, aby tam zostaval a nutili ho lezat. Bezne som ho nechavala 1 den v tyzdni doma a robili sme si iny program. Na cely den zacal chodit, az pocas posledneho roka v skolke, ked som isla do prace.

Daj na celý deň a ak budú mať problém so spánkom zmeníš to na pol dňa.
Deti sa naobedujú, umyjú, idú na záchod, kto odchádza počká na stoličke, ostatní do pyžamka a spať. Po spánku voľná hra, olovrant, pobyt vonku.