Ako pomôcť trojročnému dieťaťu zbaviť sa cumlíka?
Mamičky prosím o pomôcť moj syncek ma 3 roky nastúpil do škôlky samozrejme že v škôlke plače ale to neriešim tam si zvykne , pani učiteľka vraví že je dobrý len musí pochopiť že rodičia pre ného prídu. Ale mame veľký problém škôlka neakceptuje dudel ( ani na spanie ) a povedali že pokiaľ ma dudel ných chodí len do obeda až kym neprestane dudlovat
Potrebujem rádu ktorá fakt mne pomôže aby ten dudel z dňa na deň zmizol viem ze nieje to moc dobré ale nemám na vyber keďže aj ja aj manžel robíme a deta nemáme komu nechať
Ďakujem za každú radu
@martul ale ja som sa nepytala na to ci je to moja chýba ci niekoho , nepoznáte moju situáciu, ja som len pytala radu, preco ľudia majú takú tendenciu ukazovať na niekoho chyby
@martina202223 chces radu?!jediná aka je ho mu ho už viac nedať. Môj syn bol maniak na dudlle, v každej ruke jeden a jeden aj v ústach. Keď mal 2 roky hodil ho z okna akože vtacikovi a viac sme mu dudel nedali. 2 ročný to pochopil, poplakal chvíľu a basta. To ste mali riešiť už dávno, ono je pohodlné vraziť dudel do úst a mať pokoj, len ten dudel škodí a 3 ročnému veľmi + čím staršie, tým horšie sa ho zbaviť. A zahraničie? Áno bežne tam vidím chodiť s dudlom aj 5 ročné deti, je to choré a za mňa nenormálne, doba rodičov, čo nič neriešia a čakajú kým dieťa "dozrie"
Joj, no tvoje dieta to bude mat teraz velmi tazke. Najprv skolka, kde place za mamou a jedine ukludnovatko bol cumel a aj o ten pride…neda sa to nejako postupne poriesit?
No ako sa ho zbavit, nedat a vydrzat par dni. Ale tak je to uz na vas, ty vidis ako dieta trpi. Pri mojich oboch to slo nastastie v pohode, prve dva tyzdne trvalo dlhsie kym zaspali ale potom to uz slo ako s dudlom. Drzim palce
A zahranicie,, no v zahranici su zvyknuti aj babatka posadzat a to vieme, ze nie je dobre. V zahranici chodia matky po mesiaci-pol roka od deti prec, co vieme ze tiez nie je dobre.
@martina202223 pri staršej dcére sme cumlík zabalili do krabičky a podarovali susede pre bábätko. Mladšia sa zbavila sama, akonáhle cumel začala prehryzat.
@martina202223 a aká je teda tvoja situácia, prečo 3 ročné dieťa, ktoré nastúpilo do škôlky má ešte dudel?
@martina202223 chces radu?!jediná aka je ho mu ho už viac nedať. Môj syn bol maniak na dudlle, v každej ruke jeden a jeden aj v ústach. Keď mal 2 roky hodil ho z okna akože vtacikovi a viac sme mu dudel nedali. 2 ročný to pochopil, poplakal chvíľu a basta. To ste mali riešiť už dávno, ono je pohodlné vraziť dudel do úst a mať pokoj, len ten dudel škodí a 3 ročnému veľmi + čím staršie, tým horšie sa ho zbaviť. A zahraničie? Áno bežne tam vidím chodiť s dudlom aj 5 ročné deti, je to choré a za mňa nenormálne, doba rodičov, čo nič neriešia a čakajú kým dieťa "dozrie"
@luliu riesila som to skôr o vela skôr ,len stalo sa nieco co nechcem tu rozoberat ,
A preto sme teraz v takejto situácii preto ju riešime tak ako viem a hlavne aby maly to zvladol
Ked sa neda z dna na den tak bude to postupne
Ďakujem za radu
@martina202223 takže nič špeciálne, len ste sa na to vykašľali, ok.
@martina202223 takže nič špeciálne, len ste sa na to vykašľali, ok.
@martul mozte si mysliet co len o mne chcete ale pre svoje deta som robila vsetko co sa len da je to moje vsetko,su veci ktore nechcem rozoberiat z cudzími ľuďmi
Ešte raz ďakujem
@martul mozte si mysliet co len o mne chcete ale pre svoje deta som robila vsetko co sa len da je to moje vsetko,su veci ktore nechcem rozoberiat z cudzími ľuďmi
Ešte raz ďakujem
@martina202223 no tak potom neviem, akú radu ocakávaš, keď nechceš povedať kvôli čomu má ešte dudel, každá rada je úplne zbytočná
@martina202223 niektore deti su uzkostlivejsie, cumlik ich ukludnuje a potrebuju ho dlhsie. Netrap sa tym, ze ti to niekto vycita. Kazde dieta je ine a to, ze ma dlhsie cumlik mu zivot neznici. U nas to fungovalo tak, ze sme nechali iba jeden posledny cumel a vysvetlili, ze dalsie nie su. Potom som ten cumel nastrihla a vysvetlila som, ze je pokazeny. Spolu sme ho isli vyhodit von do kontajnera, "rozlucili" sme sa s nim. Ked si spomenul, ze chce cumel, zopakovali sme si, ze je velky, ze ma silne zubky, ze sa cumel pokazil a teraz je v kosi. Nejako to pochopil, ale prve razy sa mu zaspavalo tazsie. Drzim palce
Ešte raz ďakujem
@martina202223 pozri ak tvoje dieťa cumlik este potrebuje, nechala by som ho. Ak nechceš o problémoch písať tu, skus to aspoň s učiteľkou, pripadne riaditeľkou. 🙂
My sme niesli do zoo. Maju tam strom ovesany cumlikmi. Ze pre zvieracie babatka...zavesili sme vsetky. 2-3noci bol boj ale zvladla to
Ešte raz ďakujem
@martina202223 dudel sme nemali, no myslim, že je to trochu podobne ako keď zaspáva dieťa pri dojčení. Je dobre vytvoriť pred spaním rutinu, nájsť iné metódy na upokojenie napr. čaj, kniha, držanie za ruku, uspvanka, mojkac.. Postupne tieto asociácie uprednostňovať a dudel dávať do úzadia.
Alebo zobrať zo dňa na deň, ak ta tlač cas, potrebuješ chodit do prace, poznas dieťa a myslis, že to bude lepšie.
Ja som ho vyhodila von s balkona pred malym,a dudku spapal havo.Vzdy ked ho pytal odpoved rovnaka,bez problemov si zvykol aj cez to spanie.Ja som ho vyhodila,hned po tom ako nam usna povedala,ze dudel robi predkus.Aj ho ma ale nie moc viditelny.Ostatne deti same nechceli dudel.

@martul ale ja som sa nepytala na to ci je to moja chýba ci niekoho , nepoznáte moju situáciu, ja som len pytala radu, preco ľudia majú takú tendenciu ukazovať na niekoho chyby
@martina202223 a aká je teda tvoja situácia, prečo 3 ročné dieťa, ktoré nastúpilo do škôlky má ešte dudel?