Ako pomôcť autistovi prekonať strach zo škôlky?
Ahojte, prosím syn mi začal chodiť od septembra do škôlky všetko išlo bez problémov chodil rad. Syn je autista. Ale teraz pomaly 2 týždne ide z plačom do škôlky. Hovorí ze je tam bobo. Keď prídeme do škôlky tak v škôlke už ide bez problémov z učiteľkov. Ale po ceste vôbec nechce ísť plače mi nechce ísť ani na ruky, lebo vie ze ho do tej škôlky odnesiem. Snažím sa mu vysvetliť ze bobo tam nieje ale je to ťažšie keďže je autista a ani nerozpráva veľmi. Ako mu to. prosím vysvetliť alebo ako reagovať na to? ďakujem
Skôr si myslím, že sa udialo niečo po ceste, keďže píšeš, že problémom je presun. Ak je v škôlke s pani učiteľkou spokojný, hľadala by som chybu inde. Skús mu urobiť tzv.sociálny príbeh s reálnymi fotkami ako idete z domu do škôlky. Chodíte vždy tou istou cestou? rovnakým spôsobom?
Skôr si myslím, že sa udialo niečo po ceste, keďže píšeš, že problémom je presun. Ak je v škôlke s pani učiteľkou spokojný, hľadala by som chybu inde. Skús mu urobiť tzv.sociálny príbeh s reálnymi fotkami ako idete z domu do škôlky. Chodíte vždy tou istou cestou? rovnakým spôsobom?
@anonym_d7e999 áno
@anonym_autor hm, len vysvetľovať , presviedčať, stále to isté opakovať, ubezpečovať. Je to ťažké a to je len začiatok. Psychológ, psychiater ste neskúšali? Na liečbu je ešte malý ?
Skús zistiť, čo je to bobo. Keď tvrdí, že to tam je, tak je. Pýtaj sa cestou, či je to to alebo to, ukáž mu fotky triedy, detí, učiteľky a pýtaj sa, kde je, čo to bobo robí a pod. Neviem, na akej úrovni komunikuje a odpovedá. Ale nepotláčaj jeho pocity, skús im porozumieť. Či sa niečoho bojí, nepáči sa mu alebo čo sa deje.

nevysvetlíš.
niečo sa mu v mš nepozdalo a bude to trvať dlho - predlho.
skús fac. skupina PAS ,alebo autisti.
tam ti poradia.