Ako požiadať o vrátenie školného zo škôlky?
Najde sa tu prosim niekto, kto riesil nieco podobne? Moje dieta bolo v novembri v skolke den. Po troch tyzdnoch choroby od polky oktobra som ju dala do skolky zdravu. V ten den mali nahradny termin fotenia a podla slov dietata boli v skolke na tu chvilu fotenia pritomne aj deti, ktore prisli vyslovene len na fotenie, lebo inac boli doma z dovodu ochorenia. Jednoducho ucitelky umoznili prist na chvilku aj choremu dietatu na fotenie. Inac maju ranny filter a chore dieta do skolky nevezmu. A ja si myslim, ze to mohol byt dovod (ale ani nemusel), preco moje dieta o dva dni na to bolo zasa chore a uz viac skolku v tom mesiaci nenavstevovalo (druhy den mali riaditelske volno). Podla pravidiel je mozne poziadat o vratenie skolneho, ak dieta nenavstevuje skolku cely kalendarny mesiac. Riesili ste niektora ziadost o aspon ciastocnu kompenzaciu? Chapete snad moje rozhorcenie, ak mam zaplatit za jeden den v skolke plne skolne a este aj 5 nasobny poplatok za stravu, ale ten az tak neriesim. Ma vobec zmysel obratit sa na zriadovatela? Tiez si nechcem nejakym 'sprtanim sa' pohnevat osadenstvo skolky, lebo zrejme tam raz nastupi aj mladsie dieta. Riesili ste cosi podobne? Mam sa na to vykaslat alebo este cosi skusat?
Mne to nikdy nenapadlo žiadať o vrátenie školného ani ked bol covid a napr otvorili škôlku na par dni a potom znovu zavreli lebo aj toto sa stalo. A to som platila školné 50€ lebo nemal ešte 3roky syn
A inak aj nam v škôlke pustia na fotenie choré deti pre mňa to problém nie je. My sme sice takto neboli ale robia to a tie čo su choré sa fotia prvé
Mam 2 deti vzájomne si choroby podávajú straší ma 10r a bud chorobu donesie on alebo mladší taky je život. Našťastie starší vie byť doma sám ked je chorý ( myslím kašeľ sopeľ nie teploty) vtedy par hodín vydrží
@blackcat8885
Ak ich pustia prve,je to fajn. No u mna to problem je,pustili deti ktore su chore,priviesli ich tam babky/tety atd. a premiesali ich s ostatnymi. Tak za mna to ok nie je,ak by bola moja chora tak ozeliem tie peniaze.
Prosim ta mozes do skuromnej spravy o ktoru skolku ide? Chapem tvoju dilemu a podrazdenie zo situacie, nie je to lahke pustat peniaze dolu vodou za nic v podstate. Ďakujem pekne
inak tie peniaze škôlky používajú aj na veci, ktoré využívajú deti aj mimo toho mesiaca, za ktorý sa platilo. kupujú sa za to i hračky a didaktické pomôcky, nie len farbičky a výkresy (a iné veci), ktoré by dieťa používalo len v daný mesiac, za ktorý to školné je. skúste to možno brať takto..

Ved sa normálne slušne opýtaj riaditeľky škôlky,nič predsa za to nedáš,nič na tom nie je.