icon

Ako ovplyvní odložený nástup do škôlky štátne dotácie?

kat_y
1. sep 2025

Ahojte, dcéru potrebujeme dať od škôlky až od októbra, nebudem rozoberať dôvody. V škôlke nám však povedali, že ak nenastúpi do 15. Septembra tak obec nedostane dotáciu za nu na celý rok. V septembri nastúpiť nemôže, oficiálne prijatie môže mať až v októbri. Neviete ako je to reálne s financovaním tej škôlky zo štátu a o akú sumu sa asi bude jednať? Potrebujem vedieť ako veľmi budú na nás na obci zazerať.

domka222
1. sep 2025

Ako budú na nás v obci zazerať?😀 však ak je pre teba škôlka dôležitá, tak prečo si nezaplatila normálne september a dcéra by teda chodila až od októbra po dohode s riaditeľkou. A škôlka by normálne dostala aj dotáciu.

anonym_42cf5c
1. sep 2025

A to mozu ju prijat az v oktobri?

pininka1
1. sep 2025

Áno majú pravdu, všetko je viazané na ten 15.september. Nedá sa dohodnúť? Ze papierovo nastúpi v septembri a reálne až v októbri? Nás sa tiež dnes šéfka pýtala kto nastúpi do toho 15teho a kto nie.

pe_mi
1. sep 2025

@kat_y myslím,že úplne len tak papierovo sa nedá.
Niečo sa mi marí,že stačí 4 dní odchodiť do toho 15.sept
Zobrala by si to riaditeľka/riaditeľ na zodpovednosť?
Popytaj sa a napíš sem,celkom som zvedavá

mamina7070
1. sep 2025

@kat_y normativ na dieta je do vysky 5000€ na skolsky rok plus samozrejme zavisi od poctu deti lokality (teplotne pasmo) plus naklady na prevadzku mzdove naklady atd to sa tiez odvija od poctu deti

predpokladam ze ide o cerpanie materskej u muza ned asa proste vyberat si len ceresnicky zo vsetkeho

naklady na taketo dieta (na mzdu uciteliek atd ) musi znasat obec a potom zvysovat poplatky vsetkym