icon

Ako naučiť hyperaktívneho škôlkara samostatne sa obliekať?

mama4444
18. mar 2025

Dobrý deň, prosím vás ako naučíte tvrdo hlave ho pomalého hyperaktívneho chlapca naučiť samostatnosť sa vyzliekať a obliekať a vy ste ho nemuseli 16 krát napomínať a 16 krát prosiť už som skúšala cez všetky možné maniere cez hry cez Počítanie cez súťaže - viem ako sa deti obliekajú ale toto čo robí môj syn je na 45 min. každé ráno a každý večer. pritom sa usmieva smeje a tým že je veľmi hyperaktívny 300 razy odbieha. dakujem za KAZDU RADU

mama4444
autor
18. mar 2025

@mama4444 PS : vie to len je LENIVYYYY

tianna
18. mar 2025

@mama4444 keď to vie tak prečo to tak striktne vyžaduješ? Môj najmladší drobec má tiež 4 a keď niekde ideme takmer vždy mu pomáham. Tiež to vie, ale vidím že má skrátka rád keď mu pomáham 🙂

srbskalizzy
18. mar 2025

45minut? Fuh za tú dobu, mám 4ročné trojicky oblečené,a sme na ceste do škôlky...
Asi ma niektoré zadupú pod zem, ale capni mu po riťke... nehovorím tresknuť iba tak zlahka iba aby spozoroval, že aha čo to bolo, a prísnym hlasom zdôrazni "Xy dosť! Sadnúť a obliekať!", nekrič len daj dôraz na slova...
Mojim, jediné čo tak z pančuškamy pomáham inak im len nachystám veci a obliekajú sa samy, pripadne vyzliekajú.

simdob
18. mar 2025

prisnejsie, doraznejsie a neustupit. natiahni mu budik a kym zazvoni, musi byt obleceny. ak nebude, zober ho von tak, ako bude vychystany. jeden dva razy vyjde von v tricku a ponozkach a nauci sa 😀

jesenzima
18. mar 2025

@mama4444 4 ročné dieťa je stále dieťa. Prečo tak tvrdohlavo nástojíš, aby sa obliekal sám? Môj syn má tiež 4 roky a nemám problém mu s tým pomôcť ... Ja nechápem, ako niektoré matky za každú cenu musia nútiť svoje deti, aby robili veci samé...

jenni_p
Autor odpoveď zmazal
earlgrey
18. mar 2025

Kašlala by som na to...moja má 6, obliecť a vyzliecť sa vie, v škôlke to zvláda super...ráno ju obliekám ja...nebudem čakať hodinu kým sa oblečie a nie som zástancom "vojenského režímu"...veď ti ruky odpadnú, keď ho oblečieš? 🤣

srbskalizzy
18. mar 2025

@jenni_p pozri, 3x upozornim ak nepomoze iba tak nie bolestivo nie štiplavo iba tak capnem-tapnem 🙂 a hej chapem co myslis neberiem to utocne neboj.

jesenzima
18. mar 2025

@earlgrey presne. Moje 7 ročné dieťa tiež niekedy vymýšľa, tak jej natiahnem ponožky, alebo prevlexciem tričko cez hlavu a nebudem sa po...toto z toho, že už ma 7 a má to robiť sama. Stále sú to deti a budú sa vykrúcať pri všelicom 🤷😑😀

mon29
18. mar 2025

4 rocne objimem a nie capem po ritke.. 🙈pri obliekani si pokecame, nieco si oblecie sam nieco mu pomozem, niekedy ked chce sa oblecie sam niekedy ho obliekam celeho.. Cim viac to budes chciet tym viac sa ti bude priecit....

luccija
18. mar 2025

@mama4444 obliekala som ju ja aj, keď nebola hyperaktívna😆načo to siliť a ničiť si nervy hneď rano

januska12323
18. mar 2025

Obleč ho sama a hlavne nedovoľ utekať kadetade.

akvi
18. mar 2025

@mama4444 pripajam sa k radam -oblec ho ty.. Poloz si otazku, preco to tak tvrdohlavo vyzadujes.. Dieta ta zrkadli - ty si tvrdohlava v tom, ze si myslis, ze to ma robit sam. A on tvrdohlavo odmieta.. Zamysli sa... Co je za tym? Preco tak velmi na tom trvas? Je to realna nutnost a potreba, alebo je to len stereotyp - uz je "velky", uz "by to mal robit sam".. Pracuj na sebe, dieta robi presne to, co ma.. 😉

earlgrey
18. mar 2025

@jesenzima Veď do 18tky ich obliekať hádam nebudeme 🤣

bozzie
18. mar 2025

4 rocne dieta je stale len dieta. Pomoz mu, ked ta o to poprosi a hotovo.

katrinka233
19. mar 2025

@mama4444 moj ma za 2 tyzdne 3 roky, tiez sa vie obliect sam, ale nechce sa mu. zacal chodit do sukromnej skolky a tam vyzaduju aby sa deti obliekali same, tak som ho zacala motivovat aj doma, napr rano sa zobudime, ideme zapnut rozpravku, ale zapneme az ked si oblecie vsetko co vie (napr pancuchy vie iba horko tazko).

maxik24
19. mar 2025

@mama4444 ja ti rozumiem. Vychova k samostatnosti ale bohuzial nie je vo vacsine rodin, mamy obliekaju 6 rocne deti, krmia 4rocne, tak isto ich nosia na rukach do skolky, lebo na kocik uz je v 5r velke, v 4r este predsa len ho kocikovali.. A nepride im zvlastne robit z deti neschopne teliatka.

Pises, ze je hyperaktivny. Kedze ma diagnozu, riesis s psychologom, odbornikmi, porad sa s nimi. Ak diagnozu nema, tak nie je na mieste zive neposedne dieta takto oznacovat. My ranajkujeme az ked sa deti oblecu. Od malicka. Tiez odbiehaju, poskakuju, tiez upozornujem. Spytaj sa, kde sa chce prezliekat - v izbe, v kuchyni pri tebe? Ku stolu az obleceny, v pyzamku nie. Nasi miluju sladke ranajky, vona vonaveho lievanca s domacim dzemom ich hybe tak, ze az 🤣 neuznavam motivaciu zapnutim telky a podobne. Ani tak, ako pisem, robenie veci za dieta len pre to, ze mne sa nechce. Cize stojim za tebou, jednoznacne. Ale prosim nie capnutim po zadku, nech akokolvek "nenasilnom".