Ako nastaviť správny režim pre 4,5-ročné dieťa?
Ahojte mám otázku, moje dieťa má 4,5 roka, v septembri nastupuje prvý krát do škôlky, ale ten režim je strašný, chodí spávať o 23:00 +-, vstáva okolo 9:00+-, nič nechce jest, je dosť rozmaznany lebo som bola benevolentna. Ale za 2 mesiace mu začína škôlka a bojím sa co bude, neviem ako mu nastaviť ten režim ako majú iné detičky, bola to moja chyba, že nemal režim od mala. A neviem si dať teraz rady. Som už zúfalá.
Začala by som ranným budením, tým pádom by mal byť večer skôr unavený. Spí počas dňa?
napis mozno konkretnejsie, co si uz skusala a neslo to, ked pises, ze si uz zufala. ked to viac rozpises, mozno niekto lepsie poradi 🙂
Ahoj, presne toto iste som riesila s dcerou v lete pred nastupom do skolky. Dovtedy sme vstavali standardne o 9:00, potrebovala som to posunut na 7:00. Mne fungovalo to, ze prvy tyzden som nastavila budik na 8:45, druhy tyzden 8:30 atd, az sme sa dostali na 7:00. Tym sa potom posunul cely rezim. Trvalo to 8 tyzdnov, ale bolo to po troske, postupne a super to islo. Mala som aj predtym pokusy posunut rezim, ze napr kazde 3 dni posunut o 30 min, ale toto bolo prilis rychlo a dcera z toho bola unavena a nervozna. Odporucam teda pomaly, konzistentne a nepolavit. Mas 2 mesiace, to pekne stihas, drzim palce🙂
@kristen1999 ja som nastúpila do práce keď mala dcéra 8 mesiacov . A striedali sme sa s mužom pri nej . Vždy mala problém ísť spať večer a chodila tiež dosť neskoro aj okolo 23 . Ráno si zvykla pospať aj dlhšie . Do škôlky nastúpila ako 3,5 ročná a teda nič sa nezmenilo aj keď išla ráno na 6 tu do škôlky večer nechcela ísť spať . Škôlke vraj tiež nespala . Ráno sa celkom dobre budila . Teraz ma 12 a musí ísť spať o 21 aby vôbec ráno o 7 vstala do školy .
@kristen1999 ja by som to nechala na september, vtedy aj tak bude musieť začať skôr vstávať, obedný spánok sa prispôsobí škôlke, a snáď aj ten večerný, nekazte si teraz prázdniny, aj tak bude mať rána ťažké, či začnete teraz alebo v septembri :D môj keď začal chodiť do školky, tak konečne si 2 mesiace pred nástupom zvykol spať do 8:30. od 2. septembra sme vstávali 5:40, teraz, po roku škôlky vstáva sám 5:30 :D keď spí do 6, tak oslavujeme:D takže moja rada užite si prázdniny, režim príde v septembri, pokiaľ teda nepovolíte vy:D
@nikaeli ani nie, nanajvýš v aute zaspí
@kristen1999 pýtala som sa kvôli tomu večernému zaspávaniu.. tak ho začni ráno budiť - aj aby si zvykol na to, že nebude vstávať až keď sa sám prebudí. Začni pomaly, o pol deviatej. Po týždni, dvoch zase posunieš - podľa toho, kedy budete vstávať do škôlky. Moje deti nereňajkovali, väčšinou len vypili čajík, občas si vyžiadala croissant, banán. V škôlke mali desiatu okolo pol 9.