icon

Ako funguje právo na škôlku pre 3-ročné deti?

4. mar 2025

Caute
Neviete ako to teraz bude fungovat ked je schvalene pravo prijatia pre vsetky 3 rocne deti od septembra 2025? To asi automaticky sa predlzeny rodicovsky rusi vsak?
A ako budu vyzerat tie "provizorne skolky co nemusia dodrziavat az tak prisne hygienicke normy"? 🫣
Ak ma niekto blizsie info podelte sa pls!

katka533
4. mar 2025

No to by aj mna zaujimalo, kedze v nasom meste je totalne malo miest a vacsinou pobehuju po skolke 4 rocne

belllinka
4. mar 2025

Nie aby ste boli radi, že vám umiestnia dieťa, stále sa vám nepáči 🙂 Veď tá škôlka nebude povinná, kľudne môžete dať dieťa do súkromnej, alebo si ho nechať doma.

nynia
4. mar 2025

Aky suvis ma s tym predlzeny rodicak pokial budu dovody na predlzenie? Pravo nie je synonymum pre povinnost dat dieta do skolky.

autor
4. mar 2025

@belllinka to nie je o tom ze sa mi to nepaci, skor chcem pochopit ten system 😅 lebo vsade su preplnene skolky uz teraz (aspon v mojom meste) a chcela by som vediet ako budu vyzerat tie alternativne miesta, lebo jedine co k tomu napisali je ze nemusia dodrziavat az take prisne hygienicke predpisy a to je vsetko 😅 neviem co si pod tym predstavit
Tak skusam ci niekto vie:
1) konkretny priklad
2) ci sa rusi predlzeny rodicovsky alebo ci ho vyplatia tym co ich nevezme spadova a posunu ich niekomu inemu
Chcem len vediet blizsie info kym sa rozhodnem pre sukromnu/neplateny rodicovsky napriklad 😄

autor
4. mar 2025

@nynia ja som myslela ze to doteraz bolo (aj) tak ze sa vyplatil predlzeny rodicom co ho odmietla spadova skolka 😅 ale mozem sa mylit!

danielahamar
4. mar 2025

Ono to chcú asi zrušiť, tak preto. Ale kde dajú tie deti

deti95060810
4. mar 2025

niečo som počula ale už dávnejšie, že môže ťa odmietnuť spádová mš, ale to nie je na dôvod aby si zostala doma na predlženom rd - dieťa nemusí chodiť len do spádovej - môže kľudne aj do inej mš v ktorej majú volné miesto ....
len si neviem predstaviť voziť dieťa do mš niekde do zapadákova kdesi 20 km za mesto...

danielahamar
4. mar 2025

@deti95060810 momentálne to je dôvod, lebo dostanú mamičky rodičovský 😉