icon

Ako pomôcť deťom pri adaptácii v škôlke?

dovidopp
4. sep 2025

Ahojte mamičky syn mi chodí do škôlky od pondelka no každe ráno strašne plače za mnou a nechce sa odlucit ja to znasám veľmi zle samozrejme nedám do najavo celý deň nášho myslím je tam do pol 3 aj spinká tam nikdy sme od seba neboli takto sme na seba veľmi naviazaný doma sa veľa mojkame obimame veľa mu vysvetľujem ale zaujíma ma ako dlho takto plakali váse deti ďakujem

iivancova
4. sep 2025

Dôležité je čo sa deje, keď odídeš. Preplače celý deň? Ak nie, nestresuj, lúčenie môže byť pre neho ťažké aj ďalšie mesiace.

mariska1989
4. sep 2025

Plače len keď ráno odovzdávaš? Popripade este do 5 min potom ? Ak cez den je ok neriešim a hlavne čim skôr rano odovzdať, nemojkať sa a môže to trvať týždeň/ dva ale aj mesiac poprípade aj cely rok . No hlavne mu nehovoriť ako ti moc chýbal atď. Ráno do škôlky sa baviť o hoci čom, akého tam má kamaráta, ake su tam hračky a to na čo bude reagovať nadšené to rozoberať.

ariannazara
5. sep 2025

2 roky kazde rano na 3 rok sa to zlomilo..ale hned po tom co som odišla vysmiaty

zuzkaa1991
5. sep 2025

@dovidopp ak je cez den ok (adaptácia 3m to.si zvyka po 3m by som riesila)....rýchle odlucenie rychlo prezut prezliecť a utekať je.to.tazke ale.aj najlepšie tak som robila ak som náhodou dlhsie kecala.s.ucitelkou uz bolo zle

Mne robila cirkusy dcera do 6r kazde rano 😇

ravehami
5. sep 2025

Na zaciatku by som to skusila prekusnut..ak by to trvalo dlhsie viac by som sa zaujimala o pricinu..mne deti vzdy zacali plakat az tak po mesiaci, jedna len rano lebo bola smutna ale hned jak sme odisli bolo dobre ale u druhej bola pricina inde a riesilo sa 🙂

dovidopp
autor
5. sep 2025

Ďakujem vám syn plače vždy ráno cestou a keď už odchádzam no po 10 min sa upokojí a je dobré ešte si kus poplace už keď ide spinkať ale potom je už dobre

iivancova
5. sep 2025

Tak nemaj obavy, je to normálne 🙂

dory11
5. sep 2025

@dovidopp hlavne sa neriadi radou nemojakat sa viem že mojej by to len viac uškodilo keby ju nepomojkam v šatni ty musí vedieť čo vyhovuje tvojmu synovu rýchle rozličné alebo pomalé z nejakých rituál rovnaké kroky každý deň unas toto zabra už Rok .
A na ozaj zažili plače iná ráno alebo celi čas

mariska1989
6. sep 2025
@dory11

@dovidopp hlavne sa neriadi radou nemojakat sa viem že mojej by to len viac uškodilo keby ju nepomojkam v šatni ty musí vedieť čo vyhovuje tvojmu synovu rýchle rozličné alebo pomalé z nejakých rituál rovnaké kroky každý deň unas toto zabra už Rok .
A na ozaj zažili plače iná ráno alebo celi čas

@dory11 nemojkať sa ma svoj vyznam ked v šatni sa bude rodič este 5/10 minut môjkať ,hovoriť lubim ťa , budeš mi chybať ,pusinkovať tak cely proces adaptácie to len uškodi. Mojkanie , vykecavania si treba nechať na doma . ( vlastná skúsenosť) mojkanie len uškodilo.

mondolina
6. sep 2025

nech ho berie do škôlky otec.