Ako pristupovať k dieťaťu, ktoré odmieta nočník?
Mamičky čo by ste robili na mojom mieste? So synom neviem pohnúť. Jemu je bez plienky dobre ale v žiadnom prípade si nesadne na serbel ani na záchod ani nič. Proste to pustí len tak do gatí a nevadí mu to. Skúšala som už všetko. V pondelok ide prvý krát do škôlky. Čo robiť? Myslíte že ho zoberú? Nejak som dúfala do posledného dňa že sa ešte stihneme naučiť cikať. Ale nič na neho nezaberá. Prosím pomoc.
ak sa tak teší do škôlky vysvetliť že do škôlky sa s plienkami nechodí. takže ak chce chodiť a hrať sa s deťmi plienka musí dole.
@jvasenka to mu opakujem do okola. Že v škôlke majú taký malý zachodik a detičky chodia cikať tam že s plienkou ho nezoberú. On si z toho nič nerobí povie mi že on sa ide do škôlky prebalovat a hrať 🤣 tak ja neviem
Určite na neho nekrič, chce to trpezlivosť. Nechce sadnúť na nočník? Kúpte redukciu, schodíky a bude chodiť na záchod.
Ak sa stane že pustí do nohavíc nezahanbuj ho, nenut ho samého to upratať.
Ja som syna prvé dni nechala nahého. Oblečenie mu môže pripomínať plienku. Bolo leto, tak chodil iba v tričku. Povedala som mu, že keď bude potrebovať pišať, nech uteká ku mne. Syn v tom čase ešte vôbec nerozprával, ale po 2 dňoch už dobehol, rýchlo som ho posadila na nočník, pochválila som ho. Spolu sme to spláchli do záchoda. Ak sa stala nehoda, len som skonštatovala, že to je v poriadku, ideme to utrieť a prezlečiem ho. Potom nechcel na nočník sadnúť. Tak sme dali schodíky ku záchodu a chodil pišať postojačky. Vadil mu toaletný papier, tak som ho utierala servitkou.
Nikto nič nehovorí o nútení. Ale nenechala by som.ho ani minútu počúraného.Kľudne by som mu vysvetlila a trvala na tom,že sa hneď ide prezliekať.
@angel993 máme aj redukciu krásnu labkovu patrolu ale iba sa s ňou hra. To a tým oblečením je ešte dobrá teória že mu to pripomína plienku tak cika. Skúsim ale už skúšala všetko čo existuje a čo človeka napadne.
Ja ti uplne rozumiem. Neviem, cim to je, ale moji chlapci boli rovnaki. Mohla som sa aj na hlavu postavit, aj ich nechat prezliect, aj odmeny slubovat aj motivovat, vsetko sme skusili, ale oni to nechapali, resp. nevedeli zadrzat. A ano som si 100 % ista, ze tomu nerozumeli. Oni sa aj vycikali na nocnik, o 15 minut mali cvrknute v gatiach. Po vonku behali holi a ako chodili, tade si ucvrkavali. A ja som odmietla mat ocikany cely dom, tak som im tie plienky nechala. Az proste im to v tej hlave dozrelo, jedneho dna sa vypytali cikat a od toho momentu sa nepocikali ani cez den a ani v noci. Moji chodili do sukromnych skolok a tam plienky mohli mat. Dokonca aj zbehla ucitelka si myslela, ze to s nimi nedostatocne trenujem. Trenovala aj ona, ze urcite to je moja chyba. Po tyzdni uznala, ze to naozaj este nevedia ovladat. Asi som neporadila, len som ta chcela povzbudit, ze nie kazde dieta je dokonale a odplienkovane pomaly na povel rodica. Su deti, ktorym to trva aj dlhsie...
Zober mu plienky zahod ich pred nim a hotovo. Nerob okolo toho omacku. Pocikas sa, vyzlec sa a oblec. A trvala by som na tom. S kludom nechala aj cely den.
A ked uz ani toto nezaberie, moze mat nejaky blok. Poradila by som sa s lekarkou, zapojila skolku o pomoc.
@walentina7 vidis ja som nemusela ani mackov davat cikat ani opicu zo seba robit ani neviem ake blbosti vymyslat.
A urcite som na dieta nekricala. Toto mi pride nezvladnute a vynutene od dietata len aby bolo skoro bez plienky.
Dieta ked dozreje tak je odplienkovane behom dvoch dni a nemusis dva roky predtym saskovat ani kricat.
A vidíš na ňom, kedy mu treba na WC?
Aj môj syn bol taký, pekne vedel, kedy bolo treba, ale u nás bol problém len so stolicou a noc. Potom sme išli na prehliadku ku Dr, kedy som mu povedala, že doktor povedal ze musí kakat do serblika...A dovtedy bez problémov sadol. Potvora malá.
Ono je možné, že ešte nepozrel nervovo.
Môj mal na noc plienku potom ešte dlho, kým jeho sestra o 2.5 r.mladšia už bola dávno bez. Jednoducho sme museli čakať, nič sa s tým nedalo spraviť.
Tak si odsleduj, či si vôbec syn uvedomí moment, kedy musí....lebo mi príde divné, že 3 r.nevadi, že je pocikany.
Ja nie som psycholog, ale uvazovala by som aj tym smerom, ze si mu plienku vzala moc skoro. Nebol pripraveny. Pocuraval sa do nohavic a ostal pri tom, lebo to je pre neho normalne. Proste presiel z cikania do plienky na cikanie do nohavic. Nenechala si ho v pocikanom aj naschval zo zaciatku? Aj ti kaka do nohavic? Moj nazor tu bude velmi nepopularny, ale podla mna bud nie je stale pripraveny(nedozrel este), alebo bude mat psychicky blok.
Moja staršia išla do škôlky pocikavala sa veru, prezliekala sa 5x za hodinu, to už bolo moc, ale bol covid... Týždeň bola zavreta škôlka a my sme mali týždeň na to aby si zvykla na WC.. Inak vylúčenie zo škôlky. A ona to dala sama od seba, každú chvilu WC som sa pýtala a bolo to, len potom zavreli škôlku a už bol zrazu december no a v januári dostala sestričku 🤣
Držím palce
Moj cikal normalne v romto veku len bl problem zo stolicou vzdy sa niekde schoval a kakal d slipov. Jedneho dna som sa nazlostila dala mu lavor okadene slipy a musel prat rucne. Reval jak tur ze fuj ze on to robit nebude. Povedala som ze viac uz ani ja a ze bude takto prat kAzdy deb..Odvtedy chodil na nocnik
moja dcérka nechcela cikať do klasickeho nočníka,ja som jej kúpila nočník ktorý sa podobá na toaletu ale je v menšom vydaní, boli na ňom veľmi pekné obrázky. Veľmi sa jej to páčilo a začala cikať do nočníka ako dvojročna. Sú aj také nočníky ktoré vydávajú zvuky, napr. zahrajú hudbu keď cika dieťatko a deti majú radosť z toho
To odkedy trvá od 2 rokov či kedy ste začali?
Zatiaľ riaditeľke nič nehovor možno budeš prekvapená pôjdu cikať hromadne a, keď ťa len vydiera a nepočúva, lebo vie, že len dohovoris, tak tam bude autorita a bude cikať tam, kde ostatní plus sa bude hanbiť pred ostatnými.
3 r môže mať nehody, ale nie každé cikanie do nohavic
Nemôže ostať . Mala si celé leto na to
Tam bude jedna učiteľka na 20 deti ... A ešte ho bude prezliekať ????
@kristinapetronela pre boha to nie je domáca úloha je to živé dieťa!!
@kristinapetronela u nás sú v triede dve plus pomocná pracovníčka a bežne deti obliekajú dokonca veľa detí má plienku na spánok a ver mi majú tam aj horšie nehody
@luccija no neviem či sa osmelí ten môj syn.. on je taký iný no uvidíme ide iba na 4 hodiny za skúšku nič nedáme
@hviezda2017 no ja som už vykúpila celý dráčik len aby cikal kam má už do toho neinvestujem ani cent 🤣
@slavomira236 tak to bolo trochu kruté 😕
Uz mu nedavaj ziadne plienky. Budte par dni iba doma, a na wc serblik kazdych 15 minut posadit. Je teplo, nechaj ho bez nohavic doma. Moja to tak 5 dni vobec nechapala uz som bola zufala ale na siesty den ako keby ju osvietilo. Potom isla aj sama na serblik, tym ze nemala nohavice to bolo pre nu jednoduchsie a ty nebudes musiet tolko prat. V skolke mu bud pomozu alebo ti povedia nech ste este tyzden doma.
To, čo popisala @slavomira236 mi vôbec nepríde take hrozné, to dieťa viacej vrieskalo pre to, lebo si myslelo, že tým niečo dosiahne a nie pre to, že by chytal traumu z vlastného škrkatka. A nezatracuj to, skús dať pred neho vedierko, nech si tam tie gate dá a vyperie. Keď to bude musieť robiť 10 krát za den, tak sa za ten týždeň na záchod možno aj naučíte. Len nesmieš poľaviť, lebo určite bude aj on vrieskať. To už je ten vek, kedy si tie deti revom vedia vynútiť svoje
Ja by som bola voči učiteľkám férová a priznala sa, že chodenie na wc ste ešte nezvládli. Určite by som to netajila.
Ja len, že na nočník ho už vôbec nedávaj. Trénujte len wcko.
Preco krute?? Ja som mohla odstranovat stolicu zo slipov. Lebo vzdy s to musela najprv odstranit zaprat hadam nedam zo stolicou do pracky. Par slipov som aj vyhodila. Myslis ze mna to bavilo?? Dieta so uvedomovalo co robilo lebo sa islo schovat vykadilo a prislo povefat ze kakalo. Takze mohli ist aj na nocnik zachod
Ja som mojej nedala plienku a nechala som ju bud v gatkach alebo s holým zadkom. Tiež nechcela nočník ale isli sme do obchodu a kúpila si ten ktorý chcela.
Bude to mať v škôlke teraz ťažšie ale možno sa mu to aj zapáči, ísť rovno na wcko, nie na nocnik.
A tiež sa pripájam k názoru, že škôlka by mohla pomôcť, ak by sa mu tam páčilo. Bude chcieť byť ako ostatné deti. A keď učiteľka niečo povie, je to iné než rodič. Len či budú chcieť učiteľky toto tolerovať prvé týždne je neisté.

@martul no netuším kde sme spravili chybu všetko sme robili tak ako pri prvom synovi takže naozaj neviem. Viem že ho môžu vylúčiť samozrejme to chápem a beriem. Len on sa tak teší do tej škôlky je mi to ľúto.