Ako pomôcť dieťaťu adaptovať sa v škôlke?
Ahojte
Mamičky mali ste niektorá problém s dieťaťom v škôlke? Moja je predskolacka. Od septembra bol problém. Nevedela a zadaptovat do kolektívu. Neustále plakala v škôlke aj aj ráno pri príchode. Museli sme ju nasilu nosiť do triedy. Trvalo to 3 mesiace dokonca ani nejedla. Teraz je to už lepšie. V škôlke sa normálne napapa aj sa hrá s deťmi. Je šikovná,dokáže sa rýchlo učiť ale keď ju učiteľka skúša,tak sa zatne a nepovie ani slovo. Máme to tak aj pri domácich úlohách... Už neviem ako s ňou pohnúť mám strach,že bude mať problém v škole. Teraz dostala domácu úlohu, naučiť sa báseň. No tak isto nespolupracuje. Už som z nej zúfalá.
@alex1999 možno ste ju doma posluchali a robili všetko čo ona chcela. A teraz sa ocitla v ozajstnej realite, kde musí ona poslúchať. Načo nebola asi zvyknutá.
Moja nie je ani predskolacka ešte a už pozná písmena a učia sa básnicky, o vesmíre, pozná planéty, vie kto je Kopernik, o prírode, pozná vtaciky, matematické úlohy…a to sa učia v škôlke….je to normálna škôlka, ktorá ide podľa štátneho programu. A áno predskolaci majú aj úlohy.
Vaša dcera nie je adaptovaná. Skúste ísť na vyšetrenie a dať odklad.

Tie "domáce úlohy"sú tu podané,akoby dieťa malo denne písať diktáty a počítať rovnice 🙈.Syn mal minule ako "domácu úlohu"doniest obľúbenu hračku, skrátka je to niečo,čo je z domu a čo má urobiť doma.
Tu dievča Dostalo jednoduchu úlohu, naučiť sa básničku. To,že učiteľka"ju skusa"kľudne môže byť tak,že proste ju vyzve,aby to zarecitovala. V predškolsej triede už to je príprava na samotnú školu,nie o tom,že "jej sa nechce,tak nech nerobi,čo ju zbijem palicou "? No nie,biť nemusí,ale aspoň dieťaťu vysvetliť,že sú skrátka veci,ktoré bude musiet robiť,aj keď sa jej nechce. Aj ja to je dobré niečo také.