Ako odnaučiť deti nevhodné slovíčka?
Ako odnaucate slovíčka deti ktoré by nemali používať vek detí 3 a 4 roky. Babka s dedkom ich naučili nové slovko ktoré nechcem aby používali.
Mamka? 🤭
Aké slovíčko? Amen?
Mňa by tiež zaujimalo čo je to za slovíčko, len tak, zo zvedavosti 🙂
Ale inak tak, že pokiaľ to šlo od babky, dedka, tak primárne s nimi si vysvetlit, že si to neželáte a nech také slovo nepoužívajú.
Dieťa by som ignorovala, nijako to nezdôrazňovala, časom ho vypustí. Uvediem príklad, syn občas vedel povedať “Kde je Zuza?” Odpovedala som zakaždým “Zuzka príde večer”.
Aké slovíčko? Amen?
@billy_jean myslela som ,,Ty Brdo" možno to nie je hrozne ale tak mám na to svoj pohľad
no poteš... ja som čakala vulgarizmy :D môj má obdobie "ty kokos" mu len poviem že kokos je orech.. tam sa zasekne a potom končí :D ďalšie čo mal zo školy som mu vysvetlila že doma nepoužívame a nevidím žiadny dôvod aby ich používal. (7r)
@billy_jean myslela som ,,Ty Brdo" možno to nie je hrozne ale tak mám na to svoj pohľad
@veronika19895 och 🙈 cakala som nejaku nadavku...zo skolky mi dcera chodila s inymi vecami
@veronika19895 neviem, či toto starym rodičom nejako vysvetlíš 😀 ale doma by som to teda ignorovala, pripadne v situáciách ponúkala alternatívu “wow” alebo niečo, čo ti vyhovuje 🙂
@veronika19895 neviem, či toto starym rodičom nejako vysvetlíš 😀 ale doma by som to teda ignorovala, pripadne v situáciách ponúkala alternatívu “wow” alebo niečo, čo ti vyhovuje 🙂
@kaca222 doteraz to pred nimi nepoužívali až tento týždeň boli s nimi sami tak ich to naučili
@kaca222 doteraz to pred nimi nepoužívali až tento týždeň boli s nimi sami tak ich to naučili
@veronika19895 ty brďo,musím sa smiať,aké máš problémy....čakala som vulgarizmy
Deti ešte nechodia do školky?
Ja len rozmyslam, co ta cool rodicia hovoria detom ty brdo 🙂. Alebo doma jeden druhemu. Wtf nahodou deti nespominali?
Vymysli lepšie slovo na reakciu kde sa hodí ty brdo ,ktore budes akceptovať ale zároveň sa tvar ,ze sa nema hovoriť take slovo , stačí ked to na deti zahras ,ze je to slovo, ktore sa nemá rozprávať, popritom bude úplne fajn. Slovo ty brdo ignoruj ,to ich prestane baviť. Ak ich budes napominat, budu hovoriť viac a viac.
Tak toto slovicko by som skor ignoroval. Lebo ked si zafixuju, "ze sa take nehovori" a budu starsi a niekto sa ich opyta akoze preco a nebudu to vediet vyavetlit, budu za divnych...
Môj 2,5 ročný hovorí ty kokos a znie to ako s T na konci 😁
Ja len rozmyslam, co ta cool rodicia hovoria detom ty brdo 🙂. Alebo doma jeden druhemu. Wtf nahodou deti nespominali?
@billy_jean keď sme prišli pre nich tak zrazu ty Brdo aj na druhý deň
Moja používa iné slovíčka 😄😄😄...ale snažím sa to prepocut, neupozornujem ju a je uz dlhšiu dobu kľud
Nereagovať na to radšej. Čím viac budeš reagovať tym viac ich to bude lákať. Akože teraz nie ze by som deti tlkla , bože chran to nie ale raz sa u nas zastavil jeden chlapov kolega a samozrejme padali vulgárne slová medzi nimi aj ku...a . A ešte v ten deň najmladšia ze ku..a ako som to počula mne uletené tak ruka šikovno a jemne som jej dala facku ta v šoku hotová a viac nezopakovala . Ale ináč to slovo ty brdo hovorila tiež ale nevšimla som si ju a prestala alebo použivala wtf u toho som sa ozvala že to sa nesmie, odkiaľ to ma atď a vtedy to u nej bolo dlho že to používala tak som prestala upozorňovať a prestala aj ona
Ignorovať, ináč si ho viac budú všímať.
Neskoro 😂

Vysvetlit, ze sa to nepatri (aj babke s dedom) a nevsimat si ked ho pouzije, casom to prestane byt zaujimave.