Ako pomôcť dcére nájsť kamarátov?
Ahojte, malá má rok a pol. Chodievame v okolí na ihriská, striedame ich ale nikdy nikde nie sú deti v jej veku. A väčší ju ignorujú samozrejme. Doženie sociálizaciu v škôlke? Furt nad tým rozmýšľam a trápi ma, že sa stále hrá sama. Že nebude vedieť interagovať s deťmi 😞
@luciaruz mňa to tiež trápilo. Syn má dva roky a dala som ho na 2krat do týždňa na tri hodinky k opatrovateľke ktorá má viac detí a je veľký šťastný a stále sa teší k deťom 🙂 u nás tiež nie sú väčšinou deti vonku 🤷
Ale netrápili by som sa že sa nebude vedieť hrať a deťmi to to prichádza neskorším vekom nie úplne stretavanim sa. Keď pôjde do školy tak sa bude hrať a keď nebude bude to závisieť od povahy.
@mullerova46 ona je strašne spoločenská, má rada ľudí. Aj preto ma to mrzí. Ale pevne verím, že teda v škôlke nebude mat problém.
V takom veku sa aj tak deti hrajú len vedľa seba a nie spolu.
Este je malicka, moj sa začal normalne hrat s deťmi no normalne, naháňať po ihrisku a somariny robit jak mal 3 roky 😆
Diki baby, ste mi pomohli byt v klude 👍🏼
@luciaruz tak prihlasit ju na nejake tie detske cvicenia a podobne 🙂
Ešte je malá aby sa hrala s deťmi, prihlás ju na nejaký detský krúžok keď chceš. Ale v škôlke úplne stačí.
ja by som skusila detske centra. my nemame taky problem, lebo v okoli mame kopec deti v podobnom veku. niektore sme spoznali na plavani napriklad.
Upokojim ťa, syn mal okolo seba rovesníkov, poznali sme sa aj mamičky, medzi deťmi bol vekový rozdiel do 2m, stretávali sme sa každý deň na ihrisku a každé jedno dieťa sa hralo samé (bolo ich tam vždy 6-10ks), nanajvýš tak prišli do konfliktu, keď chceli viacerí jednu hračku 😅. 1.5r dieťa nemá ešte potrebu skupinovej hry
Začať chodiť na detské cvičenia, plávania, herničky ....
Ved je este malinka 🙂 Som si ista, ze s nastupom do skolky to pride aj samo, to by som sa vobec nebala. 🙂
Diki baby, ste mi pomohli byt v klude 👍🏼
@luciaruz kľud. Nám v škôlke v prvej triede vysvetlili učiteľky, že v tomto veku je úplne bežné, že dieťa sa hrá samostatne a ešte nevyhľadáva kontakt s rovesníkmi.
V tom veku - do materskych centier a spoznavat matky s detmi v podobnom veku. Babyplavanie, babycitanie a vsetko co je baby sa snazit zapajat. Asi len tak na ihrisku je dost tazko sa zoznamit
PRETO TU FURT MENIA NAZOV TÉMY 😡
Akoze ja som nenapisala, ze jej hladam kamarátov. Maximalne ma vytaca, ako tu menia nazvy tém 🤬
@luciaruz . Deti v jeho veku sa nehrajú spolu, ale vedľa seba. Môžeš s ním chodiť napr na plávanie pre deti, časom možno spoznáš mamičky s deťmi podobného veku. Nič sa nestane, keby aj nie, ak nebude 24/7 len s tebou, bude to v poriadku
@luciaruz . Deti v jeho veku sa nehrajú spolu, ale vedľa seba. Môžeš s ním chodiť napr na plávanie pre deti, časom možno spoznáš mamičky s deťmi podobného veku. Nič sa nestane, keby aj nie, ak nebude 24/7 len s tebou, bude to v poriadku
@anonym_6f3f83 dakujem pekne za správu 👍🏼
@luciaruz ťa chápem...kde sme bývali predtým neboli žiadne deti na okolí na 4 ihriskách nikto...malá sa tešila aj k doktorovi kvôli deťom...sme sa presťahovali, máme zdielaný dvor...5 detí do 5r ...no a stále sa veľmi teší keď vidí susedov, poobjíma ich a to je všetko 😁...a ide si svoje...teraz má 3.5 a už už by sa aj zapojila do hry, len tie staršie nemajú trpezlivosť s ňou...chodí do vekovo zmiešanej škôlky a presne má rada spoločnosť, ale hrá sa sama, ma to trápilo, keď som po ňu prišla sa hrala za stolom sama a 3 deti spolu nejakú hru...tak som sa spýtala a vychovávateľka, že to je normálne, že dôležité je že sa deťom nevyhýba...

@luciaruz mňa to tiež trápilo. Syn má dva roky a dala som ho na 2krat do týždňa na tri hodinky k opatrovateľke ktorá má viac detí a je veľký šťastný a stále sa teší k deťom 🙂 u nás tiež nie sú väčšinou deti vonku 🤷
Ale netrápili by som sa že sa nebude vedieť hrať a deťmi to to prichádza neskorším vekom nie úplne stretavanim sa. Keď pôjde do školy tak sa bude hrať a keď nebude bude to závisieť od povahy.