Ako hodnotíte kvalitu predškolského vzdelávania?
Väzení rodičia škôlkarov, ako ste spokojní s kvalitou a výučbou v škôlkach?
Za posledné roky šla podľa mňa veľmi dole. Jedna učiteľka na 25 deti je jednoducho málo.
Do tried všetkých škôlkarov pribudli obrovské interaktívne tabule na celú stenu a deťom od veku 3 r. v škôlke namiesto vychovnovzdelavacich filmov na týchto tabuliach 2mx2m neváhajú učiteľky pustiť paw patrol (vhodná od 6r.) ale bežne aj Mášu a medveďa a šmolkov, lebo si to vraj deti pýtajú (čiže učiteľ nevníma zodpovednosť za výchovu naších detí) a bežnými rozprávkami ich vraj už nezáujmu (aha).
Pán Drucker ste spokojný s výsledkom vašej prace?
Ty si aka nabrusena
@sara07 každý normálny človek hádam vie, že pozerať v škôlke rozprávky nie je prípustné, ak to nie je za nejakým účelom a to Máša a medveď asi nebude. A obhajovať sa tým, že to deti pýtajú. môže upratovačka, nie učiteľka. Napriek tomu, keby sa jednalo o moje dieťa, tak nečakám pol roka na to, čo mi kto napíše v diskusii, ale riešim to okamžite s riaditeľkou.
@anonym_6cc80c odkaže ta že to máš najskôr riešit v triede , 4 sme boli proti, zvyšok to bral ako v pohode lebo chudatka učitelky aj oni si potrebuju vydychnut , časť bola ticho
škôlku sme nemali možnost pre miesta zmenit , tak to tak ostalo
to iste navrhala som zvyšit cenu za obed aby deti nejedli pangasa ale hocijaku inu drahšiu rybu, nie ... neprešlo to
@anonym_autor Neviem, o škôlke v ktorej lokalite píšeš, ale škôlka, do ktorej chodil môj syn, deťom rozprávky nepúšťala. Každý deň mali aj vzdelávacie aktivity, nielen hry a pobyt na čerstvom vzduchu. Robili pracovné listy, učili sa básničky, pesničky a tančeky. Chodili k nim rôzni "umelci" (kúzelník, speváci, bábkoherci a muzikanti), takže sa zároveň učili,ako sa správať na kultúrnych podujatiach. Na jar stavali máj (a porozprávali si o zvykoch s tým spojených), na konci školského roka mávali karneval a maskovaný sprievod mestom plus pred Vianocami zdobili stromček a mali posedenie s oblátkami a detským punčom. A to prosím pekne píšem o škôlke v malom okresnom meste a ešte kovidových časoch. Možno si iba Ty vybrala zlú škôlku a teraz generalizuješ a "kopeš" do všetkých a znevažuješ prácu tých, ktorým na ich práci záleží a robia ju najlepšie, ako vedia. Nadávaš na systém, ja nemám pocit, že je zle nastavený, lebo to by tá naša štátna škôlka musela byť nesystémová, a to rozhodne nie je.
Pises asi na zlej stranke. Pan Drucker tu podla mna nema zalozeny ucet, kedze si mu polozila otazku. Asi ti na nu neodpovie.
Moj nazor, ze tie tabule maju vyuzivat ucitelky na vzdelavanie a nie na pustanie rozpravok. Nie je to chyba ministra, ale skolky.
Este je moznost domaceho vzdelavania, kde dieta nebude trpiet kvoli choremu systemu.
@anonym_6cc80c odkaže ta že to máš najskôr riešit v triede , 4 sme boli proti, zvyšok to bral ako v pohode lebo chudatka učitelky aj oni si potrebuju vydychnut , časť bola ticho
škôlku sme nemali možnost pre miesta zmenit , tak to tak ostalo
to iste navrhala som zvyšit cenu za obed aby deti nejedli pangasa ale hocijaku inu drahšiu rybu, nie ... neprešlo to
@sara07 z takej materskej školy by som dieťa zobrala
Pises asi na zlej stranke. Pan Drucker tu podla mna nema zalozeny ucet, kedze si mu polozila otazku. Asi ti na nu neodpovie.
Moj nazor, ze tie tabule maju vyuzivat ucitelky na vzdelavanie a nie na pustanie rozpravok. Nie je to chyba ministra, ale skolky.
Este je moznost domaceho vzdelavania, kde dieta nebude trpiet kvoli choremu systemu.
@cimage platím dane štátu a pracujem. Máme právo na riadne fungujúce štátne inštitúcie platené z našich daní!!! Robím pre tento štát viac než dosť.
@anonym_6cc80c sklamem ťa, nejde len o našu štátnu škôlku ako si mohla vydedukovať a táto téma tu už bola pred polrokom. Z celého Slovenska vtedy písali rodičia, že deti pozerajú v škôlke rozprávky a zistilo sa to väčšinou náhodou. Už som to riešila no nič sa nezmenilo. Interaktívne tabule v škôlkach je pre mňa ozaj veľký nonsense. Nikoho nechcem rozoštvať, ale platím dane tomuto prehnitému štátu a za starostlivosť o deti si tak všetci platíme a máme reálne očakávania.
@anonym_autor ved ho nechaj doma, a vzdelávaj ho ty sama, a nezabudni vyhodiť TV z domu, aby ho náhodou niekto nezapol.
@anonym_autor a teraz cakame ministra nech pride odpovedat otazku na kona 😂
Traposiny, poloz otazku priamo jemu ked ti daco vadi.
Ak na to nemas gule tak poloz otazku vasim ucitelkam
@amonet reálne to funguje a tabule sú neviem odkedy ale všade vo škôlkach z EU fondov povinne. Stačí unavená, vyhorená staršia učiteľka a deti končia na rozprávkach ale už to robili aj mladšie takže bez hanby. TV v miestnosti kde spia a vraj aj tam ide rozprávačka na spanie. Nádhera.
@anonym_autor odkiaľ mate tieto informácie? Od interného zamestnanca? Lebo to su dost vážne obvinenia
@anonym_autor . toez mam podobnú skúsenosť. Ráno som priviedla dieta do škôlky, rozpravky na pozeranie puatene. Poobede pre dieťa, rozpravky zase pustene. Nejakych par dievcatiek si kreslilo s pani učiteľkou, ostatní pri TV. Škôlku sme zmenili a teda ten rozdiel je neskutočný. Obe škôlky sú štátne. Tu ráno prídeme, niektoré deti maľujú, niektoré skladajú, niektoré sa hrajú s hračkami. Poobede to isté. Toľko básnickiek a pesničiek, čo sa s pani ucitelkami už naučili za 4 mesiace, neskutočne. Sú to pani učiteľky s dlhoročnou praxou ( staršie rocniky ako v prvej škôlke) a veľkou láskou k deťom. Ktoré si prácu nezlahcuju ale deťom sa naozaj venujú. Nemyslím si teda, ze je to systémový problem, je to o vedeni škôlky a konkrétnych ucitelkach.

Ale tie interaktívne tabule nie sú v škôlkách na pozeranie rozprávok (to len nejako výnimočne), ale na rôzné iné cvičenia, ako písala januška 12323. Podľa mňa tam nie je žiaden chorý systém, chodila som so synom do škôlky a netrpel tam, aj keď mal svoje muchy.