icon

Ako požiadať o vrátenie školného zo škôlky?

14. dec 2023

Najde sa tu prosim niekto, kto riesil nieco podobne? Moje dieta bolo v novembri v skolke den. Po troch tyzdnoch choroby od polky oktobra som ju dala do skolky zdravu. V ten den mali nahradny termin fotenia a podla slov dietata boli v skolke na tu chvilu fotenia pritomne aj deti, ktore prisli vyslovene len na fotenie, lebo inac boli doma z dovodu ochorenia. Jednoducho ucitelky umoznili prist na chvilku aj choremu dietatu na fotenie. Inac maju ranny filter a chore dieta do skolky nevezmu. A ja si myslim, ze to mohol byt dovod (ale ani nemusel), preco moje dieta o dva dni na to bolo zasa chore a uz viac skolku v tom mesiaci nenavstevovalo (druhy den mali riaditelske volno). Podla pravidiel je mozne poziadat o vratenie skolneho, ak dieta nenavstevuje skolku cely kalendarny mesiac. Riesili ste niektora ziadost o aspon ciastocnu kompenzaciu? Chapete snad moje rozhorcenie, ak mam zaplatit za jeden den v skolke plne skolne a este aj 5 nasobny poplatok za stravu, ale ten az tak neriesim. Ma vobec zmysel obratit sa na zriadovatela? Tiez si nechcem nejakym 'sprtanim sa' pohnevat osadenstvo skolky, lebo zrejme tam raz nastupi aj mladsie dieta. Riesili ste cosi podobne? Mam sa na to vykaslat alebo este cosi skusat?

autor
14. dec 2023

@bbebe tak som este na rodicaku s mladsim dietatom, tak kazde euro potesi. Ale ako pisem vyssie, uz to nebudem dalej riesit, nepreslo by to.

luci88nka
14. dec 2023

U nas to je jedno, 30 dni hoci aj od polovice mesiaca do dalsej polovice mesiaca. Moja nebola v skolke 28 dni a hned mi ucitelka sama od seba povedala, ze som si to zle vyratala, ze mala byt este dva dni doma 😂 ale stravu preratavaju vzdy kolko dni tam je, tolko sa plati, rezia je tiez denna

elanor
14. dec 2023

su jasne dane pravidla, cize ziadne, ze vynimka. Lebo potom by vyminku pytali vsetci. To mas ako - podaj prst a vezmu ti celu ruku.
Tebe by privreli oko, vratili, a ostatnym co? Ako k tomu druhi pridu, ze iba ty by si bola vynimka?
Ano, nieje to uplne fer. Ale o tom je zivot, ani ten nieje fer. Bohuzial.

simona20201309
15. dec 2023

Ak dieťa je doma 30dni po sebe idúcich (je jedno ci od 1.10 do 1.11 alebo od 22.10 do 22.11....) tak rodič mohol priniesť papierik od lekára a požiadať o ,,zdravotnú dovolenku" - odpustenie školného.
Co ja viem, tak od tohto roku je to zrušené. Už je jedno ci dieťa nechodí 2mesiace.... školné platí a zdravotná dovolenka sa zrušila. Zrejme preto ti to nechcú akceptovat

beata_k
15. dec 2023

Polku mesiaca mi vratli, nie cely.

autor
15. dec 2023

@luci88nka tak to mazlte super. Retiu mame takto prvy rok, minuly sa este ratala na dni.

slniecko5
15. dec 2023

@simona20201309 nie je to zrušené, tento týždeň som to podávala, akceptovali. Kosice. Asi záleží od mesta.

luliu
15. dec 2023

Nemusela si ho na ten jeden dať, mala by si to zadarmo 😉

belllinka
15. dec 2023

Tak ho tam nedaj ani v januári a hneď máš naspäť tých 30 eur

kleopatra114
15. dec 2023

1. Peniaze ti nevrátia
2. Aj u nás chodia deti len na fotenie , ale nie tie , co majú teplotu , akútny stav - len tie , ktoré ešte doliečuje kašeľ , sopel , ale majú byt ešte pr dni doma :

autor
15. dec 2023

@luliu jasne. Ja som vedela ze bude zas chora 🤦

autor
15. dec 2023

@belllinka nie dakujem 😁 ved uz je doma tak dlho ako cez letne prazdniny. Maj zlutovania 😁

dadis
15. dec 2023

Ak si na rodicaku, naco si dala dieta do skolky, ked teraz ti 30eur chyba?? V zivote by mi nenapadlo pytat spat skolne...to nie je problem zriadovatela, ze je tvoje dieta chore, ucitelky/energie a pod. treba hradit i ked tam to dieta nie je. A je snad jasne, ze za tych 30eur by si to nezaplatila, je to dotovane. Teraz ked poziadas o vratenie za december - uhradia to ini ludia..to sa ti zda spravodlive?

autor
15. dec 2023

@dadis dieta som dala do skolky, lebo sa tam samo pytalo. Skolku mam za domom a kazdy den mi s tym pilila usi, pozrebuje kolektiv. Veru ze som aj zvazovala nedat ju, lebo kym nechodila do skolky, tak nebola chora a teraz nosi domov vsetko a schytam to aj ja a mladsie dieta. Minuly rok (tiez bola doma cely december) som ani len netusila, ze sa da skolne vratit.. sama ucitelka mi povedala, ze je tato moznost... Asi by som bola hlupa, ked by som to nevyuzila.

selest
15. dec 2023

Zas podla mna je fer platit za to ze ti drzia miesto. Kebyze to spravis napr 5x po sebe a 5x ti vratia skolne, nemaju ani skolne ale nemozu ani zobrat ine dieta. To by zas tiez bolo nefer voci ms.

pe_mi
15. dec 2023

Nepochopím toto chodenie na fotenie.tak nebude mať fotku panebože.doliecujeme pár dní soplik,kašlik,môžme prísť.no to isto.polka detí príde na atb, s riadnou chorobou isto.toto u nás teda nefunguje a pekne by som sa ohlásila na to.to čo má byť za systém, ste doma chorí,tak tam aj ostaňte.
Na fotke sú choré deti jednoducho neni alebo keď je väčší počet chorych deti,tak sa fotenie výnimočne prekladá.

majkamasar
15. dec 2023

Je to tak ze ak dieta pride do skolky len na jeden den musi zaplatit cely mesiac.
Nic sa neodratava.

autor
15. dec 2023

@pe_mi no mne sa to tiez nepaci, ale nebudem to riesit.
Ja som ju povodne chcela dat az po tom riaditelskom volne, ale sila som jej saty na fotenie, bola zdrava (predtym bola 3 tyzdne doma), bol to posledny termin fotenia, tak si hovorim, ze nech ide. Keby bola chora, ani ma nenapadne ju tam davat (nebudem ohrozovat ine deti a ani ju dalsimi chorobami, ked je pocas choroby znizena imunita), jedno fotenie ozeliem, maju este jedno v lete. A ak by aj nemala ziadnu foto z tohto sk. roku, svet sa nezruti...

dagas
15. dec 2023

U nás na Mikuláša plná trieda. Toľko detí tam za celý rok nieje ako bolo na Mikuláša.My ho každoročne kvôli chorobe vynecháme ale teda niekomu je asi Prednejší 🤷☺️

dadis
15. dec 2023

@autorka Ja chapem, ze dieta chce ist do skolky, ale ta skolka je za dotovanu cenu. Tych 30 eur aj 8 eur su smiesne poplatky, pozri cenu sukromnych skolok. Mne by bolo trapne si aj za ten december si pytat platbu spat. Ta chorobnost je v prvom roku uuuuplne normalna..to nie je chyba skolky ani inych rodicov. Ak na to nemas, tak si ju prihlasovat nemala, nievsetko detom dokazeme dopriat, ak na to nemate finacne, mohla si dieta nechat doma, kym nepojdes do prace..

bosorkabb
15. dec 2023

U nás sa školné nevráti ak dieťa bolo v škôlke čo len jeden deň.
Na fotenie chodia všetky deti tie ktoré sú doma majú daní čas kedy majú prísť.
Ja nemám moc choré deti takže to neriešim ale kamoška riešila vrátenie školného tento rok. Lenže dieťa bolo doma 2 mesiace po operácii.

autor
15. dec 2023

@dagas tiez mi je luto ze pride o niektore zazitky napr toho mikulasa ci najblizie vianocnu besiedku. Ale nebudem ju tam davat, ked je chora. Na besiedku by mohla ist pozriet ako divak, lebo uz je v podstate fit, ale dr odporucila nechat ju po atb este doma. Imunita po chorobe je znizena, tak by tam akurat zas cosi chytila. Chcem mat bezsoplove vianoce 🙂

autor
15. dec 2023

@dadis je to druhy rok. A ako som vyssie pisala, minuly rok som ani len netusila, ze to mozem ziadat, ucitelka mi rovno dala do ruky ziadost. A nie som odkazana na tie peniaze, ale ak mi ich vratia viem ich pouzit napr na lieky pre deti. Uz len za taky trifed je doplatok 10 eur. Zase si to dohnala do extremu.

autor
15. dec 2023

DAKUJEM ZA VSETKY POSTREHY. UZ NEMUSITE REAGOVAT. PROBLEM JE VYRIESENY. AK BY SA DISKUSIA DALA ZMAZAT, UROBIM TO, LEBO PRE MNA UZ SPLNILA SVOJ UCEL.

autor
15. dec 2023

@bosorkabb skola len, ze nazenu do jednej triedy na fotenie chore deti so zdravymi.

fiafia
15. dec 2023

Ak je v mesiaci len jeden deň v škôlke tak školné nevrátia. Stalo sa nám to XY krát. Na každom rodičovskom na to upozorňovali.

bosorkabb
15. dec 2023

Tak celkom nie. Choré majú určený čas na ktorý prídu. Ostatne deti už majú po fotení a sú v inej triede.

selest
15. dec 2023

@bosorkabb presne tak to bolo aj u nas. Chore prisli hned rano prve a nestretli sa so zdravymi. Aj tak si myslim ze sa to niekedy neda odstriehnut a dieta rano vypada zdravo a poobede uz na nom vidiet choroba. Cize nevies od koho sa dieta v skolke nakazi. Mamicky ktore pracuju si nemozu dovolit nechat dieta doma pri kazdom kychnuti hlavne ak deti velakrat trosku doplia aj z prechodu zo zimy do tepla. Vtedy je ho tazko rozlisit hlavne na zaciatku choroby...

bosorkabb
15. dec 2023

@selest ja to chápem, tiež pracujem.

autor
15. dec 2023

@bosorkabb nasa bola na foteni s chorou spoluziackou, cize asi to tak nie je vsade