Ako podať prihlášku do viacerých škôlok?
Dobry den. Chcem sa opytat ohladom skolky. Ako je to prosim s prihlaskami? Je mozne podat prihasku do viacerych skolok? Lebo ak podam prihlasku do jednej skolky, pride mi vyjadrenie ze malu nezoberu, tak sa potom co stane? Dakujem za odpoved. Vobec neviem ako to funguje.
@sandricka11 mozes dat do viacerych škôlok, a aj keby ti nevzali mozes podať odvolanie, ak ti nevezmu aj tak, mas narok na predlzený rodičak
To uz sa posiela?
@zuzanaete a ked mi dieta dovrsi tri roky v marci (2026), kedy je potrebne poslat prihlasku? Tento rok v maji aby mi ju zobrali v skolskom roku 2025/2026?
@sandricka11 pokial viem, tak si ziadost posielas v tom roku, v ktorom dieťa dovrsi 3 roky. Cize ak ma v marci 2026, ziadost si mozes poslat az v maji 2026, aby ti ho prijali od septembra.
@lubkovaandrejka ale niekedy beru aj 2,5 rocne deti (teda neviem c ito je pravda) lebo ked dovrsi v marci 3 roky to znamena ze od marca do septembra nebudem mat rodicak tym padom , co je dlha doba byt bez penazi.
@sandricka11 ja som si to zistovala tu v BA - Ruzinov. Inde tak deti beru, ( mimo BA, napriklad TT), ale tu fakt nie. A komu zobrali dieta pocas roka, tak to bolo len po znamosti
..
@sandricka11 ja to mam tiez tak, mala ma 3 roky v aprili. Bud do sukromnej skolky a ja do prace alebo dovolenka a neplatene volno.
@sandricka11 prihlášku/prihlášky môžeš skúsiť podať už teraz pri najbližšom zápise, býva uverejnený na stránke škôlky aj mestskej časti a býva tuším v máji. Predpoklad prijatia je ale veľmi malý, hlavne v BA, ešte stále je tu vraj problém do škôlky dostať aj tie deti, čo už tri roky mali. Potom sa môžeš skúsiť ísť opýtať priamo do škôlok, keď sa budú blížiť tretie narodeniny. Niekedy sa im v priebehu školského roku miesto uvoľní.
@sandricka11 záleží od škôlky mi žijeme na Liptove a tu na dedine majú kapacitu 55deti stim že sme Spádová škôlka ešte pre ďalšie 2/3obce bez tej našej .prvotne miesta majú deti čo do 31.8dovrsia 5rokov prípadne deti z odkladom a nešli no školy ale pokračujú v škôlke . následne deti čo majú 4roky a tie miesta čo ostanú dostanú deti rodičov čo majú tri roky a už obaja pracujú a následne ostane 3rocnr nekedy ostane miesto aj pre 2,5rocne len tie sa vo výkaze píšu kvázi za dve deti lebo sú mladšie viem že unas do tej najmenšej mohli zobrať iba 16deti ktoré majú 3roky ak je tam dieťa čo má 2,5tak môžu iba 15.
Dcérka má v triede 13deti ale spĺňajú kapacitu škôlky a ďalšíe do tej triedy prijať nemôžu keďže sú tam 3deti čo majú len 2,5roka
Si z Bratislavy, čiže prvý krok, ist osobne obehat skolky, či sa im v marci neuvoľní miesto. Niekedy motyka vystreli (deti sa odstahuju a pod). Ak nie, podavas v štandardnom termíne prihlasky. Riaditelky sa spolu stretnú, triedia si duplicity a ak tá niekam zoberú, tak do spádovej skolky. Ak ti príde rozhodnutie, nedakujes zan, ale doložíš, čo je potrebne, pripadne sa odvolas, ak dieťa niekam nezobrali. Ale treba cakat, kým sa nevyjadrí spadova skolka, lebo tam ho zoberú zrejme najskôr, tak aby si nedavala zbytočne odvolania
@sandricka11 my sme z malého mesta a malý bude mať až v marci tri roky a zobrali ho teraz od septembra. Všetky deti z jeho triedy sú také menšie, najstaršie je januárové. Takže asi záleží od mesta/dediny, kapacity.
Nám pri podávaní prihlášky (BA Petržalka) povedali, že je lepšie podať len na jedno miesto - spádové, resp.ze je väčšia šanca, že tam dieťa vezmú. Neviem ale či je to tak v každej škôlke

Ano prihlášky môžeš dať do viacerých škôlok a potom si vybrať ...