icon

Ako pomôcť dcére nájsť kamarátov?

luciaruz
8. okt 2025

Ahojte, malá má rok a pol. Chodievame v okolí na ihriská, striedame ich ale nikdy nikde nie sú deti v jej veku. A väčší ju ignorujú samozrejme. Doženie sociálizaciu v škôlke? Furt nad tým rozmýšľam a trápi ma, že sa stále hrá sama. Že nebude vedieť interagovať s deťmi 😞

mullerova46
8. okt 2025

@luciaruz mňa to tiež trápilo. Syn má dva roky a dala som ho na 2krat do týždňa na tri hodinky k opatrovateľke ktorá má viac detí a je veľký šťastný a stále sa teší k deťom 🙂 u nás tiež nie sú väčšinou deti vonku 🤷
Ale netrápili by som sa že sa nebude vedieť hrať a deťmi to to prichádza neskorším vekom nie úplne stretavanim sa. Keď pôjde do školy tak sa bude hrať a keď nebude bude to závisieť od povahy.

luciaruz
autor
8. okt 2025
@mullerova46

@luciaruz mňa to tiež trápilo. Syn má dva roky a dala som ho na 2krat do týždňa na tri hodinky k opatrovateľke ktorá má viac detí a je veľký šťastný a stále sa teší k deťom 🙂 u nás tiež nie sú väčšinou deti vonku 🤷
Ale netrápili by som sa že sa nebude vedieť hrať a deťmi to to prichádza neskorším vekom nie úplne stretavanim sa. Keď pôjde do školy tak sa bude hrať a keď nebude bude to závisieť od povahy.

@mullerova46 ona je strašne spoločenská, má rada ľudí. Aj preto ma to mrzí. Ale pevne verím, že teda v škôlke nebude mat problém.

domka222
8. okt 2025

V takom veku sa aj tak deti hrajú len vedľa seba a nie spolu.

ariannazara
8. okt 2025

Este je malicka, moj sa začal normalne hrat s deťmi no normalne, naháňať po ihrisku a somariny robit jak mal 3 roky 😆

luciaruz
autor
8. okt 2025

Diki baby, ste mi pomohli byt v klude 👍🏼

michaelam2
8. okt 2025

@luciaruz tak prihlasit ju na nejake tie detske cvicenia a podobne 🙂

januska12323
8. okt 2025

Ešte je malá aby sa hrala s deťmi, prihlás ju na nejaký detský krúžok keď chceš. Ale v škôlke úplne stačí.

beatta7
8. okt 2025

ja by som skusila detske centra. my nemame taky problem, lebo v okoli mame kopec deti v podobnom veku. niektore sme spoznali na plavani napriklad.

anonym_e723c8
8. okt 2025

Upokojim ťa, syn mal okolo seba rovesníkov, poznali sme sa aj mamičky, medzi deťmi bol vekový rozdiel do 2m, stretávali sme sa každý deň na ihrisku a každé jedno dieťa sa hralo samé (bolo ich tam vždy 6-10ks), nanajvýš tak prišli do konfliktu, keď chceli viacerí jednu hračku 😅. 1.5r dieťa nemá ešte potrebu skupinovej hry

zuzubb007
8. okt 2025

Začať chodiť na detské cvičenia, plávania, herničky ....

xeonela
8. okt 2025

Ved je este malinka 🙂 Som si ista, ze s nastupom do skolky to pride aj samo, to by som sa vobec nebala. 🙂

anonym_77917e
8. okt 2025
@luciaruz

Diki baby, ste mi pomohli byt v klude 👍🏼

@luciaruz kľud. Nám v škôlke v prvej triede vysvetlili učiteľky, že v tomto veku je úplne bežné, že dieťa sa hrá samostatne a ešte nevyhľadáva kontakt s rovesníkmi.

prasiatko30
8. okt 2025

V tom veku - do materskych centier a spoznavat matky s detmi v podobnom veku. Babyplavanie, babycitanie a vsetko co je baby sa snazit zapajat. Asi len tak na ihrisku je dost tazko sa zoznamit

beronsche
8. okt 2025

@luciaruz to vážne riešis toto pri 1,5r dieťati?
Ak ju nedržis zavretu doma, bez kontaktu s ľuďmi, čo nedržis, nič z hľadiska socializácie nezmeska..

luciaruz
autor
8. okt 2025

PRETO TU FURT MENIA NAZOV TÉMY 😡

luciaruz
autor
8. okt 2025
@beronsche

@luciaruz to vážne riešis toto pri 1,5r dieťati?
Ak ju nedržis zavretu doma, bez kontaktu s ľuďmi, čo nedržis, nič z hľadiska socializácie nezmeska..

@beronsche to vazne toto riesim si predstav😲

luciaruz
autor
8. okt 2025
@anonym_77917e

@luciaruz kľud. Nám v škôlke v prvej triede vysvetlili učiteľky, že v tomto veku je úplne bežné, že dieťa sa hrá samostatne a ešte nevyhľadáva kontakt s rovesníkmi.

@anonym_77917e ďakujem za info!

luciaruz
autor
8. okt 2025

Akoze ja som nenapisala, ze jej hladam kamarátov. Maximalne ma vytaca, ako tu menia nazvy tém 🤬

anonym_6f3f83
8. okt 2025

@luciaruz . Deti v jeho veku sa nehrajú spolu, ale vedľa seba. Môžeš s ním chodiť napr na plávanie pre deti, časom možno spoznáš mamičky s deťmi podobného veku. Nič sa nestane, keby aj nie, ak nebude 24/7 len s tebou, bude to v poriadku

luciaruz
autor
8. okt 2025
@anonym_6f3f83

@luciaruz . Deti v jeho veku sa nehrajú spolu, ale vedľa seba. Môžeš s ním chodiť napr na plávanie pre deti, časom možno spoznáš mamičky s deťmi podobného veku. Nič sa nestane, keby aj nie, ak nebude 24/7 len s tebou, bude to v poriadku

@anonym_6f3f83 dakujem pekne za správu 👍🏼

fion22
9. okt 2025

@luciaruz ťa chápem...kde sme bývali predtým neboli žiadne deti na okolí na 4 ihriskách nikto...malá sa tešila aj k doktorovi kvôli deťom...sme sa presťahovali, máme zdielaný dvor...5 detí do 5r ...no a stále sa veľmi teší keď vidí susedov, poobjíma ich a to je všetko 😁...a ide si svoje...teraz má 3.5 a už už by sa aj zapojila do hry, len tie staršie nemajú trpezlivosť s ňou...chodí do vekovo zmiešanej škôlky a presne má rada spoločnosť, ale hrá sa sama, ma to trápilo, keď som po ňu prišla sa hrala za stolom sama a 3 deti spolu nejakú hru...tak som sa spýtala a vychovávateľka, že to je normálne, že dôležité je že sa deťom nevyhýba...